DSÖ’den M-çiçeğine karşı ilk aşıya onay DSÖ’den M-çiçeğine karşı ilk aşıya onay

Tekbağ’ın omzundaki kırıklar, İzmir’de özel bir hastanede adeta bir yapbozun parçaları gibi birleştirildi. Yoğun fizik tedavi ve rehabilitasyon da uygulanan hasta, “Şu anda herhangi bir problemim yok. Doktorlarımız sayesinde hayatıma sağlıklı bir şekilde devam ediyorum” dedi.


İzmir’in Seferihisar ilçesinde yaşayan 38 yaşındaki sigortacı Ahmet Ümit Tekbağ, 2020 yılında elektrikli süpürge kullanırken 5 dakika boyunca akıma kapıldı. Eşi tarafından baygın bir halde en yakın hastaneye kaldırılan Tekbağ, pandemi şartları nedeniyle ilk tedavinin ardından taburcu edildi. Omuzlarındaki şiddetli ağrı ve şişlik devam eden Tekbağ, daha sonra İzmir’de özel bir hastaneye başvurdu.

Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı Prof. Dr. Ahmet Ekin tarafından tedaviye alınan hastanın, her iki omzuna da ayrı tedaviler uygulandı. Hastanın omuzlarındaki parçalı kırıklar, yapboz gibi birleştirildi. Daha sonra Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Uzmanı Prof. Dr. Rezzan Günaydın tarafından yoğun tedavi uygulandı. Her iki omzunu da tam fonksiyonel olarak kullanmaya başlayan Tekbağ, hayata dönüş hikayesini anlattı.

Kaynak: İHA