HBO'nun yapımcılığını üstlendiği "Harry Potter" dizisinin hazırlıkları devam ediyor. 2026'da yayınlanması planlanan dizide Harry, Ron ve Hermione karakterlerini hangi oyuncuların canlandıracağı ise merakla bekleniyor.

Harry Potter Dizisi (2)-1

Sekiz filmden milyonlarca dolar kazanan başrol oyuncuları Daniel Radcliffe, Emma Watson ve Rupert Grint'in ardından, dizi için oyuncu seçmeleri başladı.

Harry Potter Dizisi (2)

Seçmelere, Birleşik Krallık veya İrlanda'da yaşayan 9-11 yaş arasındaki çocuklar katılabilecek. Ayrıca, oyuncu seçiminin tüm etnik kökenleri ve cinsiyet kimliklerini kapsayacağı da duyuruldu.

Harry Potter Dizisi (1)

KOŞULLAR NELER?

Açıklamada, "Çeşitliliği ve kapsayıcılığı ön planda tutan bir kadro hedefliyoruz. Her rol için, etnik köken, cinsiyet, engellilik durumu, ırk, cinsel yönelim, cinsiyet kimliği veya yasa tarafından korunan diğer unsurları dikkate almadan, nitelikli oyuncuların başvurularını bekliyoruz" denildi.

Harry Potter Dizisi (3)

Başvuracak oyunculardan, aralarında kısa bir şiir veya hikayenin bulunduğu iki kısa video göndermeleri isteniyor; ancak bu materyaller "Harry Potter" serisinden alınmış olmamalı.

Harry Potter Dizisi (1)-1

Hamas lideri Haniye İran'da öldürüldü Hamas lideri Haniye İran'da öldürüldü

NE ZAMAN YAYINLANACAK?

HBO'nun yapımcılığını üstlendiği Harry Potter dizisinin yayın tarihi henüz netleşmedi. Warner Bros. Discovery CEO'su David Zaslav, dizinin 2026 yılında yayınlanmasını planladıklarını belirtti.

Harry Potter Dizi-1

Dizinin, yedi sezon sürecek şekilde planlandığı ve her sezonun bir kitabı ele alacağı ifade ediliyor.

Harry Potter Dizi

Dizide Daniel Radcliffe olacak mı?

Daniel Radcliffe, yeni Harry Potter dizisinde rol alıp almayacağı hakkında açıklamalarda bulundu. Radcliffe, “Anladığım kadarıyla Harry Potter evreninde yeni bir başlangıç yapmak istiyorlar. Diziyi yapacak ekip, bunu nasıl gerçekleştireceğini mutlaka bulacaktır. Ancak, yetişkin Harry'nin bu projeye dahil edilmesi planlanmıyor. Benim de diziye katılma gibi bir düşüncem yok. Ancak projeye başarılar diliyorum ve bayrağı yeni oyunculara devretmekten heyecanlıyım. Bunun fiziksel olarak yapılmasına gerek olmadığını düşünüyorum” şeklinde konuştu.

Harry Potter Daniel Radcliffe

Kaynak: Ayşenur Yılmaz