Gece saatlerinde yaşanan olayda, 7 katlı binanın en üst katında yer alan dairenin balkon camını fark edemeyen bir kuş hızla cama çarparak beton zemine çakılmıştı. Binanın güvenlik kameralarına da yansıyan olayda çarpmanın etkisiyle kontrolü kaybeden minik kuş kalbi durmuş şekilde bina önünde sohbet eden bina sakinlerinin önüne düşmüş ve bina sakinlerinin yapmış olduğu kalp masajı ile hayata döndürülmüştü. Geceyi bina sakinlerinin evinde geçiren minik kuş, sabah ise tedavisi yapılmak üzere Gönüllü Veteriner Hekimler ve Teknikerler Derneğine teslim edilmişti.
Gönüllü Veteriner Hekimler ve Teknikerler Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Veteriner Hekim Efe Yürek tarafından muayenesi yapılan minik kuşun çarpmaya bağlı olarak boyun ve kafasında travmalar, vücudunun bazı yerlerinde ise ezilmeler olduğunu tespit edilmiş ve tedavisine başlanmıştı. Geçirdiği talihsiz kaza sebebiyle adeta ölümden dönen minik kuş yaklaşık bir haftalık tedavinin ardından yeniden sağlığına kavuştu. Tedavisi tamamlanan minik kuş için Gönüllü Veteriner Hekimler ve Teknikerler Derneği Yönetim Kurulu Üyeleri Efe Yürek ve Ömer Atış tarafından yeniden doğaya salındı. Ötleğengiller familyasından olan ve ekseriyetle sazlık alanlarda yaşayan minik kuşu ilçe çıkışında bulunan sazlık alana götüren Efe Yürek ve Ömer Atış, minik kuşu yeniden doğaya saldı. Salındıktan sonra hızla uçan minik kuş yeniden havada özgürce uçmanın tadını çıkardı.

Hastalığı nedeniyle tavuk sesi çıkartan yavru kedi görenleri şaşırtıyor Hastalığı nedeniyle tavuk sesi çıkartan yavru kedi görenleri şaşırtıyor

Editör: Gizem Karakuş