Geçtiğimiz günlerde Manisa Salihli’de faaliyet veren Terörle mücadele vatanseverleri yardımlaşma ve dayanışma derneğine ‘gaziler günü’ vesilesiyle ziyarette bulunmuştu. Kapanışı verilen derneğin filaması ve logosunu mevcut derneğin kullanması krize neden olmuş , Terörle Mücadele ve Vazife Kahramanları ve Aileleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Emrullah Aktaş, ‘Logo ve filamamı kullanırsanız yasal işlemlere başvururum’ söyleminde bulunmuştu. Aktaş ayrıca, ‘Derneğin kayıtlı bir dernek olmadığını’ ileri sürmüştü.

 Aktaş’ın bu söylemlerine Terörle mücadele vatanseverleri yardımlaşma ve dayanışma derneği Manisa şube başkanı Mahmut Yorgun’dan geldi. Yorgun, Salihli’de faaliyetlerini sürdüren Manisa şubesi yönetimi ile birlikte açıklama yaptı.  

"13 HAZİRAN’DA BAŞVURUMUZU YAPTIK”

Fb78030E 4Fb4 4Cd2 81E2 A18D751Ed28C

Yeni oluşturdukları ve Türkiye genelinde 28 şubesinin bulunduğu Terörle mücadele vatanseverleri yardımlaşma ve dayanışma derneği Manisa Şubesinin açılması için Haziran ayında başvuruda bulunduklarını söyleyen Yorgun, “Derneğimiz Terörle mücadele vatanseverleri yardımlaşma ve dayanışma derneği olarak sivil toplumlar müdürlüğü ile Manisa Valiliğine kayıtlı olarak 2 Eylül 2024 tarihinde kuruldu. 13 Haziran’da başvurusunu yapmıştık.  Derneğimiz Türkiye genelinde 28 tane şubesi olan bir dernek. Tamamen şehit ailelerine ve gazilere hizmet için kurulmuş bir dernektir. Logomuzdaki resim Çukurca Şehidi Mehmet Sait Barış’a aittir. Genel Başkanımızın kardeşidir. Onu logo olarak kullanmamız hem şahadete erdiği gün kendi canını feda edip orada bulunan timini kurtarması, ayrıca kendisine ait biriktirmiş olan parasını vasiyetinde Mehmetçik Vakfına bağışlamasını isteyen bir şehidimiz. Tabi Bizler için bu toprak üzerinde kanlarını döken tüm şehitlerimiz önemlidir.”dedi.  

“KAYMAKAM VE BELEDİYE BAŞKANINA SÖYLEMLERİ BİZİ DERNEKTEN SOĞUTTU”

D31Cf6D2 91B8 49D9 81E7 166D9499Fff7

Derneğin açılışına katılmadıkları için dönemin Kaymakamı ve Belediye başkanına Aktaş’ın sosyal medya üzerinden yapılan söylemlerin krize neden olduğuna dikkat çeken Yorgun,  “Biz bu dernekten önce Terörle Mücadele Vazife kahramanları Yardımlaşma ve dayanışma derneği olarak kurulduk. Yalnız ilerleyen safhalarda özellikle, ‘O derneğin genel başkanı’ diye tanıttığı kişinin gerek dönemin kaymakamı Mehmet Kamil Sağlam, Belediye Başkanı Zeki Kayda’ya sosyal medya üzerinden açılışa gelmediler diye bazı söylemlerde bulunması bizi derinden üzdü ve ondan sonra çalkantılar başladı. Kesinlikle dava şuurunu kaybetmiş bir kişiliğe sahip. Bunların hepsinin kanıtı, belgelerini topladık ve biz bu adamla ayrılma kararı aldık. Dönem başkan yardımcısı Ayetullah Çelik ile birlikte dilekçemizi yazdık. Ankara’ya gittiğimiz zaman bize söylenenlerin aksine bir genel merkezin olmaması, bir otelde kalması, Sakarya caddesinde bulunan bir kafede oturup oradan derneği yönetmeye çalışması, ayrıca gazi olduğundan dolayı söyleyemeyeceğim sebepler var. Bunları görünce biz istifa dilekçemizin kapatma dilekçemizi veremedik. Akabinde bizi ikna edemeyince kendisi gönderdi. Bizde o derneği kapatıp 28 şubeyle tekrar Terörle mücadele vatanseverleri yardımlaşma ve dayanışma derneği Manisa temsilciliğini kurduk. Yeni ekibimizi kurduk” ifadelerine yer verdi.

Salihli Hatice Hüseyin Bulut Anaokulu’nda anlamlı etkinlik Salihli Hatice Hüseyin Bulut Anaokulu’nda anlamlı etkinlik

“DERNEKLER KİMSENİN ŞAHSİ MALI DEĞİLDİR”

 Okul ziyaretinde gündem konusu olan logo ve filama için ise Yorgun, ‘Filama ve logoyu indirmemizin sebebi ise, bu derneklerin asıl sahiplerinin şehit aileleri ve gaziler olması’ diyerek şunları söyledi: “Geçen gün Alpaslan İlkokulu öğrencileri bizleri ziyarete geldi.  Çocuklarımız ofisimizi güzel görsün diye ve ayrıca filamaya saygı duyduğumuzdan dolayı eski derneğin filamasını indirmemiştik. Yeni filamalarımız henüz gelmemişti. Filama ve logoyu indirmemizin sebebi ise, bu derneklerin asıl sahiplerinin şehit aileleri ve gaziler olması, şahıs malı olmadığı içindir. Bunun için her hangi bir sakıncası olmayacağını düşündük. Ama maalesef bu şahsın, şehit ve gazi ailelerine gitmesi yerine bizi sürekli takip etmesi bu işin manidar kısmıdır. Derneğimizi tanıtımının gecikmesi ise, yoğun programlarımızdan dolayıdır. Geçen, Malazgirt Savaşının kurtuluş etkinliklerine gittik, Şubelerimizi gezdik. Bu açıklamayı bir filamadan dolayı yapmak istemezdik ama maalesef bizi bu duruma düşürdü. İnsanlar böyle bir derneğin olmadığını düşünüyor ama bizim o dernekle bir işimiz yok.”

Muhabir: ONAY OZAN