'Türkiye Güzeli' olmak için yarışan adaylar, haftalardır büyük bir heyecan içinde hazırlandılar. 11 Eylül 2024 tarihinde gerçekleşen Miss Turkey yarışmasının birincisi de belli oldu. Yarışmayı kazanan İdil Bilgen ise sosyal medyada gündem oldu. 

Idil Bilgen Kimdir 19

Miss Turkey Birincisi İdil Bilgen Kimdir?

Miss Turkey 2024 güzellik yarışmasında birinci olan İdil Bilgen 20 finalist arasından sıyrılarak dikkatleri üzerine çekmiştir. 1.80 boyundaki Bilgen sadece fiziksel özellikleriyle değil, aynı zamanda akademik başarısı ve donanımıyla da öne çıkmıştır.

Koç Üniversitesi Tıp Fakültesi mezunu olan Bilgen eğitimindeki üstün performansıyla da dikkat çekmektedir. Ayrıca 2021 yılında gerçekleştirilen Vehbi Koç ödül töreninde sunuculuk yapmıştır. Miss World 2024’te ülkemizi temsil edecek olan İdil Bilgen tacını aldıktan sonra jüri ve izleyicilerden büyük beğeni toplamıştır.

Yarışmayı kazanan Bilgen birincilik açıklamasını şu şekilde yapmıştır:

“Çok heyecanlıyım, çok mutluyum. Gerçekten bu yarışmaya katılırken aslında birinci olmayı çok istiyordum. Ama olabilir miyim bilmiyordum. Ülkemi temsil edebilmenin gururu beni çok heyecanlandırıyor. Ailemin ismiyle özellikle bu unvanı kazanabilmek asıl benim için en önemli nosyonlardan da biri.”

İdil Bilgen Kaç Yaşında?

Miss Turkey 2024 birincisi İdil Bilgen genç yaşta kazandığı bu başarıyla adından söz ettirmeye devam ediyor. 1999 doğumlu olan Bilgen şu anda 25 yaşındadır. Tıp eğitimi almış ve güzellik yarışmasında birinci olarak kariyerinde sağlam adımlar atmaya devam eden İdil Bilgen, genç yaşına rağmen birçok başarıya imza atmış bir isimdir.

İdil Bilgen Nereli?

İstanbul doğumlu olan İdil Bilgen, Türkiye’nin önde gelen üniversitelerinden birinde tıp eğitimi almıştır. İstanbul’da büyüyen birinci hem modern hem de geleneksel değerlere sahip olduğunu belirtmekte ve bu yönüyle dikkat çekmektedir. İstanbul’un kültürel zenginliği içinde yetişmiş olan İdil Bilgen, bu deneyimlerini kariyerine yansıtacağını belirtmiştir.

İdil Bilgen Babası Kim?

Miss Turkey 2024 birincisi İdil Bilgen kimdir sorusuna istinaden meraklar devam ediyor. Bilgen'in, Kiev Büyükelçisi Levent Bilgen'in kızı olduğu basına yansıyan haberler arasındadır. 

Idil Bilgen Kimdir 8

İdil Bilgen Miss World Yarışmasında Türkiye’yi Temsil Edecek

Miss Turkey 2024 tacını takan İdil Bilgen Miss World 2024 yarışmasında Türkiye’yi temsil edecektir. Bu prestijli organizasyon dünya genelinden gelen güzellerin sadece güzellik değil, zeka, sosyal sorumluluk projeleri ve genel duruşla değerlendirildiği bir platformdur. İdil Bilgen, Türkiye’yi en iyi şekilde temsil etmek amacıyla hazırlıklarına başlamıştır.

Tıp fakültesi mezunu olarak hem sağlık alanında hem de sosyal projelerde aktif bir rol üstlenmeyi hedefleyen Bilgen kazandığı bu unvanı toplum yararına kullanmayı ve özellikle genç kızlara ilham vermeyi amaçlamaktadır.

Miss Turkey 2. Kim oldu?

Bu yıl diğer yıllardan farklı olarak Miss Turkey 2.’si seçilmedi. Bunun sebebi ise bu yıl Miss Universe yarışmasına katılım olmayacağından dolayı yarışmada 2. seçilmedi.

Idil Bilgen Kimdir 20

Miss Turkey 3. Kim Oldu?

Yarışmanın üçüncüsü ise Cemre Ülker seçildi. 23 yaşındaki Ülker Paris School of Business, Uluslararası Pazarlama & İş Geliştirme Yüksek Lisans son sınıf öğrencisi olduğu bilinmektedir. Cemre Ülker Miss Supranational'da Türkiye’yi temsil edecek!

Idil Bilgen Kimdir 3

Miss Turkey Jüri Üyeleri Kimlerdir?

Miss Turkey 2024 finali, yine büyük bir coşku ve heyecanla tamamlanmıştır. Jüri üyeleri arasında Türkiye’nin eski güzellik kraliçeleri Berfu Yenenler, Selen Soyder, Gizem Karaca, Amine Gülşe ve Neşe Erbek gibi isimler yer almış, yarışmacılar büyük bir titizlikle değerlendirilmiştir. Sonuç olarak İdil Bilgen’in Türkiye’yi uluslararası arenada başarıyla temsil edeceği yönünde karar alınmıştır.

Gizem Karaca verdiği röportajda aşağıdaki açıklamalarda bulunmuştur:

“Miss Turkey deyince aklıma 17 yaşındaki Gizem Geliyor. O kadar zaman olmuş ki bugün jüri koltuğunda oturuyor olmak çok büyük bir keyif. Kızların heyecanını şu an hissediyorum. Günlerdir ne kadar heyecanlandıklarını, ne kadar merak içinde olduklarını biliyorum. Miss Turkey benim için çok güzel kapılar açtı. Mesleğimin başlangıcı oldu. O yüzden benim önem verdiğim değer verdiğim bir gece.” açıklamasında bulunmuştur.

Berfu Yenenler’in Miss Turkey 2024’e dair ifadeleri ise aşağıdaki gibidir:

“Çok güzel bir kültür. Benim de bu kültüre eşlik ediyor olmam benim için de çok güzel gerçekten. Hepsi çok güzel, çok donanımlı hepsini teker teker inceledim bu sene ilk defa jüride olduğum için. O yüzden eminim hak eden kazanacaktır.”

Idil Bilgen Kimdir 25

Berfu Yenenler Kimdir?

Berfu Yenenler, evlenmeden önceki soyadıyla Berfu Yıldız 11 Nisan 1995 tarihinde İzmit'te doğmuştur. 1.80 boyundaki Berfu Yenenler Marmara Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Endüstri Mühendisliği bölümünden mezun olmuştur. 2015 yılında Miss Turkey yarışmasına katılan ve 4. olarak derece elde eden Yenenler, aynı yıl düzenlenen Miss International Yarışması'nda da Türkiye'yi temsil etmiştir.

Günümüzde YouTube kanalında içerik üreticiliği yapan Berfu Yenenler eğlenceli videolarıyla takipçilerinin beğenisini kazanmaktadır.9 Haziran 2019'da Eser Yenenler ile hayatını birleştiren Berfu Yenenler'in iki oğlu bulunmaktadır.

Idil Bilgen Kimdir 21

Selen Soyder Kimdir?

26 Aralık 1986 tarihinde İzmir Alsancak'ta dünyaya gelen Mükerrem Selen Soyder tam adıyla tanınmaktadır. Yanya göçmeni bir ailenin tek çocuğu olan Soyder ilkokul ve ortaokul eğitimini İzmir'de tamamladıktan sonra lise öğrenimini İzmir'deki Selma Yiğitalp Lisesi'nde bitirmiştir. Üniversite eğitimine ise Bilgi Üniversitesi Tarih Bölümü'nde devam ettirmiştir.

Soyder Çin Halk Cumhuriyeti'nde düzenlenen Miss Bikini Of The Universe yarışmasında Türkiye'yi temsil ederek birinci olmuştur. Aynı zamanda En İyi Milli Kostüm Ödülü'nü kazanan Soyder, bu yarışmayla dünyada bir ilk olarak Kızıl Kraliçe unvanını elde etmiştir.

Ünlü oyuncu İrem Sak'ın acı günü Ünlü oyuncu İrem Sak'ın acı günü

2007 yılında Star TV'de gerçekleştirilen Miss Turkey güzellik yarışmasına katılarak birincilik kazanan Soyder daha sonra Türkiye'yi temsilen Miss World 2007 yarışmasına katılmış ancak ilk beşe girememiştir.  İlk oyunculuk deneyimini 2010 yılında Fox TV'de yayınlanan Yer Gök Aşk dizisinde başrol oynayarak yaşamıştır. 2012 yılında dizinin 2. sezonunda Türk dizi tarihinde bir ilke imza atarak Lale Devri dizisine aynı karakter ve isimle transfer olmuştur. Ayrıca, 2006 yılında Miss Model Of Turkey yarışmasında Türkiye'nin en iyi modeli seçilmiştir.

Idil Bilgen Kimdir 22

Gizem Karaca Kimdir?

Gizem Karaca 9 Temmuz 1992'de İstanbul'da doğmuştur. Anne tarafından Arnavut, baba tarafından ise Selanik kökenlidir. Gizem Karaca 7 yaşındayken ailesiyle birlikte Amerika'nın Florida eyaletine taşınmıştır ve eğitimine burada devam etmiştir. İlkokul eğitimine İstanbul’da başladıktan sonra altı yıl Florida'da, iki yıl da Kanada'da okumuş ve toplamda 13 farklı okul değiştirmiştir. İlkokula Türkiye'de başlamış, New York'ta devam etmiş ve Florida'da tamamlamıştır.

2007 yılında, 14 yaşındayken İstanbul'a geri dönmüş ve lise eğitimini burada tamamlamıştır. 2010 yılında İstanbul Üniversitesi Fransız Dili ve Edebiyatı bölümüne kabul edilmiştir. Ancak bağlı olduğu Uğurkan Erez ajansı tarafından 2011 yılında Miss Turkey yarışmasına katılması istenince hazırlık sınıfının ardından eğitimini dondurmak zorunda kalmıştır. Aynı yıl Miss Turkey güzellik yarışmasına katılarak 2. olmuştur.

Gizem Karaca'nın oyunculuk kariyeri ise Muhteşem Yüzyıl dizisinde figüran olarak yer almasıyla başlamış ve 2012 yılında Eve Düşen Yıldırım dizisinde başrol oynamasıyla devam etmiştir. Daha sonra Emir'in Yolu dizisinde de başrol almıştır. Oyunculuk eğitimini New York Film Akademisi'nde alan Karaca, Türkiye'ye döndüğünde Benim Hala Umudum Var adlı dizide Şükrü Özyıldız ile başrolü paylaşmıştır. 2014 yılında başlayan Güzel Köylü dizisinde Mehmet Ali Nuroğlu ve Berk Cankat ile birlikte başrolde yer almıştır.

Idil Bilgen Kimdir 123

Amine Gülşe Kimdir?

Amine Gülşe Özil 30 Nisan 1993 tarihinde doğmuş olup İsveç ve Türk vatandaşı olan bir oyuncu ve mankendir. Babası Kerküklü bir Irak Türkmeni, annesi ise İzmirlidir. 2014 yılında düzenlenen ve finali İstanbul'da gerçekleştirilen Miss Turkey Güzellik Yarışması'nda birincilik kazanmıştır.

Türkçe, İngilizce, İsveççe ve İspanyolcayı akıcı bir şekilde konuşabilen Gülşe, International High School Of The Gothenburg Region'dan mezun olmuştur. 16 Haziran 2019 tarihinde ünlü futbolcu Mesut Özil ile evlenmiştir. Çiftin 30 Mart 2020 tarihinde Londra'da dünyaya gelen ve Eda adını verdikleri bir kız çocukları olmuştur.

Idil Bilgen Kimdir 24

Neşe Erberk Kimdir?

Neşe Erberk iş kadını, mankenlik ajansı sahibi ve eğitimci kimliğiyle tanınan bir isimdir. 14 Ekim 1964 tarihinde İstanbul'da doğmuştur. Ortaokul ve lise eğitimini Robert Kolej'de tamamlayan Erberk 1986 yılında Boğaziçi Üniversitesi İşletme Bölümü'nden mezun olmuştur.

Üniversite yıllarında mankenlik yapmaya başlayan Neşe Erberk kariyerinde önemli başarılara imza atmıştır. 1982 yılında Bayan Vizon unvanını kazanmıştır. 1983 yılında ise Türkiye Güzeli seçilmiştir. 1984 yılında ise Avusturya'nın Badgastein şehrinde düzenlenen yarışmada Avrupa Güzeli unvanını elde etmiştir.

Mezuniyetinin ardından 1987 yılında kendi adını taşıyan bir kast ve mankenlik ajansı kurarak iş dünyasına adım atmıştır. Ajansı başlangıçta Erberk Kast Prodüksiyon Tic. ve Ltd. Şti adıyla faaliyet göstermiş ve daha sonra Neşe Erberk Model Ajansı Tanıtım ve Organizasyon Ltd. Şti olarak isim değiştirmiştir.

Idil Bilgen Kimdir 256

Miss World Ne Zaman?

İdil Bilgen kimdir sorusunu yanıtladık. Şimdi de Bilgen'in ülkemizi temsil edeceği yarışmaya dair edindiğimiz bilgileri açıklayalım...

Bu yıl 72. Düzenlenecek olan Miss World, Mart 2025’te gerçekleşeceği tahmin edilmektedir. Miss World tarih ve yer hakkında henüz resmi bir açıklama yapmamıştır.

Kaynak: Özlem Sucu