Sardes Artemis Tapınağı girişinde yer alan hediyelik eşya standları yurt içi ve yurt dışından gelen ziyaretçileri, dantelden, iğne oyasına, örgüden, nakış işlerine, takıdan, taş işlemeciliğine, rengârenk sabunlardan süs eşyalarına geniş bir el emeği göz nuru ürün yelpazesiyle karşılaşıyor.

b-13

Sardes Artemis Tapınağı girişinde 19 yıldan beri ev kadınlarının evlerinde ürettikleri el emeği göz nuru ürünlerden oluşan çeyizlikler ve hediyelik eşyaların satışını yapan Keriman Aydoğdu(50) el emeği göz nuru ürünlerden oluşan çeyizlikler ve hediyelik eşyaların tarihi mekânları ziyaret eden yerli ve yabancı turistlerin dikkatini çektiğini söyledi.

a-23
         
Yemeni oyalarının isimleri de var

Resmi rezerv varlıkları Ağustos’ta 149,4 milyar dolar oldu Resmi rezerv varlıkları Ağustos’ta 149,4 milyar dolar oldu

El emeği göz nuru dökerek yaptığı yemeni oyalarının isimleri de olduğunu belirten Aydoğdu “Eşime katkıda bulunmak ev ihtiyaçlarımızı karşılamak amacıyla bu işe başladım. Çok memnunum hem harçlığımı çıkartıyor hem de aileme katkıda bulunuyorum. Ninemin, annemin çeyizlik olarak yaptığı yemenileri ve yemeni oyalarını önce kendim sattım. Ardından Sart’ta (Sardes) veya çevre köylerde ihtiyacı olan kadınlarımızın, ninelerinin ve annelerinin çeyizlik olarak yaptıkları yemenilerini satarak paraya dönüştürdüm. Çünkü sandıktan çıkarıp satılmasını onlar istedi. El emeği göz nuru dökerek yaptığım ve satılması için getirilen yemeni oyalarının, Yedi Dağın Çiçeği, Salatalık, Altınoyası, Gelin Tacı, Tren Yolu, Ecevit Burnu gibi isimleri var. Yerli ve yabancı turistlere hizmet vermek çok güzel. Bana destek olan eşim ve aileme de çok teşekkür ediyorum” dedi.

Kaynak: Fatma Uysal