ne-gemiler-yaktim-yasemin-kim

Ne Gemiler Yaktım'ın Yasemin'i Deniz Baysal Yurtcu izleyiciler tarafından ilgi odağı oldu. Başarılı oyuncunun daha önce oynadığı diziler ve filmler de merak ediliyor. Deniz Baysal ile ilgili bilmeniz gereken tüm bilgileri haberimizde derledik.

deniz-baysal-kimdir

Deniz Baysal Yurtcu Kimdir?

Deniz Baysal Yurtcu 5 Nisan 1991, İzmir'de dünyaya geldi. Şimdilerde 32 yaşında olan Deniz Baysal, Türk dizi, sinema ve tiyatro oyuncusudur.

deniz-baysal-kac-yasinda

İlköğrenimini Karşıyaka İlköğretim Okulu'nda tamamladı Deniz Baysal, Teğmen Ali Rıza Akıncı Anadolu Lisesi'nden mezun oldu. 10 yıl boyunca Karşıyaka Belediye Tiyatrosu'nda görev aldı.

deniz-baysal-hangi-dizilerde-oynadi

Deniz Baysal Kariyeri

İlk olarak, 2011 yılında FOX'ta yayımlanan Derin Sular, Bitmeyen Şarkı, Babalar ve Evlatlar gibi bazı dizilerde roller aldı. Aşk Ekmek Hayaller adlı dizide canlandırdığı "Karaca Yılmaz" rolü ile tanınmaya başladı. 2014 yılının yaz ayında Star TV'de yayınlanmaya başlayan Kaçak Gelinler adlı dizide canlandırdığı "Kainat Gencer" karakteri ile geniş bir hayran kitlesine ulaştı. 2015 yılında Show TV'de yayınlanan Beyaz Yalan adlı dizide birbirine sadece yüz olarak benzeyen, karakterleri ve yaşamları tamamen farklı "Alara Korel" ve "Melek Yılmaz" adlı iki genç kızı canlandırdı. 2017-2018 yılları arasında Star TV'de yayınlanan ve Avşar Film'in yapımcılığını üstlendiği Fazilet Hanım ve Kızları dizisinde başrol karakteri olan "Hazan Çamkıran"ı canlandırdı. Söz dizisinde başrol Savcı "Derya Dumansız" karakterini oynadı. TRT 1'de yayımlanan Teşkilat dizisinde "Zehra Balaban" karakteriyle büyük bir başarıya imza attı. Son olarak ise, Show TV’nin yeni dizisi olan Ne Gemiler Yaktım’da Yasemin karakteriyle adından söz ettiriyor.

deniz-baysal-kimdir-nereli

Deniz Baysal’ın Oynadığı Diziler

  • Bitmeyen Şarkı- Zehra (2011)
  • Derin Sular- Nisan (2011)
  • Babalar ve Evlatlar (2011)
  • Kayıp Şehir – Şehnaz (2012)
  • Aşk Ekmek Hayaller - Karaca Yılmaz (2013)
  • Kaçak Gelinler - Kainat Gencer (2014-15)
  • Beyaz Yalan - Alara Korel/Melek Yılmaz (2015)
  • Sevda Kuşun Kanadında - Tümay Erbay (2016)
  • Rüzgarın Kalbi – Zeynep (2016)
  • Fazilet Hanım ve Kızları - Hazan Çamkıran (2017-18)
  • Söz - Savcı Derya Dumansız (2018-19)
  • Hizmetçiler - Ela Sönmez (2020)
  • Teşkilat - Zehra Balaban (2021-23)
  • Kaçış- Elvin (2022)
  • Ne Gemiler Yaktım – Yasemin (2023)

Deniz Baysal Disney Plus’ta yayınlanan 8 bölümlük Kaçış dizisinde Elvin karakteriyle konuk oyuncu olmuştur.

deniz-baysal-teskilat-dizisi

Deniz Baysal’ın Oynadığı Filmler

  • 7. Koğuştaki Mucize- Öğretmen Mine (2019)
  • Sol Şerit- Yasemin (2016)

deniz-baysal_7-kogustaki-mucize

Deniz Baysal ayrıca Dede Korkut Hikayeleri: Bamsi Beyrek filminde “Banu Çiçek” karakterinin seslendirmesini yapmıştır.

Deniz Baysal’ın Eşi Barış Yurtçu Kimdir? Çift Ne Zaman Evlendi?

3 Kasım 2018’de tarihinde nişanlanan Oyuncu Deniz Baysal ve Kolpa grubunun solisti müzisyen Barış Yurtçu, 7 Eylül 2019’da Çeşme Momo Beach’te yakınlarının davetli olduğu romantik bir düğün ile dünyaevine girdi.

deniz-baysal-esi

Aslen Adanalı olan Barış Yurtçu, 19 Mayıs 1983 tarihinde dünyaya geldi. Kolpa isimli müzik grubu kurucuları arasında yer aldı. Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği Bölümü’nden mezun oldu. Barış Yurtçu, 2009 yılında Hayat Senin Mucize İşler, 2010 yılında Maximum, 2011 yılında Son Nefesim ve Yatağın Soğuk Tarafı, 2014 yılında Aşk ve Hayat ile müzik kariyerini sürdürdü. 2016 yılında Ece Seçkin ile birlikte Hoş Geldin Ayrılığa isimli şarkıda düet yaptı.

baris-yurtcu-deniz-baysal-kimdir

Solistlik yapan Yurtçu, halen Kolpa grubu içerisinde müzik yapmaya devam ediyor.

Mehmet Ali Erbil Kaç Kere Evlendi? Ünlü Şovmenin Eski Eşleri Kim? Mehmet Ali Erbil Kaç Kere Evlendi? Ünlü Şovmenin Eski Eşleri Kim?

deniz-baysal-yurtcu-esi-baris-yurtcu-kimdir-baris-yurtcu-meslegi-ne

deniz-baysal-gelinlik-1

Deniz Baysal’ın gelinliği de çok konuşulmuştu. İşte Deniz Baysal’ın düğün akşamı nikah, after parti ve arada giydiği üç farklı gelinlik…

deniz-baysal-gelinlik

Deniz Baysal ve Barış Yurtçu’nun Çocukları Var MI?

Kolpa grubunun solisti Barış Yurtçu ile evli olan ünlü oyuncu, çocuk yapmayı düşünmediğini söyledi.

Yurtçu, "Mutlu birlikteliğin sırrı, birbirinin isteklerine, hayatına, her şeyine saygı duymak. Karşındaki insanın kendine ait bir benliği olduğunu unutmamak” açıklamalarında bulunmuştu.

Kaynak: Ayşenur Yılmaz