Depremler, Türkiye'nin korkulu rüyası... Vatandaşlar yaşanan depremler nedeniyle endişe yaşıyor. İl il deprem haritası sorgulanırken Manisa deprem risk haritası da merak ediliyor. 

Salihli Kaymakamı Güldoğan, Gaziler Derneğini ziyaret etti Salihli Kaymakamı Güldoğan, Gaziler Derneğini ziyaret etti

Manisa deprem risk haritası: Manisadan fay hattı geçiyor mu

TR33 Bölgesi (Afyonkarahisar, Kütahya, Uşak, Manisa) Türkiye’nin afetler konusundaki genel özellikleriyle benzerlik göstermektedir. Özellikle Manisa’daki yerleşim alanlarının genellikle diri fayların üzerinde ve/veya yakınlarındaki yeraltı su seviyelerinin yüksek olduğu alüvyal zeminlerde kurulu olmasından, bununla beraber, depreme dayanıklı bina sayısının yetersiz olmasından dolayı, bölgede meydana gelen depremler can ve mal kaybına neden olmaktadır.2012 yılında güncellenen Türkiye Diri Fay Haritasına göre Manisa İl sınırları içinde can ve mal kaybına, yaralanmalara neden olabilecek, ekonomik açıdan tehdit oluşturabilecek, uzunluğu 10 km’den daha fazla olan 15 adet fay sistemi görülmektedir.

Manisa ve yakın çevresinde yer alan bu fay sistemlerinin parçalı olarak segmentler halinde değil, tek seferde bir bütün olarak kırılmaları durumunda oluşacak deprem büyüklüklerinin Mw=6.28 ile Mw=7.95 arasında (Wells ve Coppersmith 1994) değişebileceği hesaplanmıştır.

Kaynak: Haber Merkezi