‘Doğrulanmış İlan Sistemi' sahte emlakçı sorununa çözüm sunacak ‘Doğrulanmış İlan Sistemi' sahte emlakçı sorununa çözüm sunacak

Manisa'nın Sarıgöl ilçesinde yetiştirilen Mevlana üzümü 24-25 TL arasında alıcı bulurken üretici üzümlerini satmaya başladı. Çekirdekli beyaz tür olan Mevlana üzümü sofralarda tüketildiği gibi özellikle reçel yapımı ve kurutmalık olarak da değerlendiriliyor.

A W279247 06

Sarıgöl ve çevresinde yüksek sistemli bağlarda yetiştirilen Mevlana üzümü sayılı bağlarda ve evlerin önünde yetiştiriliyor.

A W279247 02

Sarıgöl'de Mevlana türü üzüm üreticisi olan Mesut Akbaş, "Mevlana üzümü zahmetli oluyor. İşçiliği de traktör römorklarının üzerine çıkılarak yapılıyor. Yeni ürünümüzü hayırlısıyla sattık." dedi.

A W279247 01

Sarıgöl Ziraat Odası Başkanı Ali İhsan Ülgen ise şunları söyledi: "Sarıgöl Ovasında 113 bin dekarda başta Çekirdeksiz Sultaniye üzüm olmak üzere 9 tür üzüm yetiştiriliyor ve bu üzümlerimizin hasadı tüm hızıyla devam ediyor. Bir yandan hasat, bir yandan kurutma bir yandan da şaraplık üzüm kesimleri devam ediyor."

A W279247 04

Öte yandan Sarıgöl'de Çekirdeksiz Sultaniye üzüm türü başta olmak üzere diğer üzüm türlerinden de evlerde pekmez yapımına başlandığı öğrenildi.

Kaynak: İHA