Yakınları hayatından endişeli: 20 gündür haber alınamıyor Yakınları hayatından endişeli: 20 gündür haber alınamıyor

İsrail'in Gazze'deki El-Ehli Baptist Hastanesi'ne düzenlediği bombalı saldırı sonrası yüzlerce insan hayatını kaybetti. Gazze Sağlık Bakanlığı ölenlerin çoğunun bebek, çocuk ve kadın olduğunu açıkladı. Olay sonrası İsrail'in katliam gibi saldırısı dünyadan yoğun tepki topladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan da olaya ilişkin ilk açıklamasında, "Gazze’de yaşanan ve tarihte benzeri olmayan bu vahşeti durdurmak için tüm insanlığı harekete geçmeye davet ediyorum." dedi.

İsrail, Gazze Şeridi’ne düzenlediği hava saldırılarında bu defa hastaneyi hedef aldı. Gazze’deki El-Ehli Baptist Hastanesi’nin (Al Ahli Arab Hastanesi) İsrail savaş uçakları tarafından bombalandığı belirtildi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'dan ilk tepki geldi.

aa

ERDOĞAN DÜNYAYA ÇAĞRI YAPTI

Erdoğan, İsrail'in Gazze'deki hastanede gerçekleştirdiği katliam hakkında, "İçerisinde kadınların, çocukların, masum sivillerin olduğu bir hastaneyi vurmak, İsrail’in en temel insani değerlerden yoksun saldırılarının son örneğidir. Gazze’de yaşanan ve tarihte benzeri olmayan bu vahşeti durdurmak için tüm insanlığı harekete geçmeye davet ediyorum." dedi.

TBMM BAŞKANI KURTULMUŞ: TÜM DÜNYANIN GÖZÜ ÖNÜNDE GADDARCA İNSANLIĞI VURUYOR

İsrail'in hastane katliamına sert tepki gösteren isimlerden biri de TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş oldu. Kurtulmuş, saldırıyı kınarken şunları kaydetti:

"İsrail, tüm dünyanın gözleri önünde gaddarca insanlığı vurmaya devam ediyor. Sivil yerleşim yerlerini hedef almaya aralıksız devam eden vahşi Siyonizm, Gazze’de bir hastaneye düzenlediği saldırıda yüzlerce masum insanı katletti. İsrail’in uluslararası hukuku hiçe sayarak sivilleri hedef alan saldırılarını asla kabul etmiyoruz ve en şiddetli şekilde bir kez daha kınıyoruz."

Editör: Ayşenur Yılmaz