Son zamanlarda Kerem Kınık’ın kızı gündemden düşmüyor. Bu nedenle birçok kişi Fatma Zehra Kınık kimdir diye soruyor.

Serkan Keskin Kaç Yaşında? Nereli? Eşi Kim? Serkan Keskin Kaç Yaşında? Nereli? Eşi Kim?

Tartışmaların odağındaki Fatma Kınık’la ilgili merak edilenleri araştırdık.

Fatma Zehra Kinik Kimdir 2

Fatma Zehra Kınık Kimdir?

Kerem Kınık, Kızılay Başkanlığı görevi süresince sosyal medyanın ve basının gündeminden hiç düşmedi. Kerem Kınık, 12 Mayıs 2023 tarihinde Kızılay’daki başkanlık görevinden ayrılsa da hala gündeme gelmeye devam ediyor. Bunun sebebi ise kızının ölümlü kazaya karışması.

Fatma Zehra Kınık, 9 Temmuz'da aracıyla caddeye çıkarken Yavuz Selim Öztürk'ün kullandığı motosiklete çarptı. Kazada motosikletin arkasında oturan 16 yaşındaki Batın Barlas Çeki hayatını kaybetti. Bu olayın basında ve sosyal medyada duyulmasının ardından birçok kişi Fatma Zehra Kınık kimdir diye sormaya başladı.

Fatma Zehra Kınık, Kerem Kınık ile Hatice Öztürk Kınık’ın üç çocuğundan biridir. 2020 yılında İstanbul Şehir Üniversitesi Psikoloji Bölümü’nden mezun oldu.

2022 yılından bu yana Yeşilay’da uzman yardımcısı olarak görev yapıyor. Kaza olayından sonra sosyal medya hesaplarını dondurduğu için hakkında detaylı bilgi bulunmuyor.

Fatma Zehra Kınık Kaç Yaşında?

Fatma Zehra Kınık kimdir sorusuna yanıt bulanlar tartışmaların odağındaki ismin kaç yaşında olduğunu da öğrenmek istiyor.

2020 yılında İstanbul Şehir Üniversitesi Psikoloji Bölümü’nden mezun olan Fatma Zehra Kınık’ın 26 ila 27 yaşlarında olduğu tahmin ediliyor.

Fatma Zehra Kinik Kimdir 3

Kerem Kınık’ın Kızı Fatma Zehra Kınık Davası

Beykoz’da karıştığı kazanın ardından gündemden düşmeyen Fatma Zehra Kınık’ın davasını birçok kişi merak ediyor. Fatma Zehra Kınık, kazanın ardından adli kontrol şartıyla serbest bırakılmış ve bu olay büyük tepki çekmişti. Bu olayın ardından Fatma Zehra Kınık kimdir sorusu sıkça sorulmaya başlandı.

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı, Fatma Zehra Kınık hakkında bir kişinin ölümüne iki kişinin yaralanmasına sebep olduğu gerekçesiyle "taksirle ölüme ve yaralanmaya sebep olma" suçlarından iddianame düzenledi. Bu iddianame ile iki yıldan 15 yıla kadar hapisle cezalandırılması talep ediliyor. Fatma Zehra Kınık, 30 Ekim 2024 tarihinde hakim karşısına çıkacak.

İddianamenin özeti şu şekildedir:

“9 Temmuz 2024 tarihinde şüpheli Fatma Zehra Kınık Demir’in kullandığı aracı ile Kavacık Mahallesi Baki Sokak'tan FSM Caddesi'ne çıktığı esnada, müşteki Yavuz Selim Öztürk'ün kullandığı motosikletle çarpıştı. Çarpışmanın ardından devrilen motosiklet yerde sürüklenerek kaldırımda yürüyen müşteki Muammer Kızıl'a çarptı. Kazada motosiklet sürücüsü Yavuz Selim Öztürk’ün arkasında yolcu olarak bulunan Batın Barlas Çeki savrularak beton bariyerlere çarptı.

Yavuz Selim Öztürk, Muammer Kızıl ve Batın Barlas Çeki yaralı olarak hastaneye kaldırıldı. Batın Barlas Çeki, hastanede yapılan müdahalelere rağmen hayatını kaybetti. Kolluk görevlilerince düzenlenen trafik kaza tespit tutanağına göre şüpheli Fatma Zehra Kınık Demir’in kusurlu olduğu tespit edildi. Otopsi tutanağına göre, Batın Barlas Çeki, genel beden travması sonucu hayatını kaybettiği anlaşıldı. Şüpheli Fatma Zehra Kınık Demir ifadesinde ‘üzerine atılı suçlamayı kabul etmediği, olayda kusurlu olmadığını beyan ettiği yer aldı.’’

İddianamede motosiklet sürücüsü Yavuz Selim Öztürk hakkında Cumhuriyet Başsavcılığınca ayrı soruşturma yürütüldüğü belirtildi.

Trafik kaza tespit tutanağı, görüntü inceleme tutanağı, ölü muayene tutanağı, müştekilerin şikayeti, şüpheli savunması ile tüm dosya kapsamının bir bütün halinde değerlendirildiğinde şüphelinin olay tarihinde idaresinde bulunan aracı ile müşteki Yavuz Selim Öztürk'ün motosikletine çarparak taksirli eylemi sonucu Batın Barlas Çeki'nin ölümüne ve Muammer Kızıl ile Yavuz Selim Öztürk'ün de yaralanmasına sebebiyet verdiği belirtildi.

İddianamede, Fatıma Zehra Kınık Demir ‘taksirle ölüme ve yaralanmaya neden olma’ suçundan iki yıldan 15 yıla kadar hapisle cezalandırılması talep edildi.

Fatma Zehra Kınık Eğitimi

Fatma Zehra Kınık kimdir sorusunun ardından en çok merak edilenlerden biri ne mezunu olduğu.

2022 yılından bu yana Yeşilay’da uzman yardımcılığı yapan Fatma Zehra Kınık, 2020 yılında İstanbul Şehir Üniversitesi Psikoloji Bölümü’nden mezun oldu.

Fatma Zehra Kınık Yurtdışında Mı?

Bazı haber sitelerinde Fatma Zehra Kınık’ın kazanın ardından ABD’ye gittiği yönünde iddialar yer aldı. Sosyal medyada da bu iddialar sıkça dile getirildi.

Bunun üzerine Kerem Kınık, kızının Türkiye’den ayrılmadığını, yurt dışı çıkış yasağı ve imza adli kontrolü olduğunu açıkladı.

Fatma Zehra Kınık Evli Mi?

Fatma Zehra Kınık hakkında neredeyse hiç bilgi bulunmuyor. Ancak Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı’nın hazırladığı iddianamede Fatma Zehra Kınık Demir adı kullanılmış. Bu nedenle Fatma Zehra Kınık’ın evli olabileceği düşünülmektedir.

Fatma Zehra Kinik Kimdir 4

Kerem Kınık Kimdir?

Fatma Zehra Kınık’la ilgili merak edilenleri cevapladıktan sonra babası Kerem Kınık’ın kim olduğuna bakalım. Eski Kızılay Başkanı Kerem Kınık, 8 Temmuz 1970 tarihinde Malatya’nın Hekimhan ilçesinde dünyaya geldi.

İlkokul ve liseyi İstanbul’da okudu. Liseden mezun olduktan sonra İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde eğitim aldı. Bezmiâlem Vakıf Üniversitesi’nde Afet Tıbbı alanında doktora yaptı. 1993 ile 1995 yılları arasında Amasya İl Sağlık Müdürlüğünde sorumlu hekimlik yaptı. Daha sonra 1999 yılına kadar İstanbul Büyükşehir Belediyesi Sağlık Müdürlüğünde müdür yardımcılığı görevini yürüttü.

1999’da buradaki görevinden ayrıldıktan sonra çeşitli şirketlerde kurucu ortaklık ve genel müdürlük yaptı. 2013’ten 2015’e kadar Bezmialem Vakıf Üniversitesi'nde Rektör Danışmanı olarak görev yaptı. 2016 yılından bu yana Sağlık Bilimleri Üniversitesi’nde öğretim üyeliği yapıyor.

Aynı zamanda Acil Yardım ve Afet Yönetimi Bölüm Başkanı görevini yürütüyor. Kerem Kınık aynı zamanda 2016 ile 2023 yılları arasında Kızılay Başkanlığı yaptı.

Bu yazımızda eski Kızılay Başkanı Kerem Kınık’ın kızı Fatma Zehra Kınık hakkında merak edilen soruları cevapladık.

Kaynak: Ayşenur Yılmaz