Gelirinin büyük bir kısmını ev kirasına vermek zorunda kalan Sertkaya, eşiyle birlikte radikal bir karar alarak köyüne geri döndü.

K A P A K-32

Mahallesinde kurduğu bin tavuk kapasiteli kümeste gezen tavuk yumurtası üretmeye başlayan 2 çocuk babası Sertkaya, “Şimdilik günlük 70 tavuk ile birlikte üretime başladım. Günlük 50-60 yumurta oluyor. Hemen müşterilerime veriyorum. Hiç pazar sıkıntısı çekmiyorum. Her şeyden önemlisi ne sinir kaldı ne de stres ”dedi.

Yaşam (6)

Tavukların beslenmesi için tarlasının bir bölümüne yonca, mısır ve benzeri yem bitkileri eken Sertkaya, her gün tek tek topladığı yumurtaları paketleyip, günlük olarak Köprübaşı ilçesindeki müşterilerine sattığını söyledi.

Yaşam (5)-2

Eşi Suna Serkaya’nın da her zaman kendisine yardım ettiğini belirten Sertkaya,” Müşterilerden çok güzel dönüşler alıyorum Burada beslenen tavukların yumurtası, kabuğu bile çok farklı oluyor, farklı bir tonda oluyor, lezzeti bambaşka oluyor. Uzun zaman böyle yumurta yemeyenler, köyde ürettiğimiz yumurtayı yediğinde, 'yumurtanın tadını unutmuşuz' diyor. Bu da bize mutluluk veriyor" diye konuştu.

Yaşam (4)-2

Büyükşehirlerde yaşamanın artık iyice zorlaştığını söyleyen Sertkaya,” Trafik, gürültü, günün büyük kısmını kapalı bir ortamda çalışarak geçirmek gibi şehir hayatının beraberinde getirdiği durumlar stres seviyemizi artmasına neden oluyor” dedi.

Yaşam (3)-2

Yaşam (2)-2

Yaşam (1)-3

Muhabir: Behzat Akcan