Türkiye’nin İstanbul seçmelerine katılan Masterchef Arzu Çoban kimdir sorusu merak edilenler arasına girdi.


Masterchef Arzu Çoban Kimdir

Mehmet Yalçınkaya, Danilo Zanna ve Somer Sivrioğlu'nun jüri üyeliğini yaptığı MasterChef Türkiye'de ana kadro seçmeleri devam ederken yarışmaya İstanbul'da katılan 20 yaşındaki Arzu Çoban'ın hayat hikayesi herkesi derinden etkiledi.



Küçük yaşta kardeşlerine annelik yapmak zorunda kalan Arzu'nun anlattıkları şefleri şaşkına çevirdi. İzleyiciler tarafından da merak edilen yaşamını sizler için derledik. Peki Masterchef Arzu Çoban kimdir, kaç yaşında, nereli? İşte tüm merak edilenler…



Masterchef Arzu Çoban Kimdir?

Arzu Çoban, Türkiye'nin popüler yemek yarışma programı MasterChef Türkiye İstanbul seçmelerine katılmıştır.

Adıyaman'da doğup büyüyen Arzu, 20 yaşında olup, yaklaşık 8 aydır İstanbul'da yaşamaktadır. Stajıyla beraber sektörde deneyim kazanan Arzu, 12 yaşında yemek yapmaya başlamak zorunda kalmış. Arzu, yaşadığı zorlukları ve hayat hikayesini 23 Haziran’da yayınlanan bölümde anlatarak izleyiciyi derinden etkiledi.



Arzu Çoban Hayat Hikayesi

Arzu Çoban, annesinin bir kaza sonrası 8 ay boyunca yoğun bakımda kalmasıyla henüz 12 yaşındayken evdeki yemeği yapmak zorunda kalmış küçük bir kız çocuğu... Programda, yemek yapmak zorunda olduğunu, o zamanlar hiç sevmediğini ama daha sonra sevdiğini ifade etti. Kardeşleri olduğunu, birinin 7,5 aylık diğerinin 1,5 yaşında olduğunu dile getirdi. 14 yaşındaki ablasında annelik içgüdüsü olmadığından tüm sorumluluğu üstlenen Çoban çok zorlu bir hayat yaşadığından bahsetti.

Yaşadığı diğer kötü anlılara da değinen Çoban hortumun ailesini yuttuğunu söyledi.



"Hortum Bizi Yuttu, Kardeşimi Kayalıklara Fırlattı"

“Annemin o kazasından sonra dedem ve nenem Van'da trafik kazasında hayatını kaybettiler. O zaman biz hayatımızda ilk defa yaylaya gitmiştik. Babama herkes yaylaya gidiyor, biz köyde kalıyoruz diye şikayet ederek gitmeye ikna etmiştik. O zaman okulumuz köyde olduğu için mecbur köydeyiz. Ondan sonra yaylaya gidince hortum geldi. Hortum hepimizi yuttu. Küçük kardeşimi rüzgar götürmüş bir kayaya fırlatmış. Annem de çadırdaydı. Rüzgarın çadırı götürüp, anneme zarar verdiğini düşündük. Dışarıdan bir ses geliyordu, hava da biraz bozuktu ama hiç hortum görmediğimizden böyle bir şeyin olabileceğini tahmin edememiştik. Ondan sonra annemin gözlerini kapatmaya falan çalışıyorlardı ama annem ölmemişti. Annemin yaşadığını biliyordum. Bir insanın en çaresiz anı gerçekten babasının hüngür hüngür ağlarken görmektir."

“Masterchef Arzu Çoban kimdir?” yazımıza Arzu’nun anlattıklarıyla devam edelim…



"Annem Hastanede Yatarken Akrabaları Evimizdeki Eşyalara El Koydu"

"Hayvanlarımız vardı ama annemin hastane masraflarından dolayı hepsini satmak zorunda kaldık. Elimizde avucumuzda bir şey kalmadı. Babam annemin kazasından sonra kendi anne ve babasını kaybedince 1 ay içinde 20 yıl yaşlandı. Annem evde yokken bazı akrabalarımız eve gelip onun eşyalarına el koydu. Evde tarak bulamayınca abim benim saçlarımı çatalla tarardı. O kadar zor bir durumdaydık. Babam tek başına 6 çocuğa yetişmeye çalışıyordu. Yokluk çok zor. Annemin hayatta kalması bir mucizeydi. 7 aylık kardeşim süt istediği için ben olmayan mememle onu emzirmeye çalıştım."


Arzu, yaşadığı tüm bu zorluklara rağmen, MasterChef'te hayallerinin peşinden gitmeye karar verdi. Tüm jüri üyeleri, Arzu’nun hüzünlü hikayesini büyük bir dikkatle dinledi ve etkilendi.


MasterChef Arzu’nun hayat hikayesi, yarışmaya olan tutkusunu ve azmini gözler önüne seriyor. Arzu, yemek yapmaya zorunda olduğu için başlamış ama sonradan bu işi severek yapmaya devam etmiş. Şimdi ise MasterChef’te başarısını kanıtlamak için mücadele ediyor. Arzu’nun MasterChef serüveni izleyiciler tarafından büyük bir merak konusu.



MasterChef Arzu Çoban Instagram Hesabı Nedir?

Henüz belirli bir kitleye ulaşamamış olan genç yarışmacı Arzu Çoban’ın Instagram hesabı @arzu.cobannn’dır.



Arzu Çoban Elendi mi?

Arzu Çoban Somer Sivrioğlu’ndan “evet”, Danilo Zanna’dan “hayır”, Mehmet Yalçınkaya’dan “evet” yanıtı alarak 2. tur elemesine geçmeye hak kazandı.


Bölümü izlemek için tıklayabilirsiniz...


Kaynak: Ayşenur Yılmaz