Diamond Tema ve Asrın Tok tartışması hakkında yaptığı yorumlarla tepki çeken fenomen hakkında Halil Konakçı kimdir sorusu soruluyor.

Ayşenur Yılmaz ile Sokak Röportajları:  Salihli’deki ev kiraları hakkında ne düşünüyorsunuz? Ayşenur Yılmaz ile Sokak Röportajları:  Salihli’deki ev kiraları hakkında ne düşünüyorsunuz?

Bu sorunun ve daha fazlasının cevabını sizler için bu yazımızda derledik.

Halil Konakçı Kimdir?

Sosyal medya hesaplarında din üzerine tartışmalı konuşmalarda bulunan Halil Konakçı son zamanların en çok konuşulan sosyal medya fenomenleri arasında yer alıyor.

Asrın Tok ve Diamond Tema arasındaki şeriat tartışmasında tepki çeken açıklamaları gündem olan fenomen şimdi de CHP Şanlıurfa Milletvekili Mahmut Tanal’ın öfkesini üzerine çekti. Sosyal medyada çok konuşulan bu olaydan sonra birçok kişi Halil Konakçı kimdir diye sormaya başladı.

Halil Konakçı, 1980 yılında dünyaya geldi. İlkokulu tamamladıktan sonra imam hatip lisesinde eğitim aldı.Lise eğitimini tamamladıktan sonra imamlık yapmaya başladı. Şimdilerde Ankara Melike Hatun Camisi'nde imam hatiplik yapıyor. Aynı zamanda Bursa’daki Mihraplı Camisi’nde vaazlar veriyor.

Sosyal medyada büyük bir hayran grubu olan Halil Konakçı’nın yüz binlerce takipçisi bulunuyor.

Halil Konakçı Evli?

Halil Konakçı kimdir sorusuna yanıt bulanların merak ettiği bir diğer konu ise ünlü fenomenin evli olup olmadığıdır.

Özel hayatından hiç bahsetmeyen Halil Konakçı’nın evli olup olmadığı hakkında bir bilgi bulunmuyor.

Halil Konakçı Çocuğu Var Mı?

Halil Konakçı hakkında merak edilen bir diğer konusu ise çocuğunun olup olmadığıdır. Özel hayatıyla ilgili bilgi paylaşmayan Halil Konakçı’nın çocuğunun olup olmadığı bilinmiyor.

Halil Konakçı Askerlik Yaptı Mı?

Halil Konakçı kimdir diye merak edilen sosyal medya fenomeni bir dönem askerlik tartışmasıyla da konuşulmuştu. Birçok kişi Halil Konakçı’nın askerlik yapmadığını iddia etmeye başlamıştı.

Bunun üzerine tartışmalara son noktayı koymak isteyen sosyal medya fenomeni hesaplarından askerlik durum belgesini paylaşarak 18 ay askerlik yaptığını dile getirdi.

Halil Konakçı Nereli?

Sosyal medyada sık sık tartışmalı açıklamalara imza atan Halil Konakçı, 30 Temmuz 1980 yılında İzmir’de doğdu.

Halil Konakçı Kaç Yaşında?

Sosyal medyada yüz binlerce takipçisi bulunan Halil Konakçı’nın kaç yaşında olduğu da merak ediliyor.

Halil Konakçı, 30 Temmuz 1980’de dünyaya geldi ve şu anda 43 yaşındadır.

Halil Konakçı Açıklamaları

Halil Konakçı din insanı olmasının yanında açıklamalarıyla da sosyal medyada gündeme gelmektedir. Özellikle Hatay ile ilgili yaptığı açıklama ile gündeme gelmiştir.  Halil Konakçı, Hatay’ı Arap ve Kürt yurdu ilan edip, Hatay Fransa’da kalsaydı söylemiyle tepki toplamıştır.

Konakçı tepki çeken konuşmasında; ‘‘Hatay’ın çoğunluğu Arap’tır. Kürt ve Arap kardeşlerimiz var orada. Hala da öyle. O zaman da öyleydi. 1938’e kadar Fransız işgalindeydi. Sınırın içinde mi kalsın dışında mı kalsın tartışmaları vardı. Ezan yasağı 1932’de geldi. Fransızlar, ezanı Hatay’daki Müslüman köylerinde, camilerinde yasaklamadılar. Yine Fransız işgalindeki Hatay merkezinde, köylerinde ezan ‘Allahü ekber’ diye okundu 1938’e kadar. 1938’de Hatay Türkiye topraklarına katıldığında ilk yapılan iş ezanın yasaklanması oldu. Yani Fransız’ın yapmadığı zulmü bu topraklarda yaptılar” ifadelerini kullanmıştır.

Halil Konakçı, Sezen Aksu şarkısı için yaptığı açıklamayla da gündeme gelmiştir. Konakçı, Sezen Aksu’nun “Şahane Bir Şey Yaşamak” şarkısında geçen “Selam söyleyin o cahil Havva ile Adem’e” sözleri sosyal medyada polemik konusu olunca, Konakçı da konu hakkında yorum yaparak, İslam’a yönelik saldırıların arttığını belirtmiş ve halifelik makamının geri getirilmesi çağrısında bulunmuştur.

Bu yazımızda Halil Konakçı kimdir sorusu başta olmak üzere sosyal medya fenomeni hakkında merak edilenleri yanıtladık.

Editör: Ecem Döner