Başarılı hayatı ve iş dünyasındaki azmiyle bilinen Kemal Şahin iş insanı kimliğiyle yakından tanınmaktadır. Kemal Şahin kimdir?

Kemal Şahin, Şahinler Holding’in kurucusu ve yönetim kurulu başkanıdır. Kurduğu dernek ve vakıflar, aldığı ödüller, yazdığı kitaplar ile çok yönlü başarıları bulunmaktadır. Son dönemlerde turizm yatırımları ve aktif sosyal medya kullanımıyla dikkat çekmektedir. Başarıları ve renkli hayatıyla merak uyandıran Kemal Şahin’i gelin yakından tanıyalım.

Kemal Şahin Kimdir?

Kemal Şahin, Şahinler Holding'in kurucusu ve yönetim kurulu başkanıdır. Aynı zamanda Kemal Şahin, Türk - Alman Tekstilciler Birliği'nin (TÜDET) de kurucusudur. İş hayatındaki azmi ve çalışmaları, onu başarıya ulaştıran unsurlar arasındadır.

Bir şirketi ileriye taşıyacak en iyi yatırımın insana yapılan yatırım olduğuna inanan Kemal Şahin, gelecekte holding bünyesine alacağı yetenekli insanları da geliştirip daha büyük hedeflere koşacağını belirten vizyona sahip bir iş insanıdır.

Şimdi Kemal Şahin kimdir konusunda diğer detaylara bakalım...

Kemal Şahin Nerelidir? Kaç Yaşında?

Kemal Şahin, Konya Beyşehir'e bağlı Taşlıpınar Köyü'nde doğmuştur. Ulaşılan bilgilere göre Şahin, 1955 doğumludur. Kemal Şahin kaç yaşında diye merak ediyorsanız 68 yaşındadır şeklinde yanıt verebiliriz.

Kendisinin uzun yıllardır iş dünyasında aktif olarak yer aldığı bilinmektedir. Başarılı kariyeri, onun merak edilmesini ve araştırılmasını sağlamaktadır.

kemal şahin kimdir

Kemal Şahin kimdir sorusunu eğitim bilgileriyle yanıtlayalım...

Kemal Şahin’in Eğitimi Ne?

Kemal Şahin'in eğitimi Taşlıpınar'da gittiği ilkokul ile başlamış, Seydişehir'deki Taşlıpınar'da, ortaokulu ile devam etmiştir. Lise öğrenimini Konya Lisesi'nde yatılı olarak okumuştur.

Üniversite’de ODTÜ Makine Mühendisliği bölümüne kabul edilmiştir. Ardından Türkiye genelinde bir sınava girerek Almanya’da burs kazanan Şahin, Almanya’nın en önemli üniversitelerinden Aachen Teknik Üniversitesi’nde Metalurji Mühendisliği okumuştur.

Kemal Şahin Ne İş Yapıyor? İş Hayatına Dair Bilgiler...

Kemal Şahin iş hayatına Almanya’da 5 bin Mark yatırımla hediyelik eşya dükkanı ile başlamıştır. 1982 yılında Aachen'de kurduğu bu hediyelik eşya mağazasını yıllar geçtikçe genişleterek “Santex Moden GmbH” toptan ve perakende satış firmasını kurmuştur. Kurduğu bu firma ile Şahinler Holding'in temellerini atmıştır.

Kemal Şahin iş hayatında bugün 1 milyar cirosu, 10 bin çalışanı olan Şahinler Holding’te  7 farklı sektörde, dünyanın 170 ülkesine ihracat yapmaktadır.

Hizmet verdiği 7 farklı sektörden biri de turizm olan Şahinler Holding  turizm sektöründe büyümeye devam edeceklerini açıklamıştı. Bu açıklama ile gündeme gelmiş ve  Kemal Şahin merak konusu olmuştu. Yatırımlarından en çok konuşulanı ise Megasaray Resort Side oldu.

Kemal Şahin kimdir konusunda önemli bir detaya daha yer verelim: Megasaray Resort Side!

Megasaray Resort Side 

Şahinler Holding Yönetim Kurulu Başkanı Kemal Şahin, Antalya’nın Manavgat ilçesine bağlı Titreyengöl mevkiinde 40 milyon euro yatırımla 42 bin metrekare alan üzerine kurulu 349 odalı bir Megasaray Resort Side'yi açmıştı. Grubun bu otele 10 milyon euro yatırım daha yapacağı belirtilmişti. 

Megasaraya Resort Side tesisinin açılışına dünyaca ünlü müzik grubu BoneyM’i getiren Kemal Şahin, bu açılış ile oldukça konuşulmuştu.

Bu kahvehane yıllardır tespih meraklılarının buluşma noktası oldu Bu kahvehane yıllardır tespih meraklılarının buluşma noktası oldu

megasaray resort side

Kemal Şahin'in Eşi Kimdir? Oğulları ve Ailesine Dair Bilgiler...

Kemal Şahin’in eşi ve ailesine dair açık bilgiler bulunmasa dahi aktif kullandığı sosyal medya hesabında tüm aile üyelerini, arkadaş ve yakınlarını, özel gün kutlamalarını sıklıkla paylaşmaktadır. Kemal Şahin’in Deniz Şahin, Akın Şahin, Barış Şahin olmak üzere 3 erkek çocuğu olduğu bilinmektedir.

Kemal Şahin, oğulları Deniz Şahin ve Akın Şahin’in düğün gününü sosyal medya hesabından bu güzel görüntüleri paylaşarak kutlamış ve takipçileri tarafından oldukça güzel yorumlar almıştı.

Kemal Şahin kimdir konusunda ailesine dair aşağıdaki videoyu izlemenizi öneriyoruz!

kemal şahin oğulları-2

Kemal Şahin’in Yazdığı Kitaplar

Kemal Şahin kimdir diye araştırıyorsanız, iş insanının yazmış olduğu kitaplara ayrıca değinmek gerekiyor. İş yaşamına ve hayatına dair önemli ipuçlarını bu kitaplarda bulabiliyoruz...

Kemal Şahin ilk kitabını Anadolu’daki köyünde başlayan ve Almanya’ya uzanan hayatı, Almanya’daki okul dönemi ve fikirleri üzerine yazmıştır. Hayat ve iş deneyimlerinin yer aldığı Zirvedeki Şahin isimli bu kitabını 2000 yılının Mart ayında yayımlamıştır. 

Türkiye'de, iş dünyasına ışık tutacak yönetim stratejilerinin yer aldığı Gurbetteki Şahin(Der Falke in der Fremde) isimli kitabını ise 2002 yılında Almanya’da yayımlamıştır.

Kemal Şahin’in yazdığı kitaplar hatrı sayılır bir kitleye hitap etmiş ve Kemal Şahin’in hayatı, işleri ve başarıları daha da merak edilir bir hal almıştır.

Kemal Şahin’in Kurduğu Dernek ve Vakıflar

Kemal Şahin’in kurduğu dernek ve vakıflar şu şekildedir:

  • 1992 Türk -Alman Tekstilciler Birliği’nin (TÜDET) kurucusudur.
  • 1992 Türkiye’nin yurt dışındaki en büyük lobi kuruluşu Avrupa Türk İşadamları ve Sanayicileri Derneği (ATİAD)  kurucularından olup 4 yıl süreyle başkanlığını yapmıştır. Halen derneğin İstişare Kurulu Başkanı’dır.
  • 1995 Türk Dış Ticaret Vakfı’nın kurucularından ve Vakfın Mütevelli Heyeti Başkanı’dır.
  • Alman ve Türk işadamlarını aynı çatı altında toplamak, iki ülke arasındaki ekonomik ve toplumsal iş birliğini artırmak üzere kurulan “Türk-Alman Ticaret ve Sanayi Odası”nın (TD-IHK) Kurucu Başkanı´dır.
  • 1998 Almanya’daki TEMA Vakfı’nın kurulmasına öncülük ederek, vakfa desteğini Mütevelli Heyeti Başkanı olarak sürdürmektedir.  
  • 2006 yılında kurulan Türk – Alman Öğrenci ve Akademisyenler Derneği’nin (TD-Platform )Kurucularından olup Danışma Kurulu Başkanı olarak destek vermektedir.
  • 2012 yılında Almanya’da Türk kökenli gençlerin eğitimine destek vermek, kariyer planlamaları konusunda danışmanlık yapmak amacıyla Stiftung: Bildung! Eğitim! Vakfı’nı kurmuştur ve halen Yönetim Kurulu Başkanı’dır.

Şahinler Holding ve Şahinler Vakfı 2021 Temmuz ayında ülkemizin 49 ilinde çıkan yangınlarda tahribata uğrayan yerlerden biri olan Antalya Manavgat Bölgesi’ne  20.000 adet fidan bağışladı. İşte o görüntüler;

Son olarak Kemal Şahin kimdir sorusu için iş adamının aldığı ödüllere değinelim...

Kemal Şahin’in Aldığı Ödüller

İş hayatında başarıdan başarıya koşan, azmiyle tanınan Kemal Şahin’in aldığı ödüller şu şekildedir:

  • 1997 Almanya "Yılın İş Adamı" Ödülü
  • 1997 Amerika'daki "Dünyayı Yönetenler Kulübü" olarak bilinen Enterpreneur of the Year Institute'ye üye kabul edilen ilk Türk
  • 1998 Avrupa Kulübü (Club of Europe) tarafından demokrasinin, serbest pazar ekonomisinin ve Türk-Alman dostluğunun gelişmesine sağladığı katkılardan ötürü “Avrupa Onur Girişimcisi” Ödülü
  • 2000 Yaptığı çalışmalarla, ülkemizin dünyaya tanıtılmasında ve devletimizin yüceltilmesinde gösterdiği üstün başarıdan dolayı, T.C. 9.Cumhurbaşkanı  Süleyman Demirel tarafından "Devlet Üstün Hizmet Madalyası"
  • 2000 Selçuk Üniversitesi tarafından çalışma hayatındaki başarılarından dolayı örnek girişimci gösterilerek İşletme Ana Bilim Dalı’nda “Fahri Doktora” Unvanı
  • 2010 Köln ve Çevresi Zanaatkarlar Birliği tarafından “Girişimcilik Ustası” Ödülü
  • 2014 Türk-Alman ilişkilerine yaptığı katkılar nedeniyle, Almanya Cumhurbaşkanlığı tarafından “1. Sınıf Liyakat Nişanı”
  • 2014 Tekstil sektöründe Edirne' de yaptığı yatırımlar ve yarattığı istihdam sayesinde Edirne Belediye Başkanı tarafından " Fahri Hemşehrilik Beraatı"

Kemal Şahin kimdir konusunda son olarak iş insanının Instagram hesabını paylaşalım. 

Kaynak: ÖZLEM SUCU