Manisa Valiliği Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığı, Sarıgöl, Gölmarmara, Köprübaşı, Kula, Salihli, Alaşehir, Ahmetli, Şehzadeler, Saruhanlı ve Akhisar İlçelerinde ve 16 mahalle  sınırları içinde kalan toplam 450 bin dönüm arazideki 14 adet jeotermal kaynak ve 2 adet doğal mineralli su arama işletme ruhsat sahası için Manisa Defterdarlığı’nda ihale yaptı.

Manisa Defterdarlığı’nda gerçekleştirilecek yeni JES ihaleleri öncesinde Manisa il genelindeki çevre dernekleri, çevreci vatandaşlar ve CHP eylem yaparak valiliğe çağrıda bulundu.

CHP İlçe Başkanları toplantısı yapıldı CHP İlçe Başkanları toplantısı yapıldı

“Jeotermal Kirliliğine Hayır’ yazılı pankart eşliğinde Manisa ili ve ilçeleri çevre platformu tarafından gerçekleştirilen eyleme CHP Manisa Milletvekilleri Ahmet Vehbi Bakırlıoğlu, Bekir Başevirgen, CHP Manisa İl Başkanı Ferdi Zeyrek ve CHP’li Turgutlu Belediye Başkanı Çetin Akın, CHP’li ilçe başkanları ve yöneticiler katılarak destek verdi.

KAPAK-8

 “JES’LERE KARŞI MÜCADELEMEZİ SÜRDÜRECEĞİZ”

CHP Manisa İl Başkanı Ferdi Zeyrek eylemde yaptığı konuşmada, JES’lerin tarım arazilerine, yeraltı sularına ve havaya verdiği zararın önüne geçmek amacıyla mücadeleye devam edeceklerini vurguladı.

CHP İl Başkanı Zeyrek yaptığı konuşmada şu ifadelere yer verdi: “Manisa valiliği tarafından defterdarlıkta yapılan yeni JES ihaleleri ile yine bir çevre katliamına onay verilmektedir. Bu topraklar hepimizin boynumuz borcu ve yarınlara emanetimizdir. İlimizde daha önceki açılan JES kuyularında şunları gördük. Salihli ilçemizde patlayan JES kuyusunun çevresinde hala ot bile bitmemektedir. Bu topraklar her türlü besinin ve meyvenin yetiştiği topraklar.

EYLEM (4)

Yarınlarımıza aktaracağımız topraklar. Ama her zaman temiz enerji olarak anlatılan JES’ler maalesef ülkemizde toprağı, havayı kirleten, insanlarımızın sağlığına zarar veren bir hal almaktadır. Yeni JES ile ihaleleri ile şuanda ilimizde 50 tane köyümüz tehdit altındadır. Bunlara izin vermeyeceğiz. Eylemlerimize devam edeceğiz. Geçmişte olduğu şimdide ve gelecekte JES’Le karşı mücadelemizi sürdüreceğiz.”

Konuşmaların ardından eyleme katılan çevreciler, “Havama, Suyuma, Toprağıma dokunma’ sloganları atarak yeni JES ihalelerini protesto etti.

Kaynak: Behzat AKCAN