Kömür, Türkiye’de halen en çok kullanılan yakıtlardan birisidir. Türkiye’nin pek çok bölgesinde doğalgaza erişimi olmayan kişiler, kömür kullanmaya devam etmektedir. Peki, kömür fiyatları 2024’te ne kadar oldu? İstanbul, İzmir, Ankara ve diğer büyükşehirler esas alınarak güncel bir tablo hazırladık!

Kömür fiyatı, ilgili ürünün çeşidine göre değişiklik göstermektedir. Buna göre ithal ve yerli kömürün fiyatları arasında farklılık oluşabiliyor. Tüm seçenekleri dikkate alarak güncel kömür fiyatları listesi hazırladık. İşte ayrıntılar…

Kömür Fiyatı Ne Kadar Oldu? Zam Bilgileri…

Kömür fiyatları 2024 yılında Türkiye’deki pek çok tüketici tarafından merak ediliyor. Yeni açıklanan fiyat listesine göre hemen hemen tüm çeşitlerde belirgin zamlar söz konusu. Ülkemizde ısınma maliyetleri açısından büyük bir öneme sahip kömür fiyatı, genellikle ton ve torba (20 kg – 25 kg) gibi seçeneklerle belirlenmektedir.

1 ton kömür fiyatı 2024 yılında genellikle kışa hazırlık yapmak isteyen kişilerce merak edilmektedir. Kısa süreli kullanımlar için genellikle 1 torba kömür fiyatı geçerli oluyor. Kömürün fiyatı ne kadar sorusunu detaylı olarak aşağıdaki tablolardan inceleyebilirsiniz. İşte ayrıntılar…

Kömür Fiyatları 2024: İthal, Yerli, Ton, Torba Kömür Fiyatı

Kömür satın almak isteyen kişiler, öncesinde fiyat araştırması yaparak uygun bütçeli bir alışveriş yapmak için incelemeler yapıyor. Buna bağlı olarak kömür fiyatları Türkiye’nin bölgeleri itibariyle değişiklik göstermektedir. Özellikle yerli kömürler, ithal kömürlere göre daha ucuz olduğundan dolayı vatandaşlar tarafından sıklıkla takip ediliyor. İşte güncel kömür fiyat listesi…

İlginizi Çekebilir: Elmalı Hal Fiyatları

Kömür fiyatları 2024 yılında güncel olarak çeşitlerine göre aşağıdaki gibidir:

Kömür ÇeşitleriTon FiyatıTorba Fiyatı (25 KG, 20 KG)
Yerli Kömür Fiyatı5.600 TL145 TL
İthal Ceviz Kömürü Fiyatları6.500 TL135 TL
İthal Fındık Kömürü Fiyatı6.500 TL168,75 TL
İthal Kömür Fiyatları (Portakal)7.000 TL175 TL
Aydın Linyit Ceviz Kömür Fiyatı5.200 TL135 TL
Soma Kömür Fiyatları6.000 TL155 TL
İthal Pirinç Kömürü Fiyatları8.200 TL205 TL
Ortalama Kömür Fiyat Listesi7.100 TL183,50 TL

NOT: Güncel kömür fiyatı, üretici firmalara göre farklı satış noktalarında değişebilmektedir. Bu nedenle satın alacağınız yerden detaylı fiyat listesi talebinde bulunmanız önemlidir.

1- 1 Ton Kömür Fiyatı 2024

Kömür ton fiyatı, bu konuda en çok merak edilen seçenekler arasında yer almaktadır. Yerli kömürler Soma ve Aydın linyit merkezlerinden elde edilirken ithal kömürlerde ise daha çok yurt dışından getirilen portakal, ceviz, ayva, pirinç ve fındık kömürleri satılmaktadır. Bu nedenle 1 ton kömür fiyatı da bu çeşitler itibariyle değişiklik göstermektedir.

1 ton kömür fiyatları 2024 yılında şu şekildedir:

  • Yerli Kömür Çeşitleri ve Fiyatları (1 Ton): 5.200 TL – 6.000 TL
  • İthal Kömür Çeşitleri ve Fiyatı (1 Ton): 5.750 TL – 9.000 TL

NOT: 1 ton kömür fiyatı ne kadar sorusu için verilebilecek yanıtlar bu şekildedir. Ayva, ceviz ve pirinç kömürleri, çeşitler arasında daha pahalıyken yerli seçeneklerde fiyat avantajı daha yüksektir.

2- 1 Torba Kömür Fiyatı 2024 (25 KG – 20 KG)

Kömür fiyat listesi araştıran kişiler aynı zamanda torba seçenekleri de merak edebiliyorlar. Bu nedenle 1 torba kömür fiyatı 2024 listesini ayrıca incelemek gerekiyor. Torba olarak ifade edilen ağırlık genellikle çeşitlere göre 20 ya da 25 kg paketler halinde oluşturulmaktadır.

1 torba kömür fiyatları ne kadar? İşte güncel yanıtı:

  • Bir torba kömürün fiyatı, çeşitler itibariyle değişmekle birlikte ortalama olarak 135 TL ile 240 TL arasında değişmektedir.
  • 25 KG kömür fiyatları 2024 yılında miktar yönünden daha fazla avantaj sağlamaktadır.

3- İthal Kömür Fiyatları

Ülkemizde Aydın ve Soma gibi üretim merkezleri haricinde yabancı ülkelerden de kömür alımı yapılmaktadır. İthal kömür olarak tanımlanan bu çeşitler için de aynı şekilde ceviz, fındık, portakal ve pirinç gibi çeşitler söz konusudur. Kalite bakımından üst düzey olan bu kömürler, yerli seçeneklere göre daha pahalıdır.

İthal kömür fiyatları 2024 yılında güncel olarak aşağıdaki gibidir:

  • Süper Enerji Pirinç Kömür Fiyatı: 5.750 TL
  • Süper Enerji Kömür Çeşitleri Diğer: 6.500 TL – 7.500 TL
  • Bamak Kömür Fiyatları: 6.500 TL
  • Şahkar Ceviz Kömür: 6.500 TL
  • Safyak Kömür Fiyatı: 8.200 TL – 9.000 TL

NOT: Yukarıdaki ithal kömür fiyat listesi, 1 ton üzerinden belirlenmiştir. 25 kg kömür fiyatı ithal kömürler için ortalama olarak 135 TL – 240 TL fiyat aralığı geçerlidir.

4- Yerli Kömür Fiyatları

Yerli kömür çeşitleri ise ülkemizde üretildiğinden dolayı çok daha ucuzdur. Aynı şekilde Soma, Aydın ve birçok üretim merkezinden kaynaklı olarak fiyatlar bölgesel olarak değişebiliyor. Ceviz ve fındık kömürü olarak üretilen bu seçeneklerin güncel fiyatını inceleyelim.

Yerli kömür fiyatları 2024 yılında şu şekildedir:

  • Soma Milli Enerji Kömürü Fiyatı: 5.600 TL
  • Soma Som Kömürü Güncel Fiyatları: 6.000 TL
  • Soma Calenergy Fiyatı: 6.000 TL
  • Aydın Linyit Kömür Fiyatları: 5.200 TL

NOT: Yukarıdaki yerli kömür fiyat listesi 1 ton üzerinden belirlenmiştir. Bir torba kömür ne kadar sorusunun yanıtı yerli kömürler için ortalama olarak 135 TL – 155 TL arasındadır.

Kömür Fiyatını Etkileyen Faktörler

Kömür fiyatları güncel listesi için mevcut seçenekleri değerlendirdik. Peki, kömürün fiyatı nasıl belirleniyor? İşte yanıtı:

  • Kömür fiyatı ilk olarak serbest piyasa koşulları içerisinde talep ve arz dinamiklerine göre belirlenmektedir. Üretim kısıtlamaları vb. nedenlere bağlı olarak miktar azaldığında fiyatlar da artmış olacaktır.
  • Kömür fiyatları, aynı zamanda Türkiye ve dünya ekonomisindeki değişikliklere göre belirlenmektedir. Örneğin dünyada kömür çıkarma maliyetleri arttığında bu durum satış fiyatlarına zam olarak yansıyacaktır.
  • Ülkemizde kömürün fiyatı belirlenirken aynı zamanda ilgili kömürün çeşidi de dikkate alınır. Örneğin yerli ve ithal kömürler arasında ciddi fiyat farklılıkları bulunur. Aynı zamanda ceviz, ayva, pirinç, portakal ve diğer kömür çeşitleri arasında da fiyat farklılıkları vardır.
  • Son olarak ülkemizdeki ekonomik gelişmelerle paralel bir şekilde döviz fiyatları, enflasyon, vergiler ve diğer dinamiklerdeki değişimler de fiyatları etkilemektedir.

Sıkça Sorulan Sorular

Kömür fiyatları 2024 listesi ile ilgili olarak en sık aldığımız soruları yanıtladık:

1- 2024'te 1 torba kömür fiyatı ne kadar?

Bir torba kömürün fiyatı 2024 yılında ortalama olarak 150 TL civarındadır.

2- 1 ton kömür fiyatları ne kadar?

1 ton kömürün fiyatı ise Türkiye genelinde ortalama olarak 6.000 TL civarındadır.

Editör: Emre Saçlı