Aydın, Gökeyüp İlk ve Ortaokulu Müdürü Savaş Orhan’ın davetlisi olarak katıldığı programda bütün sınıflarla tek tek sohbet ederek kitap okumanın ve yazmanın kazandırdıklarını anlattı.

AYDIN (4)

Gündüz Aydın konuşmalarında özetle şu görüşlere yer verdi:

 “Kitap en iyi arkadaştır. Bu arkadaşımızın kıymetini bilelim. Kitapları raflara mahkum etmeyelim. Hayatımızın bir bölümüne kitabı da alalım. Nasıl günlük yaşantımızda yemek yiyoruz, su içiyoruz, oyunlar oynuyoruz, televizyon izliyor ve dinlenip uyuyorsak; günlük kitap okumayı da programlarımızın arasına alalım. Her gün sistemli ve planlı bir şekilde az da olsa kitap okuyalım. Kitap okumak bizi hem dinlendirir, bilgilendirir hem de gelecekte ulaşmak istediğimiz başarılar için kolaylık sağlar. Sizler ancak çok kitap okuyarak başarıya ulaşabilirsiniz.

AYDIN (5)

Bunun yanında yazmak da insanı rehabilite eder. Ruh sağlığımızı düzene sokar. Kabiliyetimize göre çeşitli alanlarda duygu ve düşüncelerimizi yazarak anlatmaya çalışmalıyız. Bugünden başlayarak ilk olarak günlük tutarak yazmaya başlayabiliriz. Günlük, o gün yaşadığımız önemli gelişmeleri anlatmaktır. Sizler, ileride mutlaka bir meslek sahibi olacaksınız. Seçeceğiniz bu mesleğin yanı sıra sanatın da bir dalı ile uğraşmak sizleri değerli yapar. İyi bir yazar, iyi bir ressam, iyi bir müzisyen  olmak sizi toplumda farklı yapar. Bunun için sistemli ve planlı bir şekilde çalışmak ve günlerimizi en verimli bir şekilde değerlendirmek gerekir.”

AYDIN (2)

KPSS Ortaöğretim pazar günü yapılacak | Sınav sonuçları 4 Ekim'de KPSS Ortaöğretim pazar günü yapılacak | Sınav sonuçları 4 Ekim'de

Konuşmalar sonunda Cumhuriyetimizin 100. yılında isimsiz kahramanlardan olan “Gökçeköylü Hüseyin Çavuş” ile ilgili bilgi veren Aydın; bununla ilgili yazdığı Kınalık keklik isimli Kurtuluş Savaşı Hikayesini anlattı.

Aydın’ın öğrenci ve öğretmenlere kitaplarını imzaladıktan sonra Ortaokul Türkçe Öğretmeni Seda Gürel Sarı da  yaptığı konuşmada Şair ve Yazar Gündüz Aydın’a teşekkür ederek; bu tür programların önemini anlattı.

  Okul Müdürü Savaş Orhan Gündüz Aydın’a günün anısına bir plaket vererek toplu fotoğraflar çekimi yapıldı.

AYDIN (1)

Kaynak: Fatma UYSAL