“Hayatımın temelleri, Salihli'nin sıcak sokaklarında atıldı. Çocukluğum ve gençliğim, bu kültürel zenginliğe sahip topraklara derin bir sevgiyle bağlandı. Salihli, karakterimin şekillenmesinde ve hayata bakış açımın oluşmasında etkili oldu. 50. Yıl Ortaokulu ve Salihli Lisesi'nde aldığım eğitim, sadece bilgi değil, aynı zamanda bu topraklara olan aşkımın da temelini oluşturdu.” diyen Bağcı’nın adı Ergenekon kumpas Davası’nın da sıkça geçmişti.

Salihli’de otomobil ile motorlu bisiklet çarpıştı: 1 yaralı Salihli’de otomobil ile motorlu bisiklet çarpıştı: 1 yaralı

Bağcı “1995 yılında polis olarak göreve başladım. Kamu yönetimi eğitimimi tamamladıktan sonra Türk Polis Teşkilatı'na hizmet etmeye başladım. Ancak, 2009-2015 yılları arasında Ergenekon Davası'nda emniyet teşkilatının sorumlusu olarak yargılandım ve "20 bin polisin üst düzey yöneticisi" olarak tutuklandım. Bu süreç, Türk vatanseverlerini, milliyetçileri ve Kemalistleri çökertmek amacıyla dış güçler tarafından düzenlenmiş bir operasyondu. Ancak inançla ve kararlılıkla bu zorlu süreci atlattım ve 2015 yılında görevime iade edildim. Ankara Emniyet Müdürlüğü'nde başladığım kariyerim boyunca, polislik sadece bir meslek değil, aynı zamanda topluma hizmet etmenin bir aracıydı. Devlet büyüklerini koruma görevinden Güneydoğu'daki zorlu görevlere kadar birçok sorumluluk üstlendim. Manevi değerlerim ve Atatürk'ün idealleri, mesleki yaşamımda her zaman rehberim oldu. Ayrıca ailem, özellikle kızım, benim için en değerli varlıklarımdır. Onun eğitimi ve geleceği için gösterdiğim çaba, sadece kişisel bir zaferin ötesinde, Türkiye Cumhuriyeti'nin aydınlık geleceğine olan inancımın bir ifadesiydi.  Benim hikayem, bir polis memuru, bir baba ve bir vatansever olarak, topluma hizmet etme arzusu ve milli değerlere olan derin bağlılığımın yolculuğunu yansıtıyor. Türkiye'de daha iyi bir gelecek inşa etme mücadelesinin, benim gibi birçok insanın ortak gayreti olduğuna inanıyorum” dedi.

a2274f6f-355b-4947-aae3-f47ff0407bc4

600 TERÖRİST SALDIRDI FETÖ'CÜLER MÜHİMMAT BİLE GÖNDERMEDİ

2019 yılında Ergenekon davası hakim ve savcıların yargılandığı davada mağdur sıfatıyla ifade veren polis memuru Muhterem Bağcı, o tarihte yaptığı açıklamada FETÖ üyesi hakim ve savcılardan şikayetçi olduğunu söyledi.

24 yıllık polis memuru olduğunu bildiren Bağcı, "2009'a kadar normal görevimdeydim. 2009'da Ergenekon kapsamında tutuklandım. FETÖ ile mücadelemizi bildikleri için bizden korkuyorlardı. 7 ay cezaevinde kaldıktan sonra tahliye oldum. Tahliye olduktan sonra da fiziki ve teknik takibe maruz kaldım. Bu süreçte dostlarımız bizi tanımaz oldu. 6 yıl açıkta kaldıktan sonra tekrar Şırnak Beytüşşebap'ta göreve başladım. Burada 600 kişilik terörist grubu ilçeye saldırdı. FETÖ'cüler ise bize ne destek ne mühimmat gönderdi. 15 Temmuz'da da ilçede FETÖ ve PKK birlikte hareket etti" şeklinde konuştu.

Anket


Salihli'de CHP'ye başvuran aday adayları arasında kimi aday olarak görmek istersiniz?

Ankete Katıl

Kaynak: Fatma Uysal