Birçok sanatçı ile çalışıp koreografilerinde yer alarak dans eden ve geniş bir kitleye hitap eden Enes Abdulla bir yarışma programının jürisi oldu.

Big5 Türkiye Enes Abdulla

Jüri koltuğunda Enes Abdulla, Tolga Akış ve Gülçin Ergül’ün olduğu yarışma programı farklı formatıyla ilgi çekmeyi başardı. Türkiye’nin “Girl Band”inin (kız grubu) seçileceği yarışma programı @big5turkiye YouTube kanalı üzerinden yayınlanacağı düşünülüyor.  

Enes Abdulla Big5 Türkiye

Şimdiden büyük yankı uyandıran yarışma programının jürileri de merak edilenler arasına girdi. Bu yazımızda Enes Abdulla Mohamed Ahmet hakkında merak edilenleri cevaplayacağız. Peki Enes Abdulla kimdir, kaç yaşında, nereli? İşte detaylar…

Enes Abdulla Boyu Kaç

Enes Abdulla Kimdir?

Mısır kökenli dansçı Enes Abdulla, 1 Ocak 1991 senesinde İstanbul’da dünyaya geldi. İlk eğitimini burada tamamladı.

Enes Abdulla Sevgilisi

Dansa ilgisini keşfedince bu yolda ilerlemeye başladı. Birçok sanatçı ile çalışıp koreografilerinde yer alarak dans eden ve geniş bir kitleye hitap eden Enes Abdulla dans yolunda ilerleyerek kendini geliştirdi.

Enes Abdulla Elements Of Dance Company (1)

“Garaj Dance Center” isimli İstanbul'da bulunan dans okulunda hiphop, high heels, ladies styling, k-pop, modern, popping, salsa gibi pek çok dalda dans eğitimleri verdi.

Enes Abdulla Elements Of Dance Company (2)

2021 yılında Exxen dijital platformunda yayınlanan yetenekli dansçılarla adım adım bir koreografinin nasıl hazırlandığını gösteren ve dansa dair her şeyi aktaran “GRJ Dans” programında yer aldı.

Enes Abdulla Dans Okulu (2)

“Garaj Dans Center” kurucu olarak bilinen Enes Abdulla bu dans okulunu “Elements Of Dance Company” ismiyle değiştirdi. Dans okulu hakkında çok fazla olumlu yorum bulunmakta.

Enes Abdulla Nereli (3)

Şimdilerde üzerinde çalıştığı Big 5 Türkiye yarışması için çalışmalarını sürdürüyor. Yarışmanın jüri üyeleri arasında olan Abdulla’nın yanı sıra Hepsi grubunun eski üyesi Gülçin Ergül ve Hypers New Media dijital ajans şirketi kurucusu Tolga Akış bulunuyor.

Enes Abdulla Dans Okulu (1)

Enes Abdulla Tam Adı Nedir?

Enes Abdulla kimdir sorusu en çok da tam adını merak edilenler tarafından aratılıyor. Yetenekli dansçı Enes Abdulla’nın tam adı Enes Abdulla Mohamed Ahmet olarak bilinmektedir.

Enes Abdulla Nereli (1)

Enes Abdulla Kaç Yaşında?

1 Ocak 1991 senesinde İstanbul’da dünyaya gelen Enes Abdulla 2024 yılı itibarıyla 33 yaşındadır.

Enes Abdulla Nereli (2)

Enes Abdulla Aslen Nereli?

İstanbul’da doğan ve yaşamını İstanbul’da sürdüren Enes Abdulla, aslen Mısır kökenlidir.

Enes Abdulla Kaç Yaşında (3)

Enes Abdulla Burcu Nedir?

33 yaşındaki başarılı dansçı Enes Abdulla 1 Ocak doğumlu olup Oğlak burcunda yer almaktadır.

Enes Abdulla Kaç Yaşında (1)

Enes Abdulla Ne Mezunu?

İlk eğitimlerini İstanbul’da tamamlayan dansçının, lisans eğitimi ile ilgili bir bilgi yer almıyor.

Enes Abdulla Kaç Yaşında (2)

Enes Abdulla Mesleği Ne?

Profesyonel olarak dans eden Enes Abdulla kurucusu olduğu “Elements Of Dance Company” dans okulunda dans eğitimi vermektedir. Ayrıca birçok ünlü ismin sahne gösterilerinde yer almıştır.

Eyüp Sabri Tuncer Sahibi Kim? Neden Gündem Oldu? Eyüp Sabri Tuncer Sahibi Kim? Neden Gündem Oldu?

Enes Abdulla Kimdir (4)

Enes Abdulla Boyu ve Kilosu Kaçtır?

Danslarıyla adından sıkça ettiren Enes Abdulla’nın boyu 179 cm olup kilosu ise 73’tür.

Enes Abdulla Kimdir (5)

Enes Abdulla Sevgilisi Var mı?

Dansçı kimliğiyle ön planda olan Enes Abdulla kimdir sorusu çevresinde sevgilisi olup olmadığı konusu da merak ediliyor. Enes Abdulla’nın bu konuyla gündeme yansımamıştır. Şu anda sevgilisi olup olmadığı konusunda bir bilgi bulunmamaktadır.

Enes Abdulla Kimdir (3)

Enes Abdulla Instagram Hesabı Nedir?

Çoğunlukla kurucusu olduğu “Elements Of Dance Company” dans okulundan dans videolarını paylaşan ve güncelde 28 bin takipçisi bulunan Enes Abdulla’nın instagram hesabı @enesabdullaa’dır.

Enes Abdulla Kimdir (1)-1

Enes Abdulla kimdir öğrendik. Peki jürisi olacağı yarışma programının formatı nedir? İşte cevabı…

Enes Abdulla Kimdir (2)

Enes Abdulla’nın Jürisi Olduğu Big5 Türkiye Yarışmasının Formatı Nedir?

Big 5 yarışmasının amacı, "girl band" olarak bilinen bir kız müzik grubu oluşturmaktır. Elemeleri geçip yarışmacı olmaya hak kazananlar, yarışma süresince dans, rap ve vokal yeteneklerini sergileyecekler. Yarışmanın sonunda, en yetenekli beş kişi finale kalacak ve Türkiye'nin yeni kız grubu kurulacak. Bu gruba, piyasaya çıkmaları ve albüm yapmaları için yarışmanın yapımcıları tarafından destek verilecek.

Big 5 Türkiye

Big 5 yarışmasına sadece kadınlar başvurabilecek. 18-24 yaş aralığındaki genç kadınların katılabileceği yarışmada, 14-18 yaş arasındaki reşit olmayan kızların ise ailelerinin izniyle katılabilecekleri konuşuluyor. Sadece 18-24 yaş aralığındaki ses ve dans yeteneği olan, kendine güvenen, disiplinli, çalışkan ve stres yönetiminde başarılı adayların başvuruları bekleniyor. Katılımcılar arasından yapılacak elemeler sonrasında, seçilenler yarışmacı olarak belirlenip yarışmaya katılacaklar.

Big 5 Türkiye Jüri Üyeleri

Big 5 Türkiye yarışması hakkında detaylı bilgi sahibi olmak için “Yepyeni Yarışma: Big 5 Türkiye | Hepsi grubunun Gülçin'i jüride! Türkiye'nin yeni kız grubunu oluşturacaklar...” yazımıza göz atabilirsiniz.

Kaynak: Ayşenur Yılmaz