Başkan Balı, grip için alınması gereken önlemlerin Covid-19 için yapılması gerekenlerle aşağı yukarı aynı olduğunu belirtti. Manisa Eczacı Odası Başkanı Devrim Balı, “Alınması gereken tedbirleri; maske, mesafe, el hijyeni, iyi havalandırma ve vurgulu bir şekilde Aşı şeklinde sıralayabiliriz” dedi.

Korkutan virüs Türkiye'de | İstanbul'da maymun çiçeği paniği! Bir kişi karantinaya alındı Korkutan virüs Türkiye'de | İstanbul'da maymun çiçeği paniği! Bir kişi karantinaya alındı

“SALGINLARDAN KORUNMANIN EN ETKİLİ ÖNLEM AŞI”

Manisa Eczacı Odası Başkanı Devrim Balı, “Pandemi döneminde gördük ki, salgınlardan korunmanın en etkili yolu kesin ve tartışmasız şekilde aşıdır. Güvenli ve etkin bir aşılama ile salgınlar önlenebilir, kişilerin hastalıklara yakalanma oranı minimuma indirilebilir, yakalanır ise hastalığı geçirme süresi ve ağırlığı azaltılabilir, olası ölüm oranları ciddi şekilde düşürülebilir” diye konuştu.

“GRİP AŞILARI ULAŞILABİLİR VE ÜCRETSİZ OLMALIDIR”

Grip aşılarının ulaşılabilir ve ücretsiz olması gerektiğine dikkat çeken Başkan Balı, “Sağlık Bakanlığı ‘65 yaş üzeri’ ve bazı kronik rahatsızlığı olan kişiler şeklinde risk grupları belirliyor ve bu kişilerin aşı hakkını ücretsiz olarak tanımlıyor, aşıların etkinliğini ve salgınları önlemedeki rolünü göz önüne alırsak, yaklaşan salgın döneminde tüm yurttaşlarımız için grip aşılarının ulaşılabilir ve ücretsiz olmasını öncelikli talebimiz olarak dillendirebiliriz” diyerek yetkililere seslendi.

“ECZANELERDEN BİLGİ ALABİLİRSİNİZ”

Uzman Eczacı Devrim Balı son olarak şu ifadeleri kullandı, “Herkesin bildiği üzere; önceki yıllarda grip aşısı sayısı talep edilenin altında kalmıştı. Salgın dönemleri başlamadan yetkili makamları yeterli grip aşısı temini ve ülke geneline en doğru şekilde dağıtılması için önlem almaya davet ediyoruz. Eczacılar olarak; vatandaşlarımıza da mutlaka grip aşılarını olmalarını tavsiye ediyor, aşılar hakkında bilgi edinmeleri için eczanelerimize bekliyoruz”

Kaynak: Fatma Uysal