Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz: Sırada sivil anayasa yapılması var Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz: Sırada sivil anayasa yapılması var

CHP Yunusemre İlçe Başkanı Heval Turan, yaptığı açıklamada, “Ağaçlar ülkemiz de neredeyse, şehir ve mahalle merkezlerinde, sayısı az olan parklarda, eski okullarda, eski hastanelerde, tren istasyonlarında ve mezarlıklarda kalmıştır” dedi.

Turan “Onlarca yıl önce dikilmiş olan bu ağaçları gözümüz gibi korumamız gerekirken hoyratça kesilmeye çalışılmaktadır. Ağaç her şeyden önce bir canlıdır ve ekosistemin bir parçasıdır. Ekosistemin bozulduğu ve küresel ısınmanın olduğu bu dönemde ağaçları kesmek en hafif tabiriyle doğa katliamıdır. Biz bu doğa katliamına dur demek için bulunmaktayız. Doğa en büyük kültür mirasıdır; Ağaçlar , dünyanın cennetle konuşma konusundaki sonsuz çabasıdır. Paranın satın alamadığı tek şey olan zaman, fidanları ; bir çocuk gibi sevgi ve emekle kucaklar ve gene biz insan oğlunun yaşama kaynakları olan nefes ,su, bitki ihtiyaçlarını karşılamak için ulu çınarlar olarak önümüze koyar. Peki şimdi size sormak istiyorum, dünyanın bütün hazinelerini ,bütün imkanlarını buraya getirsek bu 80 yıllık ağaçlardan tek bir tanesini bile bir anda geri getirebilir miyiz? Yapmayalım , kuraklığın küresel bir sorun olduğu bu zamanda ,gelin el birliği ile bu alanı koca çınarların gölgesinde dinlenilen ,rüzgarda dans eden yapraklarında huzur bulduğumuz bir alana çevirelim, her ağacımızı itina ile koruyalım. Muradiye halkının göstermiş olduğu duyarlılık çok değerlidir. Bizler hayatını Manisa’yı tüm Türkiye’ye örnek olacak şekilde ağaçlandırmaya adamış ve yaşadığı süre boyunca binlerce ağaç dikmiş olan Ahmet Bedevi’nin evlatlarıyız. Manisa’ daki bürokratlar da hiçbir zaman Ahmet Bedevinin ismini kullanmaktan onu simge haline getirmekten çekinmemektedir. Peki o zaman neden Manisa Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü halı saha yapacak onlarca boş alan bulabilecekken bu alana halı saha yapmak için ağaçları kesmek istemiştir? Muradiye’nin tarihine tanık bu ağaçları kesmek için Muradiye halkına danışılmış mıdır? Biz hizmete karşı değiliz. Biz Muradiye’ye halı saha yapılmasına karşı değiliz. Muradiye halkı elbette her şeyin en iyisini hak eder. Fakat kimseye  danışılmadan hiçbir fikir alınmadan yaptım oldu mantığıyla burada yapılmak istenen halı sahaya ve bu ağaç katliamına Muradiye Halkıyla birlikte sonuna kadar karşıyız”

Kaynak: Onay Ozan