Bu kapsamda 2020 yılında sözleşmesi imzalandıktan sonra kısa süre içinde tamamlanan açık deniz karakol gemilerinden bir tanesi de adını Manisa’nın Akhisar ilçesinden alan TCG AKHİSAR ve TCG KOÇHİSAR denize indirildi.

Manisa’ya gök gürültülü sağanak yağış uyarısı! Meteoroloji son hava tahminini duyurdu Manisa’ya gök gürültülü sağanak yağış uyarısı! Meteoroloji son hava tahminini duyurdu

bbce0351-7960-4ac2-bd8d-dbb1636ab200
Doç. Dr. Cihat Yaycı, TCG AKHİSAR ve TCG KOÇHİSAR’ın inşa sürecinin Türk savunma sanayisinin geldiği noktayı anlamak için önemli olduğunu vurguladı. Türk Savunma Sanayii'nde bir ilkin yaşandığını vurgulayan Doç. Dr. Yaycı, şunları söyledi: 
"Aynı kızakta bu kadar kısa sürede ve bu seviyede iki geminin birden denize indirilmiş olması Türk savunma sanayisi için bir ilk özelliği taşıyor. Açık Deniz Karakol Gemisi Projesi (ADKG), Türk Deniz Kuvvetleri Komutanlığı için 10 adet geminin üretilmesini hedefliyor. Bu gemiler, MİLGEM ADA Sınıfı Korvet tasarımı esas alınarak inşa ediliyor.

49b80d65-879d-4e53-a2a4-35dc921eb0ed

Neden MİLGEM ADA sınıfı korvet formu kullanılıyor diye soracak olursak, bu sorunun cevabı dizayn için zaman harcamamak, elimizde ispatlanmış etkili bir gemi formu bulunması nedeniyle aynı formun kullanılmasıdır. Dolayısıyla MİLGEM dizaynı bizim için büyük bir kazançtır. Üstünde silah sistem ve sensörleri değiştirerek oynayarak çeşitli amaçlı gemileri süratle yapma imkânımız var. Elimizde dizaynı yapılmış gemi formu bulunması gemi inşa sürecini de çok hızlandırıyor. AKHİSAR ve KOÇHİSAR gemilerinin yapım sürati bunun bir neticesidir."

Kaynak: Onay OZAN