Para sayma yöntemleri blog sayfamızda...

Enflasyon Hedefleri ve Emekli Maaşları

OVP’nin ana hedeflerinden biri, enflasyonu tek haneye indirmek. 2024 yılı için enflasyon tahmini yüzde 41,5 olarak belirlendi. 2025’te yüzde 17,5’e, 2026’da yüzde 9,7’ye ve 2027’de yüzde 7’ye gerilemesi öngörülüyor. Ancak bu tahminlerdeki değişiklikler, emekli maaşlarına yapılacak zam oranlarını doğrudan etkiliyor.

Para ne işe yarar? | Independent Türkçe

Sosyal Güvenlik Müşaviri Emin Yılmaz’ın Değerlendirmesi

Manisa’da konut satışlarında artış Manisa’da konut satışlarında artış

Sosyal Güvenlik Müşaviri Emin Yılmaz, enflasyon güncellemesi sonrası ocak ayında emeklilere yapılacak zamla ilgili değerlendirmelerde bulundu. Yılmaz, “Emeklilerimize yılda iki defa, ocak ve temmuz aylarında enflasyon oranında maaş farkları yansıtılmaktadır. 2024 yıl sonu enflasyon tahmini olan yüzde 41,5’in ilk yarıyıl tahmini olan yüzde 24,73’lük kısmı çıkardığımızda yüzde 13,45’lik bir enflasyon farkı oluşacağını tahmin ediyorum” dedi.

Ülkelerin Para Birimleri ve Sembolleri (Hepsi ve en çok işlem görenler) -  Pratik Bilgiler

Sıfır Zam Riski

Yılmaz, en düşük emekli maaşının ne kadar olacağı konusundaki tahminlerini de paylaştı. “Son düzenleme ile taban aylık 12.500 TL’ye yükseltilmişti. Geçmiş dönemde, ek ödeme dahil 8.017 TL altında olan kök aylıklara sıfır zam yapılmıştı. Şimdi ise yıl sonu enflasyon tahmininin yüzde 41,5 olarak güncellenmesiyle, 2024’ün ikinci yarıyılı için TÜFE artışı yüzde 13,45 olarak hesaplanıyor. Bu durumda, ek ödeme dahil 11.018 TL’nin altında maaş alan emekliler sıfır zam riskiyle karşı karşıya kalabilir” dedi.

Rüyada para görmek ne anlama gelir? Rüyada birinden para aldığını görmek ne  anlama gelir? - Son Dakika Türkiye Haberleri | NTV Haber

Adaletli Düzenleme Beklentisi

Yılmaz, adaletli bir düzenleme yapılması gerektiğini belirterek, “En düşük taban maaş olan 12.500 TL’ye yüzde 13,45 zam farkı eklenirse, bu miktar 1.681 TL olacak ve taban maaş 14.181 TL’ye çıkmalıdır. Ancak, önceki düzenlemelerde küsuratlı rakamlar kullanılmadığı için en düşük emekli maaşının 14.500-15.000 TL seviyelerine ulaşması muhtemel” şeklinde konuştu.

Rüyada Kağıt Para Görmek Ne Anlama Gelir? - Diyadinnet Rüya Tabirleri

Emekliler, ocak ayında yapılacak zam oranlarını merakla beklerken, yeni düzenlemelerin maaşlarına nasıl yansıyacağını öğrenmek için OVP’nin sonuçlarını dikkatle takip ediyor.

Kaynak: Haber Merkezi