Kayda yaptığı yazılı açıklamada “Belediye Başkanlığı makamı, beldenin; başta huzur, sükûn, güvenlik, estetik, mimari, ahlaki, ekonomik, çevresel konular, iş gücü, istihdam, kalkınma alanlarında çalışmalar yapma, öte yandan da belde ve bölgede; istikrar birlik beraberlik gibi konularda beldeye ve bölgeye rehberlik, önderlik etme ve bölgeyi, beldeyi, yöre halkını geliştirme, yüceltme, ilave değerler katma makamıdır.

Ağır ve ciddi sorumlulukları olan bu makam, halkın temsil edildiği, belde halkının itibarının da göstergesidir.  Beldenin, belde halkının kalkınmasının umudu, güvencesidir.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz: Sırada sivil anayasa yapılması var Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz: Sırada sivil anayasa yapılması var

Bu makamın, çapsız tutum ve tavırlara savsata beyanlara, gösterişlere, hareketlere kurban edilmesi belde halkına hakarettir, kabul edilemez.  Ucuz ve ciddiyetsiz, makamın ağırlığına yakışmayan polemiklere politikalara ve bunlardan medet umanlara cevap vermeyeceğim, düzeyimi   düşürmeyeceğim. Belediye Başkanlığı makamına   sahte gündemli, koltuk, masa, tabure, dekorasyon malzemesi gibi ufak konular üstünden maksatlı ve ucuz polemiklere girişmek yakışmaz. Bize göre Başkanlık makamı Salihli halkına ve beldeye verilecek hizmetleri ve üretilecek projeleri halkıyla paylaşma ve tartışma yeridir. Bu düzeyin gelmiş geçmiş tüm başkanlıklarca korunması gerekir. Bu nedenlerle ucuz, kıymetsiz polemik ve eleştirilere cevap vermeyeceğim, kendime yakıştırdığım budur. Ancak şahsıma yönelecek haddini aşan her türlü girişime cevap ve karşılık verecek, gerektiğinde Yüce Türk yargısı önünde hesap soracak güçte olduğumu da belirtmek isterim.  Bundan önce olduğu gibi bundan sonra da beldeye ve Salihli'ye her türlü hizmette en önde koşacağımı belirtir bu vesileyle geçmişte ve halen yüreğini bizimle paylaşan, davamıza katkı veren Salihlili tüm hemşerilerime selam ve saygılarımı iletirim.” Dedi.

Muhabir: Fatma Uysal