Bilirkişi heyeti, Salihli’nin Yılmaz, Keli, Atatürk, Çavlu, Beşeylül, Hasalan, Süleymaniye ve Pazarköy Mahallelerinde açılması planlanan 17 adet sondaj kuyusu hakkında olumsuz görüş bildirmişti.

JES (3)

Manisa 2. İdare Mahkemesi ise söz konusu sondaj kuyuları hakkında yürütmeyi durdurma kararı verdi.

JES (2)

Mahkeme kararında Gediz Havzası’nın mevcut durumuna dikkat çekerek, “yeryüzü ve yeraltı suları ile toprak açısından olumsuzluklar oluşturacağı, bitki örtüsüne, canlılar ve tarım sektörüne potansiyel etkilerinin olacağı, mutlak tarım arazisi vasfındaki alanların tarım dışı amaçla kullanılabilmesi için toprak koruma projesinin bulunması gerekli iken proje tanıtım dosyasında bu yönde bir çalışmanın olmadığı hususları göz önünde bulundurulduğunda, “Manisa Valiliği tarafından verilen “Çevresel etki değerlendirmesi gerekli değildir” kararında hukuka uyarlık bulunmadığı sonucuna varılmıştır” denildi.

JES (6)

Salihli Çevre Derneği Avukatı Yıldıray Çıvgın, “Bu karar, SANKO'nun faaliyetlerinin Salihli'ye verdiği  vereceği zararı ispatlar niteliktedir. Mahkemenin yürütmeyi durdurması Salihli halkı için büyük bir hukuki kazanımdır. Ancak mücadelemiz devam etmektedir. Hala ilçemize yeni JES kuyuları açılmak isteniyor. Biz tüm çevre dostlarını ve Salihli Halkını mücadeleye devam etmeye çağırıyoruz” dedi.

JES (4)

Milli Eğitim Bakanı Tekin: Türkiye, AK Parti ile birlikte bambaşka bir noktaya geldi Milli Eğitim Bakanı Tekin: Türkiye, AK Parti ile birlikte bambaşka bir noktaya geldi

JES (5)

Kaynak: Ayşenur Yılmaz