Son yıllarda özellikle de uzay teknolojileri ve yapay zekâ ile ilgili olan merakı ile gündeme gelen Elon Musk dini inancı konusunda da sevenlerinin odağında! Elon Musk dini için edindiğimiz bilgileri paylaştık…

elon-musk-dini-inanci-nedir

Elon Musk Dini: Hangi İnanca Mensup?

Elon Musk ailesinin onu Hristiyanlık öğretileri ile büyüttüğünü dile getirmiştir. Ailesi Afrika ve Avrupa kökenli olan Musk, Güney Afrika Cumhuriyeti’nde dünyaya gelmiştir.

Çocukluğunda Presbiteryen Kilisesine katılıp vaazlar dinlese de şimdilerdeki dini inancı hakkında kesin bir bilgi bulunmamaktadır.

Elon Musk Yahudi Mi?                                                 

Son zamanlarda arama motorlarının en merak edilen sorularından biri de Elon Musk’ın Yahudi olup olmadığı diyebiliriz.

Lastiğin içine giren yavru kedi için seferber oldular! Lastiğin içine giren yavru kedi için seferber oldular!

Musk’ın katıldığı bir programda bu konudaki sözleri şu şekildedir:

  • Küçükken Yahudi olmamasına rağmen İbranice eğitim veren bir anaokulunda ve Anglikan Pazar okulunda bulunduğunu söylemiştir. Ayrıca ‘’Genellikle Hristiyan öğretileriyle aynı fikirde olduğumu söyleyebilirim. Ama dindar değilim, hiçbir zaman özellikle dindar olmadım’’ şeklinde açıklama yapmıştır.

Elon Musk Kimdir?

elon-musk-dini

Elon Musk dini hakkında kendi paylaşımlarından yola çıktık. Peki, Elon Musk kimdir ve neden bu kadar popüler bir isim? İşte, detaylar…

Elon Musk kökeni itibariyle Afrikalı olsa da aynı zamanda Kanada’da da vatandaşlığı bulunmaktadır.

Bir girişimci ve milyarder olarak tanımlayabileceğimiz Elon Musk genç sayılabilecek yaşına karşın oldukça önemli bir kariyer geçmişine sahip.

Zip2 adlı yazılım şirketini kurmasıyla birlikte iş dünyasına adım atmıştır. Ardından PayPal kurucularından biri olmuştur. PayPal’ın eBay tarafından satın alınmasından sonra Musk, enerji ve uzay sektörleri üzerinde yoğunlaşan şirketler kurmaya devam etmiştir.

Özellikle uzay konusunda SpaceX’i kurarak yeniden kullanılabilir roket teknolojisi ile alanında ciddi başarılara imza atmıştır. Kurucusu ve CEO’su olduğu bir başka şirket ise Tesla Motors’dur. Elektrikli araç teknoloji konusunda öncü isimlerden biridir.

Sürdürülebilirlik konusunda aktif rol oynayan Elon Musk, SolarCity’i güneş enerjisi çözümleri sunması için kurmuştur. Son zamanlarda yapay zekâ alanı ile haşır neşir olan dev isim, Neuralink ve The Boring Company gibi farklı projeler geliştirmeye devam etmektedir.

Elon Musk Ne Mezunu?

Elon Musk biyografisinde dikkat çeken bir diğer kısım da eğitim hayatı oluyor. Elon Musk eğitimini fizik ve ekonomi alanlarında Pennsylvania Üniversitesi’nde çift ana dal yaparak tamamlamıştır.

Stanford Üniversitesi’nde doktora programına başlasa da bu bölümü yarıda bırakarak teknoloji ve girişimcilik alanındaki kariyerine odaklanmıştır.

Elon Musk Özel Hayatı

elon-musk-x

Elon Musk sevgilileriyle de dünya basınında zaman zaman yerini alıyor. Elon Musk ilk evliliğini yazar Justine Musk ile yapmıştır. Bu evlilik 2002-2008 yılları arasında sürmüştür.

İkinci evliliğini ise iki kere evlenip boşandığı Talulah Riley ile gerçekleştirmiştir. İlk önce 2010-2012 yılları arasında; daha sonra ise 2013-2016 yılları arasında evli kalmışlardır.

Elon Musk 2020 yılında baba olmuştur. İsmi X AE A-Xii olan çocuğun annesi ise Kanadalı şarkıcı Grimes’tır.

Çift, 2022 yılında ‘’Y’’ takma adını verdikleri Exa Dark Sideræl isminde bir kız çocuğu da kucağına almıştır.

Sık Sorulan Sorular

Elon Musk dini ile birlikte hakkındaki diğer merak edilen sorular aşağıdaki gibidir:

Elon Musk Nerede Doğdu?

Elon Musk Güney Afrika doğumludur. Pretoria şehrinde doğmuştur.

Elon Musk Kaç Yaşında?

Son yıllarda başarısıyla anılan Elon Musk, 28 Haziran 1971 yılında dünyaya gelmiştir. Şu anda 52 yaşındadır.

Kaynak: Ayşenur Yılmaz