Bir avuç ölümsüzlük meyvesi şifa dağıtıyor! Faydaları saymakla bitmiyor
İnsan sağlığına etki eden şeyler arasında beslenme düzeni de bulunuyor. Sağlıklı sebze ve meyveleri tüketmenin vücuda sayısız etkisi oluyor. Ölümsüzlük meyvesi olarak bilinen hünnap meyvesi birçok hastalığın tedavisinde de kullanılıyor. Hünnap bağışıklığı artırıyor ve kanser hücreleriyle savaşıyor. Eylül ve ekim aylarında yenilen hünnap meyvesinin faydaları saymakla bitmiyor.
HÜNNAP MEYVESİNİN FAYDALARI
Ilıman bölgelerde yetişen, Çin ve Asya Bölgesi'nden dünyaya yayılan hünnap meyvesinin bilinmeyen faydaları şunlardır: bir avuç ölümsüzlük meyvesi şifa dağıtıyor
LİF DEPOSU
Lif deposudur. Bu da günlük hayatı zorlaştıran kabızlık be mide rahatsızlıklarına iyi gelir. Gaz sıkışmasını ortadan kaldırır.
ZENGİN ANTİOKSİDAN İÇERİYOR
Hünnap meyvesi, başta flavonoidler, polisakkaritler ve bazı yararlı asitler olmak üzere çeşitli antioksidan bileşikler açısından zengindir. Aynı zamanda antioksidan görevi gören yüksek düzeyde C vitamini içermektedir.
DİYABET VE KALP HASTALIĞINA KARŞI KORUMA SAĞLAYABİLİR
Antioksidanlar, serbest radikallerin neden olduğu hasarı önleyebilen ve tersine çevirebilen bileşiklerdir. Serbest radikal hasarının, tip 2 diyabet, kalp hastalığı ve bazı kanserler de dahil olmak üzere birçok kronik duruma sebebiyet verdiği düşünülmektedir. Serbest radikallerle savaşma yeteneklerinden dolayı, antioksidanlar önemli yararlar sağlamaktadır.
Demirci Ziraat Odası Başkanlığı’nca bir süre önce coğrafi işareti alınan "Demirci Hünnabı" ilçe genelinde 400 dekarın üzerinde bir alanda üretiliyor.