Ekranların ünlü gazeteci ve sunucusu Nevşin Mengü yaptığı haberler ve açıklamalarla sosyal medyada sık sık gündem olmasıyla bilinmektedir. Peki, Nevşin Mengü kimdir?

Yıllardır televizyon ekranlarından sosyal medya platformlarına kadar karşımıza çıkan Nevşin Mengü hakkında en çok aratılan, merak edilen konuları haberimizin devamında bulabilirsiniz.

Nevşin Mengü Kimdir?

Türk gazeteci ve sunucu olan Nevşin Mengü, 2 Mayıs 1982 doğumludur. Ünlü sunucu Ankara’da dünyaya gelmiştir. İlköğretim ve orta öğretimini de burada tamamladığı bilinmektedir.

Kredi kartına ‘fon kesintisi’ için yeni karar! Kredi kartına ‘fon kesintisi’ için yeni karar!

Nevşin Mengü'nün Burak adında bir kardeşi vardır. Burak Mengü ünlü bir hukukçu ve siyasetçidir. Bir dönem Şafak Pekdemir'le evli olduğu bilinmektedir.

Ünlü gazeteci hakkında en çok merak edilen konulardan biri de Nevşin Mengü hangi sporu yapıyor sorusudur. Nevşin Mengü triatlon sporcusudur. Ironman ve maraton yarışmalarına katılmıştır.

Nevşin Mengü'nün beslenme stili de merak edilenler arasındadır. Ünlü ismin vejataryen olduğu bilinmektedir.

Nevşin Mengü Ne Mezunu?

Nevşin Mengü'nün ilköğretimini Ankara'da tamamladığından söz etmiştik. Ortaöğretimini ise TED Ankara Koleji'nde okumuştur.

Mengü, yüksek öğrenimi için İstanbul’a taşınmıştır. Bilkent Üniversitesi’nde Siyaset Bölümü’nü bitirmesinin ardından yüksek lisans için ise Galatasaray Üniversitesi’nde okumuştur. Tez konusu ise ‘’Türkiye Üzerine Toplumsal İncelemeler’’ hakkındadır.

Önerilen İçerik: Hakan Ural Eşi Kimdir? Ezgi Can Ural Kimdir? Ne İş Yapıyor? Kaç Yaşında?

Nevşin Mengü Kitapları

Nevşin Mengü 3 adet kitap yazmıştır. Bunlardan biri “İnsanın Düşünmekten Canı Yanar Mı?” kitabıdır. Bu eser 2017 yılında Everest Yayınları’ndan çıkmıştır.

Nevşin Mengü kitabında 2009 yılında İran’a muhabir olarak gitmesiyle yaşadıklarını anlatmıştır. Kitapta genç bir muhabir olarak İran’da gazeteciliği, gördüklerini, hissettiklerini ve yaşadıklarını kaydetmiştir.

Nevşin Mengü, 2018 yılında “21 Gün Sonra: Nevşin Mengü’nün Sözleriyle Alışkanlıklar Rehberi” isimli bir kitap daha çıkarmıştır. Nevşin Mengü bu kitabında Ironman ve Maraton yarışlarına katılırken kendisine iyi gelen alışkanlıkları anlatmaktadır.

Nevşin Mengü 2021 yılında ise Büşra Cebeci ile “Herkes İstediği Gibi Yaşasın: Türkiye ve İran’daki Kadınların Başörtüsünü Çıkarma Pratikleri” isimli bir kitap çıkarmıştır. Kitapta, Büşra Cebeci kadınların başörtüsüyle ilgili deneyimlerini derlemiş, Nevşin Mengü de kendi bakış açısını anlatmıştır.

Nevşin Mengü kimdir sorusunu cevaplandırdıktan sonra gelin ünlü gazetecinin televizyon kariyerini inceleyelim.

Nevşin Mengü Televizyon Kariyeri

Dobra konuşmalarıyla bilinen Nevşin Mengü’nün televizyon kariyerini derledik. İşte detaylar…

Nevşin Mengü televizyon kariyerine 2005 yılında Kanaltürk ile başlamıştır. Ardından Habertürk’te muhabir olarak çalışmıştır. One Ajans’tan teklif gelince Habertürk’ü bırakıp 1,5 yıl One Ajans’ın Tahran temsilciliğini yapmıştır.

Nevşin Mengü Hürriyet gazetesinde çalışmış, CNN Türk kanalında editörlük ve sunuculuk yapmıştır. 2017 yılında BirGün gazetesinde yazmaya başlamıştır. 2020’de Olay Tv’de ana haber sunuculuğu yapmıştır. Yine 2020’de Youtube üzerinden “Bugün Ne Oldu?” başlıklı haberler sunmuştur. 2021’de FOX TV’de yayınlanan Orta Sayfa programında yer almıştır.

Nevşin Mengü 2021 yılında Kanal D’nin Ana Haber sunucusu Mehmet Ali Birand hastalanınca onun yerine de ana haberi sunmuştur. Böylece aynı gün içerisinde iki kanalda birden haberleri sunarak tarihe geçmiştir.

Nevşin Mengü nereli, kaç yaşında öğrenmek için haberimizin devamını okuyabilirsiniz.

Nevşin Mengü Nereli?

Nevşin Mengü kimdir sorularının ardından nereli olduğu da oldukça merak edilmektedir.

Nevşin Mengü, 2 Mayıs 1982 Ankara doğumludur. Mengü, anne tarafından Balıkesirli, baba tarafından ise Manisalıdır.

Nevşin Mengü Kaç Yaşında?

Nevşin Mengü, 1982 doğumludur. Mengü, 2024 itibarıyla 42 yaşındadır.

Nevşin Mengü Babası Kim?

Nevşin Mengü, politikacı Şahin Mengü ve Figen Mengü'nün kızıdır. Çiftin Burak Mengü ve Nevşin Mengü adında iki çocuğu bulunmaktadır. Nevşin Mengü'nün bir dönem TRT'de çalıştığı ve maaş aldığı iddia edilmiştir. Şahin Mengü ise kızı ve TRT iddiası hakkında aşağıdaki açıklamayı yapmıştır:

"TBMM çatısı altında daha önce de kızımın TRT’de çalıştığı ve maaş aldığı iddia edildi. Ben bunu TRT Genel Müdürü’ne de sordum. 'Bizim maaşlı personelimiz değil.' dedi. Şimdi aynı konu yine burada çarptırılıyor. Benim kızım uluslararası bir ajansın Tahran muhabirliğini yaptı, haberleri TRT’de çıktı özel kanallarda da. Kızımın TRT’den bir gün maaş aldığını ispat edin, bugün milletvekilliğinden istifa ederim."

Nevşin Mengü babası kimdir daha detaylı bilgilere geçelim…

Şahin Mengü Kimdir?

Şahin Mengü, 4 Nisan 1948 doğumlu Türk avukat ve siyasetçidir. İnebolu’da doğmuştur. Mengü, Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi mezunudur.

Şahin Mengü, serbest avukatlık yapmıştır. Aynı zamanda Türkiye Barolar Birliği Genel Sekreterliği, Türk Eğitim Derneği Genel Başkan Yardımcılığı yapmıştır. CHP Manisa milletvekilliği görevini de üstlenmiştir.

Şahin Mengü, eski Başbakan Bülent Ecevit ve CHP eski genel başkanı Deniz Baykal’ın avukatlığını yapmıştır. Mengü, 20 Eylül 2021 yılında Ankara’da vefat etmiştir.

Nevşin Mengü Evli Mi?

Ünlü gazeteci hakkında en çok merak edilen konulardan biri de evli olup olmadığıdır. Bu durumda Nevşin Mengü kiminle evli merak edilmektedir. Nevşin Mengü evli değildir ve çocuğu yoktur.

Nevşin Mengü sevgilisi kimdir soruları da bu noktada cevapsız kalmaktadır çünkü Mengü’nün bilinen bir sevgilisi yoktur.

Nevşin Mengü Şu An Nerede Çalışıyor?

Nevşin Mengü hangi kanalda sorularının yanıtını sizler için araştırdık. İşte Mengü’nün yeni adresi…

Nevşin Mengü 2024 yılı itibariyle kendi Youtube kanalından “Bugün Ne Oldu?” isimli bir programı sunmaktadır. Nevşin Mengü bu programda günün öne çıkan haberlerini derleyip özetlemektedir.

Nevşin Mengü'nün Youtube kanalında yaklaşık 715 bin abonesi bulunmaktadır. Ünlü gazeteci Nevşin Mengü Twitter (X) platformunda da @nevsinmengu kullanıcı adıyla yer almaktadır.

Nevşin Mengü kimdir ve hakkında en çok merak edilen soru olan evli olup olmadığına dair bilgileri paylaştık!

Kaynak: Özlem Sucu