Bölgenin önemli tarımsal su kaynaklarından Gediz Nehri'ni kirlilikten kurtarmak için yaptığı çalışmalar kapsamında alınan numunelerin incelemesinde su kalitesinin 'Çok kirli' anlamına gelen 4'üncü sınıf olduğunun ortaya çıktığı bildirildi. Yapılan denetimlerde, kirliliğe neden olan kurum, kuruluş ve işletmelere ceza kesildi.
Ege Bölgesi'nde sulamada önemli bir yere sahip Büyük Menderes'in ardından Ege Denizi'ne dökülen 2'nci büyük nehir olan Gediz'i kirlilikten kurtarmak için 2015 yılında 'Gediz Havzası Kirlilik Önleme Eylem Planı' hazırlandı. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, Kütahya, Uşak, Manisa ve İzmir'i kapsayan 245 kilometre uzunluğundaki, 17 bin metrekareye hitap eden Gediz Havzası'nı kurtarmak için 8'i Manisa'dan olmak üzere 17 ayrı noktadan yılda 4 defa numune alarak su ölçümü yaptı. Yapılan çalışmalarda Gediz'in suyunun kalitesinin 'çok kirli' anlamına gelen 4'üncü sınıf olduğu ortaya çıktı. Manisa'da da yapılan denetimlerde Gediz'de kirliliğe neden olan kurum, kuruluş ve işletmelere ceza kesildi.

Binlerce mağdur vardı... Akbank, habersiz EFT ve Kredi iddialara ilişkin ODA TV'ye açıklama yaptı! Binlerce mağdur vardı... Akbank, habersiz EFT ve Kredi iddialara ilişkin ODA TV'ye açıklama yaptı!

WhatsApp Image 2023-09-02 at 17.37.30