1.       Üstün İşitme Kabiliyeti: Kediler, insanlardan ve köpeklerden çok daha iyi duyar. İnsan kulağı 20 Hz ile 20 kHz arasındaki sesleri duyabilirken, köpekler 40 kHz’ye kadar olan sesleri algılayabilir. Kediler ise tam 64 kHz’ye kadar olan sesleri duyabilirler!

Büyük Kulaklı 10 Kedi Irkı ve Özellikleri

2.       Süper Hızlı Koşucular: Kediler, işitme duyularının yanı sıra inanılmaz hızlı koşuculardır. En hızlı insan olan Usain Bolt saatte 45 km hızla koşabilirken, kediler saatte 50 km hıza ulaşabilirler.

Kedilerde Kuyruk Hareketleri Ne Anlama Geliyor? | Petlebi

3.       Mırıldanmanın Gizemi: Kedilerin en temel özelliklerinden biri olan mırıldanma, bilim insanları tarafından tam olarak çözülememiştir. Çoğu veteriner, bunun ses tellerinin aşırı titreşimi sayesinde oluştuğunu düşünmektedir. Gırtlakta bulunan bir kasın hava geçişini saniyede 25 defa açıp kapatarak mırıldanmayı oluşturduğu düşünülmektedir.

Kedi Mırlaması Ne Anlama Gelir?

4.       Patron Kim?: Kediler, kimin patron olduğunu göstermek için ilginç bir yola başvururlar. Eğer bir kedi dışkısının üzerini örtmüyorsa, bu kimin patron olduğunu göstermek istediği anlamına gelir. Özellikle evde başka bir kedi varsa, bu davranış daha belirgin olabilir.

Kedi Kumu kullanımı ve İpuçları, Biokat's Organic - YouTube

5.       Beyin Benzerlikleri: Kedi beyni ile insan beyni arasındaki benzerlikler, köpek beyni ile insan beyni arasındaki benzerliklerden daha fazladır. Kedilerin beyninde, tıpkı insanlarda olduğu gibi yüzey kıvrımları ve çeşitli görevlerden sorumlu bölgeler bulunur.

Kedi Sahibi Olmanın Psikolojik Faydaları | Türkiye Zeka Vakfı

6.       Suya Karşı Tavırları: Kediler genellikle suyu sevmezler çünkü kürkleri onları sudan koruyamaz. Ancak Van Kedisi gibi bazı türler suyu sever. Van kedilerinin tüyleri suya dirençli özel bir yapıya sahiptir.

Kediler neden suyu sevmez | Hızlımama.com

7.       Anne Kedinin Rekoru: Şimdiye kadar kayda geçen en çok yavru doğuran kedi, bir seferde 19 yavru doğurmuş ve bu yavrulardan 15’i hayatta kalmayı başarmıştır.

Doğum sonrası anne kedilerin davranışları - Kedi9.Com

8.       Manipülasyon Ustaları: Kediler, sahiplerinden bir şey istediklerinde miyavlamalarını insanı manipüle edebilecek şekilde uyarlayabilirler.

Kedilerde sürekli miyavlama ne anlama gelir? 10 Şaşırtıcı neden » Petibom

9.       Klon Kedi: Dünyanın ilk klonlanmış kedisi olan Copy Cat (KK), 2001 yılında Teksas A&M Üniversitesi bilim insanları tarafından klonlanmıştır. Bu araştırma, aslında köpek klonlamak üzere başlatılmıştı.

Kediler ve Aynalar: Meraklı Bakışların Ardındaki Gerçek | Petlebi

10.     Ödüllü Artist Kedi: Portakal (Orangey) adlı sarman kedi, pek çok önemli filmde rol almıştır. 1961’de “Breakfast at Tiffany’s” filminde Audrey Hepburn’ün kedisi rolüyle ününün doruğuna ulaşan Portakal, bu rolüyle hayvan dünyasının Oscar’ı olan Patsy Ödülü’ne layık görülmüştür.

Manisa Sarıgöl’de yaşayan üç kadından uzun ömrün sırrı Manisa Sarıgöl’de yaşayan üç kadından uzun ömrün sırrı

Kaynak: Haber Merkezi