Sektör Medya Grubu olarak  LÖSEV'in lösemili çocuklar için farkındalık hareketine katıldık. #BizKazanacağızLÖSEV etiketi ile sosyal medya hesaplarımız ve web sitemizde kurum olarak katılım gösterdik.

LÖSEV, 2-8 Kasım Lösemili Çocuklar Haftası’nda çağrıda bulundu. "Lösemili çocuklar için Türkiye'yi turuncuya boyuyoruz." dedi. Sektör Medya Grubu olarak bu çağrıya kulak verdik ve işe turuncu renk giysilerimizi giyerek geldik. Lösev'in farkındalık yaratmayı hedeflediği bu çağrı sayesinde bizler de dayanışmayı güçlendirmek istedik. 


2-8 KASIM'IN ÖNEMİ NEDİR?

Ülkemizde her yıl LÖSEV’ in öncülüğünde Kasım ayının ilk haftası “2-8 Kasım Lösemili Çocuklar Haftası” olarak anılmakta ve Milli Eğitim Bakanlığınca özel haftalar kapsamına alınmaktadır. 2-8 Kasım tarihlerinde anılmasının önemi de LÖSEV'in kuruluş gününün 8 Kasım olmasıdır. 

LÖSEV, bu hafta kapsamında lösemi hastalığı hakkında toplum bilinci oluşturmakta, çocukların yaşadıkları sıkıntılara dikkat çekerek onlara olan destekleri arttırmakta, ülke genelinde farkındalık yaratma ve kanserden korunma bilinci oluşturma çalışmaları gerçekleştirmektedir.

LÖSEV kurulduğu günden bugüne söz verdiği üzere lösemili çocukların  bu zorlu mücadelelerinde onlara ve ailelerine destekleri aralıksız sürdürmenin haklı gururunu yaşadıklarını ifade ediyor. Bu yıl da "Türkiye'yi turuncuya boyuyoruz" kampanyası ile çağrıda bulundu.

NEDEN TURUNCU RENK?

Bu değerli hafta; çocukluk çağı lösemi hastalığının rengi, umut ve dayanışmanın canlı bir simgesi olan olan "turuncu renk" ile anılıyor.  Her bir turuncu ton, lösemili çocukların yaşama tutunmalarını simgelerken, bizlere de umut oluyor.

Büşra’nın sergisi öksüz kaldı Büşra’nın sergisi öksüz kaldı

unnamed-1

SİZ DE BİR FOTOĞRAFLA KATKI SAĞLAYABİLİRSİNİZ!

LÖSEV’in resmi web sayfasında yer alan çağrıda  “2-8 Kasım Lösemili Çocuklar Haftası’nda ‘Ben de LÖSEV'in ve Lösemili Çocukların yanındayım, turuncumla farkındayım’ diyorsanız turuncu renkli bir kıyafet ya da turuncu aksesuarlarınızla bireysel ya da kurumsal fotoğraf paylaşımlarınızı [email protected] adresine e-mail göndererek ya da sosyal medya hesaplarınızda #BizKazanacağızLÖSEV etiketi ile @losev1998 hesabını da etiketleyerek paylaşın mücadelelerine destek, çalışmalarımıza güç olun." ifadelerine yer verildi. 

Siz de bir fotoğrafla katkı sağlayabilrsiniz. LÖSEV'in de belirttiği gibi "Turuncu renk ve haftanın sloganı ile iyi dileklerinizin, moral ve motivasyon mesajlarınızın yer aldığı tüm video ya da fotoğraflar çocuklarımıza ve Vakfımız çalışmalarına büyük katkı sağlayacaktır.”

Kaynak: AYŞENUR YILMAZ