Manisa İl Müftülüğü tarafından 2023 yılı Mevlid-i Nebi Haftası ile Camiler ve Din Görevlileri Haftası kapsamında ‘Peygamber, İman ve İstikamet’ temasıyla program düzenlendi.

Manisa Büyükşehir Belediyesi Kültür Merkezi Lale Salonunda düzenlenen programa Vali Enver Ünlü, Şehzadeler Kaymakamı Fatih Genel, Manisa İl Müftüsü Şükrü Kabukçu, Şehzadeler Belediye Başkan Yardımcısı Haşim Yener Bilir, müftü yardımcıları, ilçe müftüleri ve din görevlileri katıldı.

nei haftas (4)

Salona girişte misafirlere kırmızı gül hediye edildiği program Yunusemre Saruhanbey Camii İmam Hatibi Osman Akkış’ın Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başladı.

Bu Yıl ki Ana Tema “Hz. Peygamber, İman ve İstikamet

Peygamber sevgisinin toplumumuzda ayrı bir yer tuttuğunu ifade eden Manisa İl Müftüsü Şükrü Kabukçu “Her yıl bir konuyu ana tema olarak işlemekteyiz. Bu yıl ‘Hz. Peygamber İman ve İstikamet’ konusu seçilmiştir. İstikamet O’nun bize bıraktığı hayata dair ahlaki bir duruşların başında gelir. Niyetimizde, sözümüzde ve fiilimizde istikamet sahibi olmak, aldatmamak temel şiarımızdır. Özellikle neslimize öğreteceğimiz ahlaki duruşlardan birisi de hiş şüphesiz ki istikamettir” dedi.

nei haftas (2)

Camilerin birliğin sembolü olan yegâne mekanlar olduğunu kaydeden Müftü Kabukçu, “Efendimizin bize miras bıraktığı bir müessesedir. 15 Temmuz gibi istiklal ve istikbalimiz kast edildiğinde okunan ezan ve salalar ile toplandık, salgın döneminde de başta sağlık çalışanları ile toplumun yanında ve hizmetinde olduk. Camilerimizi orada görev yapan imam hatipler, müezzinlerimiz ve Kur’an kursu öğretmenlerimiz olmadan düşünemeyiz” diye konuştu.

nei haftas (3)

Yakınları hayatından endişeli: 20 gündür haber alınamıyor Yakınları hayatından endişeli: 20 gündür haber alınamıyor

Program Manisa Celal Bayar Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Hocaoğlu tarafından verilen konferans ile son buldu.

Kaynak: Haber Merkezi