CHP Manisa İl Kadın Kolları Başkanı Şadiye Uysal, CHP Şehzadeler İlçe Kadın Kolları Başkanı Gülay Yeşilok ve kadın kolları üyeleriyle birlikte parti binasında basın açıklaması düzenledi.

“MEDENİ KANUN BUDANMAYA ÇALIŞILIYOR”

Manisa'da orman yangınlarıyla mücadelede güçlü adımlar: Etkin önlemler alınıyor! Manisa'da orman yangınlarıyla mücadelede güçlü adımlar: Etkin önlemler alınıyor!

CHP İl Kadın Kolları Başkanı Şadiye Uysal yaptığı açıklamada, AKP iktidarı döneminde kadının değersizleştirildiğini ve Türkiye’de her gün en az iki kadının cinayete kurban gittiğini dile getirdi.

AKP iktidarının uyguladığı yanlış politikaların kadın cinayetlerine sebep olduğunu dile getiren CHP’li Uysal açıklamasında şu ifadelere yer verdi: “Kadın cinayetlerini sadece ‘Sayı’ olarak değerlendiren iktidar, çarpıttığı verilerle şiddetin azaldığını iddia ediyor. Hayattan koparılanın bir evlat, bir anne, bir abla, bir kardeş, bir arkadaş, bir dost olduğu gerçeği yok sayılıyor. Cinayetlerin üzeri ‘şüpheli kadın ölümü’ denilerek kapatılmak isteniyor. İstismara uğrayan çocuğun davasında çocuğun rızasından bahsediliyor. Kadına ve çocuğa yönelik şiddet uygulayanlar cezasızlık politikası ile ödüllendiriliyor. Kırmızı çizgimiz olan İstanbul Sözleşmesi hukuksuzca feshediliyor. 6284 Sayılı Şiddet Yasası’na göz dikiliyor. Cumhuriyetin biz kadınlar üzerindeki en önemli kazanımlarından olan Medeni Kanun budanmaya çalışılıyor. Kadının insan haklarının en büyük güvencesi olan laik düzen büyük bir tehdit altında. Yeni Anayasa tartışmalarında, kadınlar hedef tahtasına konuluyor. Bakanlığın adından dahi ‘kadın’ ibaresini kaldıran zihniyet, toplumsal cinsiyet eşitliğini yok sayıyor. Kadınlar kıyafetine göre ayrıştırılmaya, dayanışma parçalanmaya çalışılıyor. Kadınların istihdama katılımını teşvik edecek politikalar uygulanmak yerine, çalışmak isteyen kadınların işsizliği artırdığı iddia ediliyor. ‘Kadının fıtratına uygun’ işlerde çalışması gerektiğini dahi söyleyenler çıkıyor. Kadınların siyasete aktif katılımı önüne sürekli engeller konulmaya çalışılıyor. İktidarın kadının hayatını cehenneme çeviren politikaları saymakla bitmiyor.”

Kaynak: Onay Ozan