1 Eylül’de açık denizlerde av yasağı sona ermiş, balıkçılar ‘Vira Bismillah’ diyerek denizlere açılmıştı. Salihli Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Murat Makasçı, balık sezonunu değerlendirdi.

BOL KAZANÇLAR TEMENNİSİ

Bu yılın balık açısından bereketli olacağına işaret eden Makasçı; “2023-2024 balık sezonu açıldı, bu senenin tüm balıkçı esnafına hayırlı ve bol bereketli olmasını diliyorum. Bu sezon vatandaş balığa doyacak İnşallah” dedi.

18 Eylül Çarşamba Reyting sonuçları açıklandı! Leyla, Sandık Kokusu, Taş Kağıt Makas, MasterChef 18 Eylül Çarşamba Reyting sonuçları açıklandı! Leyla, Sandık Kokusu, Taş Kağıt Makas, MasterChef

BESİN DEĞERİ YÜKSEK

Balığın uzmanlar tarafından besin değeri açısından önemli olduğuna vurgu yapan Makasçı; “Vatandaşlardan özellikle çocuklara balık kültürünü öğretmeye, vitamin mineral ve omega 3 besinlerinin değerini öğretmeliyiz. Balık tezgahlarında hamsi, sardalya, istavrit, yeteri kadar bulunuyor, şu anda beyaz et olarak 70 liradan en ucuz gıda olarak tavsiye edilmektedir.” İfadelerinde bulundu.

Başkan Makasçı, tüm dünyada fastfood kültürünün tavsiye edilmediği özellikle en doğal sağlıklı protein kaynağının balık olduğunu söyledi. Ailelerin sağlıklı nesilleri yetiştirebilmesi için çocuklara balığı sevdirmeleri gerekmektedir. Başkan Makasçı, tüm halkımıza balığı sevdirelim, diyerek hayırlı bir sezon diledi.

Kaynak: Onay Ozan