Anadolu’nun bağrından gelen tatlı hikayesi ile TRT 1 ekranlarının sevilen dizisi Gönül Dağı, büyük küçük demeden geniş bir izleyicisi kitlesine sahip. Gönül Dağı’nın çekimleri yapıldığı yer de çok merak ediliyor. Gönül Dağı nerede çekiliyor sorusuna dair detaylı bir cevap paylaştık...

gonul-dagi-dizisi-nerede

Gönül Dağı Dizisinin Çekimleri Nerede Yapılıyor? Gerçekte Olan Bir Yer Mi?

Sevilen dizinin çekildiği mekânlar ve atmosfer, "Gönül Dağı Çekimleri Nerede Yapılıyor?" sorusunu akıllara getiriyor. Gönül Dağı dizisi hangi ilde çekiliyor? İşte, detaylar…

“Bozkırda Bir Anadolu Masalı” söylemiyle dizinin içeriğine göz kırpılırken mekân seçimi de dizinin teması ile örtüşüyor.

İlk günden itibaren izleyiciyi ekran başına kilitleyen Gönül Dağı nerede çekiliyor, hangi köyde geçiyor olduğu da haliyle ilgilerinin merak konusu haline geliyor!

İçerik Önerisi: Gönül Dağı Selma Öğretmen Kimdir? Melis Sevinç Kim? Kaç Yaşında?

Gönül Dağı nerede çekiliyor sorusunun cevabı aşağıdaki gibidir:

  • Dizinin çekimleri Eskişehir’in Sivrihisar ilçesinde gerçekleşmektedir. Sivrihisar’ın dokusu dizinin konusuyla bütünlük sağlamaktadır ve tam olarak kasaba yaşantısını yansıtmaktadır.

Gönül Dağı çekildiği yer ile izleyicileri meraklandırdı. Gerçekten dizideki köy var mı sorusunu akıllara getirdi. Gedelli Köyü aslında Niğde'nin Ulukışla ilçesine bağlı bir köydür. Gedelli Köyü diye bir yer gerçekte var olsa da Gönül Dağı dizisinin çekildiği yer burası değildir.

Not: Dizinin yayınlanması ile beraber köyün popülaritesi de artmıştır. Sosyal medyada birçok kullanıcı Gedelli Köyü’nü gezdikleri ve dizi setine gittikleri videoları yayınlamıştır!

gonul-dagi-dizisi-nerede-cekiliyor

Manisa'da 'Hoş Geldin Bebek' projesi başladı Manisa'da 'Hoş Geldin Bebek' projesi başladı

Gönül Dağı Dizisinin Ana Konusu Nedir?

Gönül Dağı dizisi 17 Ekim 2020 yılında Köprü Film imzasıyla yayın hayatına başlamıştır. TRT 1 kanalında ekrana gelen dizi Türk hikâye yazarı Mustafa Çiftçi’nin Anadolu halkının yaşamını konu alan kitaplarından yola çıkılarak ekrana uyarlanmıştır. Dizi sevenlerini ekran başına toplamaya devam ediyor!

Dram, komedi ve romantik türündeki Gönül Dağı dizisi bir kasabada yaşayan Taner, Veysel ve Ramazan adındaki üç kuzenin hikâyesini anlatmaktadır.

Çocukluk yıllarından beri teknolojik araçları tamir etme merakında olan bu üç kuzen ufak mucitlikler yaparak büyümüşlerdir. İcatlarına devam eden bu üç kuzenden birinin ise bir aşk hikayesi de ele alınmaktadır.

Taner ile Dilek uzun yıllar sonra karşılaşan eski aşıklardır. Çocukluk aşkı Dilek’le bir gün buluşma hayali kuran Taner sonunda hayallerine kavuşur ve türlü türlü olaylarla aşkına tutunmaya çalışır.

Dizi kimi zaman eğlenceli kimi zaman da dramatik sahneleriyle her cumartesi TRT 1 ekranlarında sevenleriyle buluşuyor.

Editör: Ayşenur Yılmaz