Yerel seçimlere kendi adaylarıyla gireceğini açıklayan İYİ Parti'de İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlığı için seçime girecek isim resmen açıklandı.

Bugün İzmir'de olan ve gün boyu temaslarını sürdüren Genel Başkan Meral Akşener İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı adayının İzmir Milletvekili Ümit Özlale olduğunu açıkladı.

Akşener açıklamasında "Ümit Özlale kardeşimin İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlığı adaylığını ve inşallah belediye başkanı olacağını ilan ediyorum" ifadelerini kullandı.

'BUNDAN SONRA ELİF OLACAĞIM'

Trakyalı çiftçi Bakan Yumaklı ile pazarlık yaptı Trakyalı çiftçi Bakan Yumaklı ile pazarlık yaptı

İzmir programı kapsamında Zübeyde Hanım Anıt Mezarı’nı, sonrasında da İzmir İl Başkanlığı’nı ziyaret eden Akşener, Bezircioğlu, Arapça’daki elif harfinin olduğu plaketi kendisine hediye etmesi üzerine “İzmir teşkilatı elif olmamı istiyor bundan sonra elif olacağım” dedi.

Akşener, dün yaptığı açıklamada "Biz ittifak sisteminden vazgeçtik. Türkiye için eğile büküle öldük. Bundan sonra yok. İttifak sistemiyle yol yürümeyeceğiz. Sadece bugün değil 2028’de de kendi başımıza gireceğiz" demişti.

Öte yandan İYİ Parti'nin GİK toplantısından çıkan karar da ittifak yapılmayacağı yönündeydi.

Toplantının ardından yapılan açıklamada "81 il ve tüm ilçelerde aday çıkarma kararı alındığı" vurgulandı.

 ‘İZMİR PROFİLİNE ÇOK UYGUN BİR ADAYIM’

Geçtiğimiz günlerde Gazete Duvar'dan Ceren Bayar'ın sorularını yanıtlayan Ümit Özlale, "İzmir CHP'nin kalesi değil. İzmir hiçbir siyasi partinin kalesi olamayacak kadar kadim bir kültüre sahip. O yüzden de ben İzmir profiline çok uygun bir aday olduğumu düşünüyorum. İzmir'i çok iyi yöneteceğimi düşünüyorum. AK Parti, Milliyetçi Hareket Partisi ve diğer partilerden de oy alacağımı biliyorum. Çünkü ben orada makulü temsil edeceğim. Projelerimle ön plana çıkacağım. Siyaset üstü bir profil olarak İzmirli'nin karşısına çıkacağım. O bakımdan oyları bölmeyeceğim" açıklaması yapmıştı.

Kaynak: gazeteduvar.com