Keşif birliklerinin girdiği Gazze'de baskınlarda tank ve piyadelerin de kullanıldığı aktarıldı. 

İsrail’in tahliyeler için verdiği sürenin 16.00’da dolmasıyla da Gazze’den dumanlar yükseldi. Sınırdaki askeri birlikleri ziyaret eden İsrail Başbakanı Netanyahu askerlere, "Yeni aşama geliyor, hazır mısınız?" sorusunu yöneltti. İsrail Savunma Bakanlığı 'operasyona hazırız' açıklamasını yaptı.

AA-20231013-32394686-32394675-ISRAILIN_GAZZE_SERIDINE_SALDIRILARI_7_GUNUNDE_DE_SURUYOR

18 Eylül Çarşamba Reyting sonuçları açıklandı! Leyla, Sandık Kokusu, Taş Kağıt Makas, MasterChef 18 Eylül Çarşamba Reyting sonuçları açıklandı! Leyla, Sandık Kokusu, Taş Kağıt Makas, MasterChef

İsrail ve Hamas arasındaki çatışmalar devam ederken bölgede ölü ve yaralı sayısı her geçen gün artıyor. Ürdün Dışişleri Bakanlığı, ilaç, yakıt ve insani yardımın engellenmesinin savaş suçu olduğunu ifade ederken Fransa Dışişleri Bakanı Catherine Colonna, Gazze'deki ablukanın söz konusu hukuka aykırı olduğu değerlendirmesinde bulundu. İsrail gece boyunca yoğun bombardımanını sürdürürken, keşif birliklerinin Gazze'ye girdiği aktarıldı. İşte dakika dakika yaşananlar...

AW052801_03

İSRAİL: OPERASYONA HAZIRIZ

İsrail Savunma Kuvvetleri (IDF), bugün Gazze Şeridi’ndeki sivillere verilen 10.00-16.00 saatleri arasında bölgenin güneyine geçilmesi çağrısının ardından, sürenin dolmasıyla düzenlenecek operasyonlar hakkında açıklama yaptı. Önemli bir grup operasyonların düzenleneceği belirtilen açıklamada, “Hava, deniz ve karadan ortak ve koordineli bir operasyonla saldırıyı genişletmeye hazırız” ifadeleri kullanıldı.

AW052801_05

Lojistik müdürlüğünün birliklere kara harekatı için ihtiyaç duyacakları tüm teçhizatı sağlamak için çalıştığı belirtilen açıklamada, yüzbinlerce yedek askerin hazır olduğu kaydedildi. IDF taburlarının ve askerlerinin ülkenin her yerinde konuşlanmış durumda olduğu aktarılırken, "kara operasyonuna ağırlık vererek savaşın sonraki aşamalarına hazırlık durumunu artırmaya hazırlanıyor” açıklamaları yapıldı.

1

Kaynak: mynet.com