1977 yılında kaleme aldığı ‘Gavuryeri Tarlası’ kitabını okuyan Demirci Kaymakamlığı ve Demirci Akıncılar derneği kitap içeriğinde geçen tarlanın gerçekten esinlenerek yazıldığını gördü. 1920 Yıllarında Yunan askerlerinin karargah olarak kullanıldığı tarlayı kalemine alan Bakanlık eski baş müfettişi Ümit Ülker’in kitabında yer alan ‘Gavuryeri Tarlası’ tarihi yer unvanını alarak tarihi yapısı tescillendi.

gavurtarlası (2)

Kitaba konu olan tarlanın girişinde bulunan binaya Demirci kaymakamlığı ve Demirci Akıncılar Derneği organizasyonu ile levha asım töreni gerçekleştirildi. Düzenlenen levha asım törenine ilçe protokolü ile vatandaşlar katılırken, tarlayı kaleme alan Ümit Ülker, kitabın içeriği ve tarlanın 1920 yılındaki konumu hakkında bilgilendirmede bulundu. Levhalama için emeği geçen herkese teşekkür eden Ülker, tarihi geçmişe verilen değer için mutluluk duyduğunu ifade etti.

gavurtarlası (3)

 Levha takılmasının ardından tarihe konu olan tarla ziyaret akına uğradı. Her gün yüzlerce kişi tarihe konu olan bu tarlayı görmek için ziyaret ediyor.

Demirci’nin ilk atıksu arıtma tesisi çalışmalarında sona yaklaşıldı Demirci’nin ilk atıksu arıtma tesisi çalışmalarında sona yaklaşıldı

gavurtarlası (1)

Tarihe konu olan bu tarlanın kısa hikâyesi ise şöyle: 12 Temmuz 1920 tarihinde Yunan İşgal güçlerinden bir müfreze asker, Salihli- Demirci karayolunu ve Çataloluk Köyü ile birlikte çevre 18 köyü kontrol altında tutmak için karargahlarını bu tarla üzerine kurmuşlardır. Yunan işgalci güçleri burayı terk edip gitse de buranın adı Gavuryeri Tarlası olarak kalmıştır.

gavurtarlası (6)

gavurtarlası (4)

Kaynak: Onay Ozan