Salihli Belediye Başkanı Zeki Kayda, uzunluğu 11 kilometreyi bulan demiryolu hattının kent merkezi dışına taşınmasıyla ilgili görüşmelerin olumlu sonuçlandığını söyledi.

tren (4)

Demiryolu hattının İzmir-Ankara Yüksek Hızlı Tren Hattına bağlanması noktasında Bakanlar ve Manisa Milletvekilleri ile görüşmeler yaparak olumlu sonuç aldığını ifade eden Başkan Kayda, “Şehir içinde kalan tren yolu hattını YHT hattına entegre ederek bu alanı Bulvar şeklinde düzenlemek istiyoruz. Bulvar içerisinde, yürüyüş alanları ve spor sahaları, dinlenme ve yeşil alanlar yer alacak” dedi.

tren (1)

1875 YILINDA HİZMETE GİRDİ

Araştırmacı – yazar Mustafa Uçar’ın verdiği bilgilere göre 13 Mart 1875 tarihinde hizmete giren demiryolu bağlantısı Salihli’nin Manisa’ya, İzmir’e ve hatta Manisa makasıyla, Bandırma üzerinden vapurla İstanbul’a, yani Payitahta (Başşehir) bir kapı açmıştır.  Bu kapı Salihli’nin başta ekonomisi olmak üzere her yönden gelişmesine neden olmuştur.

Türkiye, siber güvenlik teşkilatı kuracak Türkiye, siber güvenlik teşkilatı kuracak

tren (3)

Tarihi boyunca, başta Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, İsmet İnönü, Fevzi Çakmak, Fahrettin Altay, Celal Bayar, Çerkes Ethem, Mithat Paşa, Hacim Muhittin Çarıklı, Şükrü Saraçoğlu, Adnan Menderes, Yunan Kralı Kostantin, İran Şahı Muhammed Pehlevi gibi tarihi kişileri, yolculukları sırasında misafir etmiştir.

tren (2)

Kaynak: Ayşenur Yılmaz