Bunun sonucunda birçok sorunu ortaya çıkardı. Manisa’da 50 yıllık Mehmet Akif Ersoy Anadolu Lisesinin binası yapılan incelemede depreme dayanıksız bulundu. İl Milli Eğitim Müdürlüğü okul için yıkım projesi hazırlatarak süreci başlattı.

Mehmet Akif Ersoy Anadolu Lisesi öğrencilerinin Mesir Şehit Hakan Acarkanlı Ortaokulunda eğitim alacağı iddiasına veliler büyük tepki gösterdi.  Mehmet Akif Ersoy Anadolu Lisesinde eğitim gören yaklaşık 1000 öğrenci ise yıkım ve yeniden yapım çalışması bitene kadar Mesir Şahit Hakan Acarkanlı Ortaokulunda eğitim görecek. Ortaokulun ikili eğitime geçeceğinin duyulmasının ardından veliler duruma isyan etti. Veliler ikili eğitimin her iki kademedeki öğrenciler için zararlı olduğunu ifade etti. Okulun lise öğrencilerine uygun olmadığını belirten veliler, aynı anda 1500-2000 öğrencinin giriş çıkış yapmasının çocukların güvenliğini de olumsuz yönde etkileyeceğini düşünüyor.

Veliler, çocuklarının sabah 07.30-07.45’te derse başlamasından ya da akşam 18.30-19.00’da okuldan çıkmasından çok tedirginler. 1500-2000 öğrencinin giriş çıkış yapması güvenlik açısından da tehlike yaratacaktır. Bu çocukların başına bir şey geldiği takdirde sorumluluğu hangi yetkilinin üstleneceği de merak konusu. Ayrıca Mesir Şehit Hakan Acarkanlı Ortaokulunun sıralarının, tuvalet ve lavabolarının da lise öğrencileri için uygun olmadığını düşünüyorlar. Yetkililerin bir an önce bu karardan vazgeçmesini dile getirdiler.

Milli Eğitim Bakanı Tekin: Türkiye, AK Parti ile birlikte bambaşka bir noktaya geldi Milli Eğitim Bakanı Tekin: Türkiye, AK Parti ile birlikte bambaşka bir noktaya geldi

Çözüm önerisi olarak da lise öğrencilerinin liselerde eğitim görmesi gerektiğini; 9. ve 10.sınıf öğrencileri sabahçı, 11. ve 12.sınıf öğrencileri de öğlenci yapılarak başka bir lisede eğitimlerine devam etmelerinin daha sağlıklı olacağını ifade ettiler.

Kaynak: Onay Ozan