İngiltere Premier Ligi'nde 10. hafta karşılaşmaları tamamlandı. Ange Postecoglou yönetimindeki Tottenham Hotspur, Lig'de ilk sırada yer aldı.

Ligde Arsenal ile namağlup takımdan biri olan Tottenham Hotspur, 8 galibiyet ve 2 beraberlik alırken rakip filelere 22 gol attı, kalesinde ise 9 gol gördü.

Manisa Süper Amatör Lig 2024-25 sezonuna 'Yusuf Bulut' ismi verildi Manisa Süper Amatör Lig 2024-25 sezonuna 'Yusuf Bulut' ismi verildi

Tottenham'ın şüphesiz bu başarısındaki en büyük etken, sezon başında takımın başına getirilen Ange Postecoglou... Kendisine "Manisalı" yakıştırmaları da yapılan Angelos Postecoglou, Premier Lig tarihindeki tüm menajerler arasındaki en iyi başlangıcı yapan isim oldu.

Hiçbir teknik direktör, ilk dokuz Premier Lig karşılaşmasında Tottenham Hotspur'u çalıştıran Ange Postecoglou'dan daha fazla puan toplamadı.

1-489

Postecoglou kimdir?

27 Ağustos 1965'te Yunanistan'da doğdu. 5 yaşına kadar Yunanistan'da büyüyen Postecoglu, ardından ailesiyle Avustralya'nın Melbourn şehrine taşındı. İlk futbolculuk kariyerine de burada adım atan Postecoglu, South Melbourne Hellas'ta defans bölgesinde futbola başladı. Gençlik yıllarını burada geçiren Postecoglue, Avustralya Milli Takımı'nda da dört maçta forma giydi.

Manisa Alaşehir ilişkisi

1. Dünya Savaşı'nda Manisa'nın Alaşehir ilçesinden göç etmek durumunda kalan Yunanların arasında Angelos Postecoglou'nun ailesi de yer alıyordu. Buradan göç eden Yunanlar, Atina'ya yakın bir bölgeye yerleşmeye başlıyorlar. Bu bölgeye de Nea Philadelphia adını koyuyorlar. Bergamalılar döneminde Alaşehir'e Philadelphia deniliyordu. Bu yüzden Nea Philadelphia da, Yeni Alaşehir anlamını taşımaktaydı. Angelos Postecoglou da Atina'nın "Nea Philadelphia" bölgesinde dünyaya geliyor. Kendisine Manisalı yakıştırmalarının yapılma sebebi de bu oluyor.

Kaynak: Behzat Akcan