3 dönem olmak üzere 6 yıldır Manisa Eczacı Odası Başkanlığı görevini sürdüren Uzm. Eczacı Devrim Balı, 4. Dönem için tek listeyle seçime girdi. Genel kurula Manisa Barosu Başkanı Ümit Rona, CHP Şehzadeler İlçe Başkanı Hakan Gürtunca katıldı. Divan başkanlığına Yunus Emre Kalkan seçildi. 

Binbir emekle üretim yapan çiftçinin çilesi bitmiyor... Tonlarca biber elde kaldı! Binbir emekle üretim yapan çiftçinin çilesi bitmiyor... Tonlarca biber elde kaldı!

seçim (1)

Genel kurulun açılış konuşmasını yapan ve genel kurulunun eczacılık mesleğinin saygınlığına, gelecek perspektifine, bilime ve insana olan inancına yakışır, üretken ve fikirlerin yarıştığı bir genel kurul olmasını dileyen 29. Bölge Manisa Eczacı Odası Başkanı Devrim Balı, son dönemde hızla artan eczacılık fakültelerine dikkat çekti.

seçim (2)

Balı, “Bizlerin bugün yaşadığı en akut sorunlardan bir tanesi, sistemsiz bir biçimde açılan, çoğunda yeterli öğretim üyesi ve altyapı olmayan eczacılık fakülteleridir. Şu anda sayıları 64 olan eczacılık fakülteleri, kalite ve altyapı açısından eczacılık alanında yeni sorunları beraberinde getirmiştir. Bugün yılda 5500 mezun verilmektedir. Tüm fakültelerin öğrenci kabul etmesi ile bu sayı yılda 5-6 binlere çıkacaktır. Evet yılda 6000 Eczacı. Sayıların daha iyi oturması için şöyle bir ilave yapmak istiyorum. Şuan ülke genelinde aktif eczane sayısı30bin. Kamu ve özel sektörde çalışan meslektaşlarımızla birlikte toplam meslektaş sayımız 50 bin. Cumhuriyet tarihinde 50 bin olan ve ülke genelinde yeterli ve kaliteli hizmet sunan bir mesleğin mensupları 6-7 yıl gibi kısa sürede 2 ye katlayacak.  Buradan sormak isteriz. Açılan eczacılık fakülteleri bir ihtiyaç doğrultusunda mı açılmıştır ve açılmaya devam etmektedir? Mezun olan eczacıların iş gücü planlaması yapılmış mıdır? 7 yıl önce 12 olan eczacılık fakülteleri hangi amaç ve gerekçe ile 64’e çıkarılmıştır? Eczacı iş gücü ucuzlatılmak, değersizleştirilmek ve sermayenin hükmü altına alınmak mı istenmektedir?   Bizler mesleğin gençleşmesini ve dinamikleşmesini hep savunduk. Yeni mezun genç arkadaşlarımıza hep kucak açtık. Ancak yapılan; sistemli bir şekilde gençleri değersizleştirmek, yaptıkları işi ucuzlaştırmaktır. Bu ülkenin yeni eczacıya değil, Ar-Ge merkezlerinde çalışacak donanımlı insanlara, donanımlı akademisyenlere ihtiyacı vardır. Nitelikli üniversitelere, Nitelikli labarotuvarlara ihtiyacı vardır. Başta sorduğum sorumu yineliyorum, bu mesleğin ve birçok akademik mesleğin geleceğini karartmak hangi aklın ürünüdür? Hangi amaca hizmet etmektedir? Yapılan bu işin adı, gençlere ihanettir, geleceğimize ihanettir, bu ülkeye ihanettir. Bir an önce bu hatadan vazgeçilmesi gerekir” dedi.

Kaynak: Onay Ozan