Dünya tarihinde bulunan dehşet saçan  seri katillerin bunca kişi tarafından merak edilmesi ve konuşulması garipsense de merak arzusu hep ağır basmıştır. Dehşet dolu şeyler yapan bu insanlar hep merak uyandırmış ve araştırılmıştır.

En Ünlü Seri Katiller Listesi

Son dönemlerde daha da yaygınlaşan suç belgesellerinden de gördüğümüz gibi seri katiller gerçekten de çok farklı örgütlenmelere sahip kişiler. Ve insan farklı gördüğü hatta onu korkutan şeyleri öğrenmeye dair yoğun bir arzu duyar...

Çevremizde saklanan sıradan birisiymiş gibi görünen birinin sağlıklı bir insanın aklından bile geçemeyecek kadar karanlık bir dünyaya sahip olan biri çıkma ihtimali veya bir seri katil çıkması fikri korkutucu olduğu kadar  bir yandan da merak uyandırıcı bir hal alabiliyor.

Peki bu canavar olarak adlandırılan seri katiller ne kadar kötü olabilrler? Bunun öğrenmenin tek bir yolu var. Gelin en ünlü seri katiller ve işledikleri dehşet verici suçların hikayelerini inceleyelim...

Dünyanın Dudak Uçuklatan En Korkunç 21 Seri Katili

Dünyanın Dudak Uçuklatan En Korkunç 20 Seri Katili

1. John Waynee Gacy: "Katil Palyaço"

Palyoca Katil John Wayne Gacy

John Wayne Gacy adı duyulduğu anda akla gelen görüntü o tüyler ürperten palyaço kostümündeki hâli. Katil Palyaço olarak tanınan bu adam bir koca ve aynı zaman da bir babaydı. Ve bu figürlerin arkasında saklanıyordu.

İlk olarak 1968 yılında iki genç çocuğa cinsel saldırıda bulunduktan sonra tutuklandı ve on yıl hapis cezasına çarptırıldı. Fakat saklanma yeteneği gibi manipülasyon yeteneği de kuvvetliydi ve bu yüzden sadece on sekiz ay sonra serbest bırakıldı.

John Wayne Gacy %22Katil Palyaço%22

Serbest bırakıldıktan sonra Palyaço Pogo olarak topluluğunun bilinen bir üyesi oldu ve çocuk partilerinde etkinliklerinde çalıştı. İki genç çocuğa cinsel istirmarda bulunan birinin bir palyaço olarak çocuk etkinliklerine çağırılması ise o devrin ihmalkarlığı denilip geçilebilecek bir hata olmasa gerek...

Bu korkunç manipülatif adam yaşadığı süre boyunca otuz üç çocuğu kaçırdı, onlara işkence etti ve vahşice öldürerek evinin bodrumuna gömdü. Gerçekleştirdiği onlarca dehşetten sonra anca yakalanan Gacy ölüm cezasına çarptırıldı ve 1994 yılında idam edildi.

2. Zodiac Katili (Kim olduğu bilinmiyor)

Zodiac Katili Gary Francis Poste

Katil, Bay Area Press isimli gazeteye gönderdiği şifreli mektuplarla bu ismi aldı. Yolladığı 4 mektuptan sadece 1 tanesi çözüldü.  Zodiac, gazetelere toplamda üç tane şifre gönderdi.  1960'ların sonundan 1970'lerin başına kadar Kalifornia'da aktif olan katil,  37 kişiyi öldürdüğünü belirtti. Fakat polisler tarafından sadece 7 kurban doğrulandı.  Dava hiçbir zaman çözülemedi. 

The Case Breakers bir basın açıklaması yayımlamış, kötü şöhretli seri katilin 2018'de ölen Gary Francis Porte olduğunu belirlediklerini öne sürmüştü. Fakat FBI, Zodiac Katili vakasının çözüldüğüne dair bu haberi yalanladı. 

3. Ted Bundy

Ted Bundy Seri Katil

Ted Bundy, tecavüzcü ve nekrofiliydi. Nekrofili bir tür cinsel yönelim bozukluğudur. Toplum arasında cesetler ile cinsel ilişkiye girmek olarak bilinir. Amerika'da birçok eyalette aktifti ve 30'dan fazla kadını öldürdüğünü itiraf etti.

Bundy kadın kurbanlarını öldürdükten sonra suç mahalline geri dönerek kurbanların cesetleriyle cinsel ilişkiye girdi. En az 12 kurbanının kafasını kesti ve kafaları evinde hatıra olarak sakladı. 49 yaşındaki Bundy, 1989'da idam cezasına çarptırılarak elektrikli sandalyede öldürüldü. Avukatı bile bir açıklamasında Ted Bundy'nin kötülüğün tam karşılığı olduğunu söyledi.

Ted Bundy Netflix

Netflix'te  Watch Conversations with a Killer: The Ted Bundy Tapes   isimli bir belgeseli de bulunmakta.

4. Elizabeth Bathory: "Kanlı Kontes"

Elizabeth Bathory %22Kanlı Kontes%22

Elizabeth Bathory için tarihin en eski seri katilerinden bir tanesi denilebilir. Kontes Elizabeth Bathory de Ecsed, 1560 ve 1614 arasında yaşayan bir Macar soylusuydu...

Madam Báthory, küçüklükten gelen kişilik bozukluğu yüzünden ruhsal olarak üzerine sıçrayan kanın onu güzelleştirdiğini düşünmektedir.

Bu olaydan sonra Báthory, tahminlere göre 612 bakire kızı kaçırtıp, bu kızlara tepesinden asılı bir kafeste işkence çektirmiş, kafesten akan kanlarla ise duş almıştır. Bu korkunç suçların ona en üretken kadın katil olarak Guinness Dünya Rekoru kazandırdığı biliniyor.

1610 yılında korkunç seri cinayet eylemleriyle suçlandı ve ölümüne kadar kalacağı Castle Čachtice'deki evine hapsedildi.  Dahası, Bram Stoker'ın Drakula'sı için bir ilham kaynağı oldu.

5. Karındeşen Jack - Whitechappel Katili

Karındeşen Jack Whitechappel Katili

'Karındeşen Jack adıyla nam salan seri katil kurbanlarını öldürdükten sonra organlarını çıkartıyordu. Tek bir kişi mi yoksa birkaç kişiler mi emin olunamamıştı fakat araştırmalar sonucu tek kişi olduğu düşünülen katilin cerrahi deneyimi olduğuna inanılıyordu.

1888-18891 yıllarında aktif olan fail, Londra'nın kenar mahallelerinde hedef aldığı sayısız kadın seks işçisini boğazlarını ve karınlarını keserek ve genellikle iç organlarını alarak onları korkunç bir şekilde öldürdü.

Netflix Bodies Karındeşen Jack 652697E39C3E0

Netflix'te Bodies isimli mini dizide "Karındeşen Jack" Whitechappel'da işlenen cinayetler konusunda da anılmakta.

Cinayetlerin sorumluluğunu üstlenmeye çalışan biri polis teşkilatına bir mektup gönderdi ve kendisine "Karındeşen Jack" adını verdi. Tuhaf bir şekilde, Jack cinayetleri işlemeden önce yerel polise mektuplar gönderdi, durdurulmak istedi, ancak kimse onu bulamadı.  Gerçek katil/katiller asla tespit edilemese de, katilin dehşetini tüm dünya duydu.

National Geographic Olağanüstü Öyküler Karındeşen Jack

National Geographic'in Olağanüstü Öyküler DVD Seti bulunuyor.  Bu sette National Geographic Olağanüstü Hikayaler 11: Karındeşen Jack ismiyle  11.si sırada bulunmakta. 

6. Aileen Wuornos: "Canavar"

Aileen Wuornos %22Canavar%22

Wuornos 13 yaşında tecavüze uğramış ve çocuğu doğurduğunda bebek büyük anne babası tarafından alınıp Aileen sokağa atılmıştır. Yaşamını seks işçisi olarak çalışarak kazanan Wuornos ABD'nin en ünlü kadın seri katillerinden biri olarak görülmekte. 1989-1990 yılları arasında cinsel ilişkiye girdiği bazı kişileri öldürüp cesetlerini ormanda sakladığı ortaya çıkmıştır.

7 kişiyi öldürdüğü iddia edilse de, iki kişinin cesedi bulunamamış ve 5 kişiyi öldürmekten yargılanmıştır. Kurbanlarının ona tecavüz girişimde bulunduğunu ya da tecavüz ettiğini iddia etmiştir. Zehirli iğneyle 1992 yılında idam edilmiştir.

7. Ahmad Suradji

Ahmad Suradji

Endonezyalı bir sığır yetiştiricisi olan Suradji, 1986 ile 1997 yılları arasında 42 kadını öldürdüğünü itiraf etti. Suradji öldürdüğü kurbanların cesetleriyle dehşet verici ritüeller yapıyordu.

Ritüelinin bir parçası olarak kurbanlarını bellerine kadar gömüp ve yüzlerini kendi evine doğru döndürürüyordu. Bunun ona daha fazla güç vereceğine inanan Ahmad Suraji, şeker kamışı tarlasında bulunan cesetlerin katili olduğu kesin olarak kanıtlanınca 2008 yılında idam edildi.

8. Harold Shipman

Harold Shipman

İngiliz seri katil Harold Shipman, bir doktordu. 1070'te doktorluğa başladığı yıldan 1998 yılındaki tutuklanması kadar yaklaşık 250 kişiyi öldürdü. Doktor olan Shipman hastalarına öldürücü dozlarda ağrı kesici enjekte ederek onları öldürüyordu. Bir cenaze levazımatçısı, Dr. Shipman'ın hastalarının durumunun alışıldığın üzerinde bir orada ölüm ile sonuçlandığını fark etti.

Sevecen bir aile doktoru statüsünün arkasına sığınıyordu. Dahası bu korkunç doktor pek çok vakada aileleri ölen akrabalarını yakmaya ikna etti. Elbette bu ikna korkunç planının bir parçasıydı.

9. Alexander Pichushkin: "Satranç Tahtası Katili - Bitsevski Manyağı"

Alexander Pichushkin %22Satranç Tahtası Katili Bitsevski Manyağı%22

Pichushkin, votka ikram ederek evsiz adamları evine çağırıp öldüren Rus bir seri katildi. 49 kişinin cinayetinden sorumlu olan Alexander kurbanlarının kafalarını tekrar tekrar çekiçle vurarak yarıyordu. Yararak açtığı kafa taslarının içine vodka şişesi sokuyordu.

Amacının bir satranç tahtasındaki kare sayısını tamamlamak için 64 kişiyi öldürmek olduğunu söyledi. Ayrıca 1992 yılında 53 cinayetten hüküm giyen bir başka Rus katilin, Alexander Pichushkini ile rekabet halinde olduğuna inanılıyor.

10. Paul Knowles: "Casanova Katili"

Paul Knowles %22Casanova Katili%22

Knowles cazibesini insanları kendine çekmek ve güven sağlamak için kullanmıştır. Toplam 18 kişiyi öldürdüğünü söylese de gerçek sayının çok daha fazla olduğu düşünülmektedir. Kurbanları kadın, erkek ve çocuklardan oluşmaktadır.

1974 yılında kaçmaya çalışırken birFBI ajanı tarafından öldürülmüştür.

11. William Bonin: "Otoban Katili

William Bonin %22Otoban Katili

1979-1980 yılları arasında en az 21 genç erkeğe işkence etmiş ve tecavüz ederek öldürmüştür. Kurbanlarının cesetlerini Güney Kaliforniya'daki otobanlara atan bu canavar  14 kişiyi öldürdüğünü itiraf ettikten sonra 1996 yılında zehirli iğne ile infaz edilmiştir.

17. Irina Gaidamachuk: "Etekli Şeytan"

Irina Gaidamachuk %22Etekli Şeytan%22

Gaidamachuk, 2002 ile 2010 yılları arasında Sverdlovsk Oblastı'nda 17 yaşlı kadını öldüren bir Rus seri katilidir. 2002 ve 2010 yılları arasında Sovyetler Birliği’nde yaşayan on yedi yaşlı kadını öldürmüştür.

Normal bir kadın ve bir eş olarak görülen Irina, kadınları balta ya da çekiçle öldürüyor, ardından da evde bulabildiği tüm parayı alıp kaçıyordu. Bunu yaparken de kendisini sosyal hizmetler görevlisi olarak tanıtıyordu.

Tüm bunları alkol bağımlılığı yüzünden yapan kadın 20 yıl hapis cezasına çarptırıldı. Elbette bu ceza kimse tarafından yeterli görülmedi.

12. Jeffrey Dahmer: "Milwaukee Yamyamı"

Jeffrey Dahmer %22Milwaukee Yamyamı%22

Jeffrey Dahmer 1978 ve 1991 yılları arasında 17 adamın ve erkek çocuğunun bedenlerini parçalara ayırmıştır. Nekrofili hastası olan (Nekrofili bir tür cinsel yönelim bozukluğudur.
Toplum arasında cesetler ile cinsel ilişkiye girmek olarak bilinir. Aslında ölü bedene ilgi duymanın her şeklini barındırır.) 
Dahmer, kurbanlarının vücut parçalarını yemekten zevk alırdı.

Dahmer Netflix

Netflix'te Jeffrey Dahmer'i anlatan DAHMER isimli bir filmi de bulunmakta.

Potansiyel bir kurbanı Jeffrey'i alt etmeyi başarmış ve sonrasında yakalanmıştır. 1992 yılında 15 kere ömür boyu hapis cezasına çarptırılsa da, iki sene sonra Kolombiya Islah Kurumu'nda dövülerek öldürülmüştür.

13. John George Haigh: "Asit Banyosu Katili"

John George Haigh %22Asit Banyosu Katili%22

Haigh, 1940'lı yıllarda 9 kişiyi öldürdüğü söylense de 6 kişinin cinayetinden suçlu bulunmuştur. Haigh, zengin insanları kolayca kendine çekiyordu, onları bir depoya götürüp orada silahla vurarak öldürüyordu.

Öldürdüğü kurbanlarının bedenlerini ise sülfürik asit içinde eritip öldürdüğü kişinin mallarını sahte belgelerle satıyordu. 1949'da yakalanarak idam edilmiştir. 

14. Tsutomu Miyazaki: "Drakula - Küçük Kız Katili - Otaku Katili"

Tsutomu Miyazaki %22Drakula Küçük Kız Katili Otaku Katili%22

Miyazaki'nin 'Drakula', 'Küçük Kız Katili' ve 'Otaku Katili''de dahil olmak üzere birden fazla ismi vardı. Bu kadar çok isminin olmasının nedeni, küçük kızları kaçırıp öldürdükten sonra ölüleriyle cinsel ilişkiye girmesiydi.

Yani bu canavar da bir nekrofiliydi. Bir kurbanının elini yiyip kanını içti. Ve kurbanlarının vücut parçalarını saklayarak fotoğrafladı, ailelerine cinayet detaylarını nasıl öldürdüğünü anlatan kartpostallar gönderdi.

Bu olaylardan sonra babası intihar etti ve Miyazaki 2008'de 45 yaşındayken asıldı.

15. Andrei Chikatilo: "Rostov Kasabı"

Andrei Chikatilo %22Rostov Kasabı%22

Rostov Kasabı olarak da anılan Andrei, cinayetlerinde çoğunlukla bıçak kullanıyordu. 25 yıllık hayat arkadaşı Faina Çikatilo ile evliliğini aksatmayan, torunlarının güler yüzlü dedesi olarak bilinirdi. Edebiyat ve mühendislik fakültelerinden çifte diploması bulunmaktaydı.

Çikatilo, 50'den fazla kadın ve çocuğu vahşice doğrayıp kanını içmesi bir yana; dillerini, mahrem yerlerini kesip yemesiyle akıllarda kalmıştır.  Bıçağını kullandığında psikolojik bir rahatlama yaşadığını ve kendinin yok edilmesi gerektiğini ekliyor.

 Chikatilo, 1978 ve 1990 yılları arasında Rusya'da 53 kadına ve çocuğa saldırdıktan sonra 1992'de yakalanarak, 14 Şubat 1994'te kafasına kurşun sıkılarak infaz edilmiştir. 

16. Albert Fish: "Gri Adam - Wysteria'nın Kurt Adamı - Brooklyn Vampiri"

Albert Fish %22Gri Adam  Wysteria'nın Kurt Adamı Brooklyn Vampiri%22

Albert Fish, Amerika'nın en korkunç seri katillerinden biri olark biliniyor ve bu ününü kimselere bırakmak istemediği ortada olan hastalıklı bir isim. Gri Adam, Wysteria'nın Kurt Adamı, ve Brooklyn Vampiri gibi takma adlarla anılıyordu.

Genellikle küçük ve savunmasız çocukları kurban seçen Albert Fish, cinayetlerinde mutlaka işkenceler uyguluyor, tecavüz ediyor, etlerini yiyor, kurbanlarına acı çektirmekten büyük zevk duyarak, bunları din adına yaptığını düşünüyordu. 

 Bilinen en yaşlı seri katil özelliğindedir.  Azılı yamyam Albert Fish yüzden fazla çocuğu öldürdüğünü iddia etti, ancak gerçekte sadece birini öldürmekten suçlu bulundu. Grace Budd, Albert’in yakalanmasını sağlayan isimdi. Grace Budd’ın cinayeti sayesinde Fish elektrikli sandalyeye gönderildi.

17. Edward Theodore Gein: "Plainfield Kasabı - Plainfield Hortlağı" 

Edward Theodore Gein %22Plainfield Kasabı Plainfield Hortlağı%22 

Ed Gein'in kurban sayısı bu listedeki bazı kişilere kıyasla oldukça düşük olsa da işlediği cinayetlerin ve suçlarının hasta doğası onu tarihin en kötü şöhretli seri katillerinden biri haline getirdi. Amerikalı bir seri katil ve ceset hırsızıdır. 

Gein annesi öldükten sonra mezarlıktan annesine benzeyen kadınları bulmaya ve derilerinden bir elbise yapmaya başladı. Daha sonra polis evinde insan etiyle kaplanmış mobilyalar, kafatası kaseleri ve hatta insan meme uçlarından yapılmış bir kemer içeren gerçek bir vücut parçaları müzesi keşfetti.

Ed Gein The Butcher Of Plainfield Prime Video

Prime Video'da Gein'in Ed Gein: The Butcher of Plainfield isimli bir film de bulunmakta.

Ed Gein'in bu hastalıklı hikayesinin kötü şöhretli üç kurgusal karakterine de ilham verdiği söyleniyor. Bunlar: Psycho filmindeki Norman Bates, Kuzuların Sessizliği'ndeki Buffalo Bill ve Teksas Katliamı’ndaki Leatherface.

18. Donald Henry Gaskins: “Pee Wee”

Donald Henry Gaskins “Pee Wee”

Pee Wee Gaskins olarak da tanınan Donald Henry Gaskins, 1970’lerin sonlarında Güney Carolina tarihindeki en üretken seri katil olarak kabul edildi. Gaskins, 80-90 kişiyi önce işkence yaparak, sonra da sakat bırakarak öldürdüğünü söyledi.

Gaskins  bir buçuk metre ve yetmiş kilo olan çelimsiz görünümlü bir adamdı. En az on beş erkek, kadın ve çocuğu vahşice öldürmeyi başarması inanılmaz görünüyordu. 

1969'da Güney Amerika'nın sahil yollarındaki otostopçuları öldürmeye başladı. Suç ortağı, Gaskin'in 2 genci öldürdüğüne tanık olunca polise gitti. Gaskins önce ölüm cezasına çarptırıldıysa da, cezası sonra müebbet hapse çevrildi. Hapisteyken bir mahkumu öldürerek adına bir cinayet daha ekledi.

19. Pedro Alonso Lopez:  "And Dağları Canavarı"

Pedro Alonso Lopez  %22And Dağları Canavarı%22

Aslen Kolombiya doğumlu olan Pedro Lopez, Güney Amerika'da üç yüzden fazla kıza tecavüz edip öldürmekle suçlandı. Lopez 1980 yılında polisi hepsi dokuz ila on iki yaşları arasındaki kızlardan oluşan elli dokuz kurbanının mezarına götürdü.

Daha sonra akıl hastanesine yatırıldı ve 1998'de iyi halden serbest bırakıldı. Şu an hala hayatta ve dışarıda olduğu düşünülüyor.

20. Luis Garavito: "Canavar"

Luis Garavito %22Canavar%22

Medya tarafından 'Le Bestia' (Canavar) olarak adlandırılan Kolombiyalı, 147 çocuğa işkenceyi, tecavüzü ve cinayeti itiraf ettiyse de, gerçek sayının 300'ün üzerinde olduğuna inanılıyor. 139 kişinin cinayetinden suçlu bulunmuş, ki bu 1.853 yıl hapse tekabül ediyor. Ancak Kolombiya yasalarında en yüksek sınır 30 yıldır. 1999 yılında hapse giren Garavito, iş birliği ve iyi halden dolayı belki daha erken serbest bırakılabilir.

21. Charles Edmund Cullen: "Ölüm Meleği"

Charles Edmund Cullen %22Ölüm Meleği%22

Cullen bir çok hastanede hemşire olarak çalıştıysa da, garip davranışları yüzünden hepsinden kovuldu. Ancak ülke çapındaki hemşire yetersizliği dolayısıyla yeniden iş buldu.

1984'ten 2003'e kadar New Jersey'de 40 tane yaşlı hastayı reçetesiz ilaçlarla zehirleyerek öldürdüğünü itiraf etti. Bir meleğin yapacağı gibi hastaları acılarından kurtarmak istediğini belirtti. Cullen ömür boyu hapse mahkum edildi.

Kaynak: ÖZLEM SUCU