Pek çok sivil toplum kuruluşuna ev sahipliği yapan Salihli’de Amatör Telsiz Derneği  (S.A.T.) kuruldu.

Özellikle 6 Şubat 2022 tarihinde yaşanan Kahramanmaraş depremlerinde, dijital iletişimin yaşanan afet nedeniyle kesintiye uğraması nedeniyle telsiz muhaberesinin önemi tekrar ortaya çıkmıştı.

Dernek  yönetim kurulu başkanı Serdal Kılkış, “ Amatör telsizciliğin bir tutku olduğunu, Salihli’de Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü tarafından yapılan sınav sonucu alınan  lisansa sahip  amatör telsizci sayısını arttırmak için gayret edeceklerini  dile getiren KILKIŞ, 6 Şubat’ta yaşanan Deprem afetinde gerek elektriklerin kesilmesi  gerekse de yıkılan binalardaki  baz istasyonlarının enkaz altında kalması nedeniyle  ilk sıcak saatlerde haberleşmenin ancak telsizle sağlandığını ifade etti.

Kılkış ayrıca  “Haberleşme ve elektroniğe meraklı olan, araştırmacı ve paylaşımcı ruha sahip, ayrıca topluma hizmet vermeyi önemseyen her bilinçli kişinin, ülkemizde yer alan amatör telsiz  derneklerine katılımı, acil durumlarda ortaya  çıkan afet haberleşmesine katkı sağlaması açısından çok önemlidir.

Cinayete kurban giden Nihal’in babasından duygulandıran sözler Cinayete kurban giden Nihal’in babasından duygulandıran sözler

 Bu niteliklere sahip herkesi  aramızda görmekten büyük mutluluk duyacağız” dedi.

Kaynak: Fatma Uysal