Güleç, Türkiye'de her yıl 3-9 Eylül tarihleri arasında halk sağlığının ve koruyucu sağlık hizmetlerinin önemini vurgulamak ve vatandaşın farkındalığını artırmak amacıyla kutlanan Halk Sağlığı Haftası nedeniyle bir kutlama mesajı yayımladı.

Güleç, halk sağlığı haftası nedeniyle kentte çeşitli konularda bilgilendirme çalışması yaptıklarını belirterek, şunları kaydetti:

4 ülkede görüldü … Dünyayı alarma geçiren yeni virüs ! 4 ülkede görüldü … Dünyayı alarma geçiren yeni virüs !

“Halk sağlığı, bireyi sağlıklı ve üretken bir şekilde tutarak toplumsal gelişmeyi sağlamayı hedefler. Bu hedefe ulaşmak amacıyla bireylerin sağlıklarını korumak ve geliştirmek için gereken tüm sağlık hizmetlerini sunmak esastır. Koruyucu hekimlik çalışmalarını yaygınlaştırmak, eğitimler düzenleyip toplum bilincini artırarak hastalıkları meydana gelmeden önlemek ve hayat standardını yükseltmek halk sağlığı çalışmalarının temel amacıdır.  Yaşamın ilk anlarından itibaren her vatandaş aile hekiminden hizmet almaya başlamaktadır. Aile hekimleri, daha bebeklik ve çocukluk çağında aşılama faaliyetleri ile başlayan koruyucu sağlık hizmetlerini bir ömür boyu sürdürmektedir.”

Kaynak: Ayşenur Yılmaz