Türkiye’nin en çok izlenen yarışma programlarından biri olan Masterchef dün yayınlanan yeni bölümü ile tekrar araştırılmaya başlanmıştır.

Masterchef hakkında merak edilen birçok konu vardır. Masterchef’te en çok merak edilen konulardan biri Masterchef şampiyonluk ödülü nedir sorusu olmuştur. Şansını denemek isteyen, yeteneklerine güvenen şef v eşef adaylarının katıldığı Masterchef programını sizin için inceledik. İşte Masterchef programı hakkındaki detaylar...

Masterchef Sampiyonluk Odulu Ne Kadar 4

Masterchef Şampiyonluk Ödülü Nedir?

TV8’de yayınlanan ünlü yemek yarışması olan Masterchef programı yayınlandığı andan beri ilgiyle takip edilmektedir. Kendini denemek isteyenlerden tutun kendine güvenen aşçılara kadar geniş bir yelpazede yarışmacı çeşidi olan Masterchef programı hakkında sıklıkla araştırma yapılmaktadır. Bu araştırma konularından biri de Masterchef şampiyonluk ödülü nedir sorusu olmuştur.

Her yıl aynı ödülün verilmediği Masterchef programında ödül değişiklik göstermektedir. Masterchef şampiyonluk ödülleri hem seyirciler hem de yarışmaya katılmak isteyen yarışmacı adayları için merak konusu olmuştur. Masterchef programında şampiyonluk ödülü bazen para ödülü bazen araba bazen de tatil olarak açıklanmıştır. Her yıl farklılık gösteren ödülün kesin olarak ne olduğunu söylemek zor olsa da şu ana kadar para, araba ve tatil ödülleri dağıtılmıştır.

Masterchef Sampiyonluk Odulu Ne Kadar 5

Masterchef Yıllara Göre Şampiyonluk Ödülleri

Masterchef programı toplam 8 sezon yayınlanmıştır. Birinci sezonu 2011’de yayınlanan program ardından 2. sezon için 7 yıl beklemiştir. Bu süreçte Show TV’den TV8’e taşınan Masterchef 2018 yılındaki 2. sezondan itibaren düzenli olarak her yıl devam etmiştir.

Yıllara göre şampiyonluk ödülleri aşağıdaki gibidir:

  • Masterchef 1. Sezon Şampiyonluk Ödülü (2011) - 100.000 TL
  • Masterchef 2. Sezon Şampiyonluk Ödülü (2018) - 100.000 TL
  • Masterchef 3. Sezon Şampiyonluk Ödülleri (2019) - Fiat 500 Dolcevita Otomobil
  • Masterchef 4. Sezon Şampiyonluk Ödülleri (2020-2021) - Jeep Renegade marka Otomobil
  • Masterchef 5. Sezon Şampiyonluk Ödülleri (2021-2022) - Otomobil
  • Masterchef 6. Sezon Şampiyonluk Ödülleri (2022-2023) - MG 4 Electric Otomobil
  • Masterchef 7. Sezon All Star Şampiyonluk Ödülleri (2023-2024) - Elektrikli Otomobil

Halen devam etmekte olan Masterchef 8. sezon şampiyonluk ödülü hakkında henüz bir bilgi yoktur.

Masterchef Sampiyonluk Odulu Ne Kadar 7

Masterchef Yıllara Göre Şampiyonlar

Masterchef şampiyonluk ödülleri ile birlikte şampiyonlar ve aldıkları ödüller de araştırılmaktadır. Alınan ödüllerden sonra kazanan yarışmacılara değinmek yerinde olacaktır.

İşte yıllara göre Masterchef şampiyonları...

Dilan Polat, cezaevinde geçirdiği günleri anlattı Dilan Polat, cezaevinde geçirdiği günleri anlattı
  • Masterchef 1. Sezon Şampiyonu - Muzaffer Şenduran
  • Masterchef 2. Sezon Şampiyonu - Uğur Kardaş
  • Masterchef 3. Sezon Şampiyonu - Cemre Uyanık
  • Masterchef 4. Sezon Şampiyonu - Serhat Doğramacı
  • Masterchef 5. Sezon Şampiyonu - Eren Kaşıkçı
  • Masterchef 6. Sezon Şampiyonu - Metin Yavuz
  • Masterchef 7. Sezon Şampiyonu - Esra Tokelli

Masterchef Sampiyonluk Odulu Ne Kadar 4

Sıkça Sorulan Sorular

Masterchef şampiyonluk ödülleri dışında merak edilip araştırılan diğer konular ve bu konuların cevapları aşağıdaki gibidir:

Masterchef Hangi Kanalda?

Masterchef yarışma programı günümüzde TV8’de yayınlanmaktadır. 2011 yılında, Masterchef’in ilk sezonu Show TV’de yayınlanmıştır. Ancak 7 yıl sonra yayınlanan 2. sezon TV8’de yayınlanmıştır. Günümüzde de aynı kanalda yayın hayatına devam etmektedir.

Masterchef Başvuru Nasıl Yapılır?

Masterchef yarışmasına katılmak isteyen birçok aday vardır. Bu adayların TV8’in başvuru sitesinden Masterchef başvuru formunu doldurmaları gerekmektedir. Başvurular TV8 ve ACUN MEDYA yetkililerine yollanmaktadır. Başvurmanın yarışmacı olmaya hak kazanmak için yeterli olmadığı, yarışmacı olarak katılmaya hak kazananların TV8 ve ACUN MEDYA yetkililerince belirleneceği başvuru formunda bildirilmektedir.

Kaynak: Özlem Sucu