Sadakatsiz dizisindeki Derin karakteriyle büyük bir çıkış yakalayan Melis Sezen, genç yaşında başarılara imza atan bir isim. Kameralar karşısına ilk geçtiği günden bu yana hızla ilerleyen kariyeri ile adından söz ettiriyor.

Melis Sezen kaç yaşında sorusundan başlayarak kendini akışa bıraktığında mucizelerin gerçekleştiğini söyleyen ünlü oyuncunun dans, müzik ve oyunculuk ile iç içe olan hayatı hakkında merak edilenleri derledik.

Melis Sezen Kac Yasinda 10

Melis Sezen Kaç Yaşında?

İnternete yansıyan farklı bilgiler olsa da Melis Sezen’in doğum tarihi 2 Ocak 1997 olarak bilinmektedir. Birçok derginin künyesinde de doğum tarihi bu şekilde yer almaktadır. 2024 itibarıyla ise Melis Sezen kaç yaşında sorusunun cevabı 26’dır.

Henüz 26 yaşında olmasına karşın 19 yaşından itibaren ekran önündedir. İz bırakan karakterlere hayat vermesinin yanı sıra; aynı zamanda köklü markalarla iş birliği de yapmaktadır.

Melis Sezen Nereli?

Türk oyuncu Melis Sezen, 2 Ocak 1997 tarihinde İstanbul’un Silivri ilçesinde doğmuştur. Fakat hayranlarının birçoğu ailesini ve Melis Sezen göçmen mi sorusunun yanıtını da merak ediyor. Melis Sezen’in hem anne hem tarafında göçmenlik vardır. Babası Arnavut kökenli Makedonya göçmeni, annesinin ise Selanik, Yunanistan göçmeni olduğu bilinmektedir.

Melis Sezen Kac Yasinda 12

Melis Sezen Kimdir?

Melis Sezen kaç yaşında ve nereli sorusunu yanıtladık. Şimdi de başarılı oyuncunun nasıl ünlü olduğuyla birlikte hayatına da değinelim…

Melis Sezen oyunculuğa başladığı ilk yerin Müjdat Gezen Sanat Merkezi olduğunu söylüyor. Henüz 10 yaşındayken beş farklı karakteri birden canlandırdığı tiyatro oyunu ile izleyici karşısına çıkmış.

Verdiği bir röportajda oynadığı ilk oyun ile ilgili mafya babasını canlandırdığını ve bu rolü oynarken çok eğlenip özgürleştiğinden söz etmiştir. Kendi ifadeleriyle ise ‘’Ne zaman bunu hatırlasam cesaretim için kendimle gurur duyup teşekkür ediyorum kendime! Bir de sahne sürprizler demek. Yaşam demek, akış demek!’’ şeklinde açıklamıştır. Aslında bu açıklaması da onun oyunculuk kariyerinde hep farklı roller tercih etmesinin de bir kanıtı olmuştur.

Doğma büyüme İstanbullu olan Melis Sezen, lise eğitimini de Silivri’de yer alan Selimpaşa Atatürk Anadolu Lisesinde tamamladı. Ardından Koç Üniversitesi Medya ve Görsel Sanatlar Bölümü’nü kazandı ve buradan mezun oldu.

Oyunculuğa başlamasında ailesinin büyük etkisi olduğundan neredeyse her röportajında söz etmektedir. Tiyatroya başlamasında destek olduklarını, özellikle de annesinin kendisinin oyunculuğa olan ilgisini fark ederek Müjdat Gezen Sanat Merkezi’ne yazdırmasından sıklıkla bahseder.

Hacı Sabancı Kimdir? Kaç Çocuğu Var? Eşi Kim? Hacı Sabancı Kimdir? Kaç Çocuğu Var? Eşi Kim?

Drama eğitimi ile büyüyen Melis Sezen, Müjdat Gezen Sanat Merkezi’nde bir yıl boyunca tiyatro eğitimi almıştır. Daha sonra Silivri’de yer alan Ali Solmaz Tiyatrosu’nda Cümbüş-ü Hospital adındaki oyunda oynamıştır. Tüm bu süreç içerisinde hem lise hem de üniversite eğitimine de aksatmadan devam etmiştir.

Özel hayatı hakkında çok fazla açıklamada bulunmayan Melis Sezen, ilişkisi olduğunda da magazinden saklamamaktadır. Kendisinden 3 yaş küçük bir kardeşi vardır. 2000 doğumlu Polat Sezen, Bilgi Üniversitesi Medya ve İletişim Bölümünden mezun olmuştur ve günümüzde yönetmenlik yapmaktadır.

Melis Sezen Kac Yasinda 9

Melis Sezen Boyu Kilosu

Başarılı oyuncunun fiziksel özellikleri de hayranları tarafından merak edilmektedir. Latin danslarına da büyük bir ilgisi olan Sezen’in 1.72 metre boyunda ve 56 kilogram olduğu bilinmektedir.

Melis Sezen Burcu ve Yükselen Burcu

Melis Sezen kaç yaşında sorusu doğum tarihi ile birlikte burcunu da merak ettiriyor. Melis Sezen’in güneş burcu Oğlak, yükseleni ise Balıktır.

Melis Sezen Kac Yasinda 4

Melis Sezen’in Oynadığı Diziler ve Filmler

Melis Sezen’in televizyon dizisi ile izleyici karşısına çıkması ilk olarak Arkadaşlar İyidir ile olmuştur. Daha sonra Hayat Bazen Tatlıdır dizisinde Birce Akalay, Ufuk Özkan, Deniz Can Aktaş ve Simay Barlas gibi isimlerle birlikte rol almıştır. Asıl büyük çıkışını yakaladığı Sadakatsiz dizisine kadar ise farklı dizilerde başrol olarak yer almıştır.

Melis Sezen’in oynadığı diziler aşağıdaki gibidir:

  • Arkadaşlar İyidir (2016, Yasemin)
  • Hayat Bazen Tatlıdır (2016-2017, Asya Turan)
  • Siyah İnci (2017-2018, Ebru)
  • Sevgili Geçmiş (2019, Deren Kutlu)
  • Leke (2019, Yasemin Adıvar)
  • Ya İstiklal Ya Ölüm (2020, Nazan)
  • Sadakatsiz (2020-2022, Derin Güçlü)
  • Gülcemal (2023, Deva Nakkaşoğlu)
  • Deha (2024-Günümüz, İmre)

Melis Sezen’in filmleri şu şekildedir:

  • Tilki Yuvası (2018, Aylin)
  • Bizim İçin Şampiyon (2018, Esra Atman),
  • Dünya Hali (2019, Gizem)
  • Mucize 2: Aşk (2019, Beren)
  • Kovala (2020, Merve)
  • Bir Cumhuriyet Şarkısı (2024, Mediha Boler)
  • Şımarık (Yakında, 2024)

Melis Sezen kaç yaşında ve bu yaşına kadar kaç yapımda yer aldı cevapladık. Peki, Melis Sezen hayatımıza nasıl girdi? İşte, detaylar…,

Melis Sezen Kac Yasinda 3

Melis Sezen Nasıl Ünlü Oldu?

Melis Sezen verdiği bir röportajda oyunculuk kariyerine ilham veren şeyin küçüklükten itibaren izlediği filmlerdeki karakterlerin taklidini yaparak başladığını ve kendini bildiğinden beri kamera önünde olmak istediğini söylüyor.

Dördüncü sınıfta ilk drama dersini almasının ardından öğretmeni, ailesine tiyatroya başlaması gerektiğini söylüyor. Ailesinin de desteklemesiyle birlikte henüz 10 yaşındayken tiyatro için sahneye çıkıyor ve bir daha inmiyor.

Show TV’de yayınlanan Arkadaşlar İyidir dizisinde yardımcı rol alarak televizyon kariyerine başlıyor. Ardından Hayat Bazen Tatlıdır ile tanınmaya başlayarak kariyerine başrollerde yer alarak devam ediyor. Şimdilerde ise Aras Bulut İynemli, Uğur Polat, Onur Saylak ve Taner Ölmez ile başrolü paylaştığı Deha dizisinde İmre karakterine hayat veriyor.

Melis Sezen kaç yaşında sorusunu tüm detaylarıyla yanıtladık!

Kaynak: Özlem Sucu