Çocukların ellerini kan içerisine bırakan, bulaşıcı hastalıklara ve elde kırığa, çatlamaya kadar varabilen sorunlara neden olan kanlı para oyununa karşı Salihli’deki okullar harekete geçti.

Salihli’de okul müdürlükleri tarafından öğrenci velilerine gönderilen uyarı yazılarında çocukların sürekli olarak kontrol edilmesi istendi.

Okul müdürlükleri tarafından yapılan uyarılarda, çocuklarının bu oyunu oynadıklarının gözlenmesi halinde idareye bilgi verilmesi talep edildi. Ayrıca bazı okullarda da öğrenci velilerine yönelik seminerler düzenleneceği öğrenildi.

Türkiye, siber güvenlik teşkilatı kuracak Türkiye, siber güvenlik teşkilatı kuracak

PARA (2)

KALICI HASAR BIRAKABİLİR

Oyunun zararları hakkında bilgi veren uzmanlar, “Parmak ve el tarak kemiklerinde çatlak veya kırıklara yol açabilir. Ayrıca o an akut olarak kırığa yol açmasa da tekrarlayıcı kronik travma ile stres kırığı ismini verdiğimiz kemiğin kronik kırıklarına sebep olabilir. Büyüklerden farklı olarak bu tip kırıklar çocukların kemiklerindeki büyüme kıkırdaklarına zarar verip kalıcı hasarlara neden olabilir. Ameliyat olmaya kadar varan ciddi sonuçlar doğurabilir. Öte yandan sert ve kesici cisimle yaralanma, ciddi yumuşak doku hasarlarına, açık yaraya sebebiyet verdiği için enfeksiyonlara ve bulaşıcı birtakım hastalıklara davetiye çıkarmaktadır. Elde oluşan tekrarlayıcı açık yaralar, enfeksiyon riskini ciddi arttırırken, deri kalınlığını da süreç içinde arttırıp elin hassasiyetinin ve duyu kabiliyetinin yitimine sebep olabilir.” uyarısında bulunuyor.

Kaynak: Ayşenur Yılmaz