Merkez Bankası ne zaman faizleri indirecek? Dikkat çeken değerlendirmeler: Kasım ayı işaret edildi Merkez Bankası ne zaman faizleri indirecek? Dikkat çeken değerlendirmeler: Kasım ayı işaret edildi

Döviz.com'da yer alan habere göre; Fed'in faiz oranlarını bir süre daha yüksek tutacağı beklentisiyle ABD'nin 30 yıllık tahvil getirisi 2007'den bu yana en yüksek seviyeye yükselirken, Cleveland Fed Başkanı Loretta Mester, Fed’in bu yıl faiz oranlarını bir kez daha artırması ve ardından bir süre daha yüksek seviyelerde tutması gerekeceğini söyledi.

Bu gelişmelerin etkisi ile dolar endeksi dün 107 seviyesine kadar çıkarak son 10 ayın zirvesine ulaştı.

Dolar endeksi bugün saat 12.00 itibarıyla ise yüzde 0,26 gerileme ile 106,53 seviyesine geriledi.

Dolar endeksinin bugünkü gerilemesinde ABD Temsilciler Meclisi’nde yaşanan gerilim etkili olurken, bu gerilimin itici gücünü, kendi partisinin oyları ile koltuğundan edilen ilk Meclis Başkanı McCharthy oluşturdu. ABD'de McCarthy'nin görevden alınması sonrası Kongre'de de adeta kilitlenme yaşandı.

Ancak yüksek faiz oranları ve daha yüksek faiz beklentileri hisse senedi piyasalarına yönelen parayı çekmeye başardı. Buna göre dün önde gelen ABD borsalarında %2'ye varan oranlarda düşüş görüldü.

Bu gelişmelerin ortasında piyasalar ise ABD Merkez Bankası’nın kasım ayında %28,7 ihtimal ile 25 baz puanlık artış gerçekleştirmesini beklemeye başladı.

Dolarda rekor serisi sürüyor

Kaynak: https://www.doviz.com/